Peruna-purjokeitto

Peruna-purjokeitto

Potatis- och purjolökssoppa

Kun höyrytät kasvikset höyryuunissa ennen niiden soseuttamista, niiden maku tiivistyy ja säilyy myös liemen lisäämisen jälkeen. Keitto saa herkullisen maun, jossa sekä perunan että purjon aromit tulevat selkeästi esiin! Tarjoa mielellään vastaleivotun leivän kera! Katso koko resepti täältä:

Ainekset (4 annosta):

  • 500 g jauhoisia perunoita
  • 1 purjosipuli
  • 1 nippu timjamia
  • 2 dl ranskankermaa
  • 2 laakerinlehteä
  • 5 dl lämmintä kanalientä
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • Suolaa ja mustapippuria
  • Oliiviöljyä

Tee näin:

1. Paloittele perunat ja purjo. Säästä purjon vihreä osa tarjoilua varten.

2. Levitä perunat ja purjo uunipellille yrttien ja suolan kanssa.

3. Kypsennä täyshöyryssä 95 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes perunat ovat pehmeitä.

4. Soseuta höyrykypsennetyt kasvikset ja lisää kanaliemi.

5. Mausta ranskankermalla, valkoviinietikalla ja suolalla ja pippurilla.

6. Leikkaa purjon vihreä osa ohuiksi viipaleiksi ja pehmennä se paistamalla nopeasti paistinpannulla oliiviöljyn ja suolan kera.

7. Kaada keitto tarjoilukulhoihin ja lisää päälle paistettua purjoa.

8. Koristele tilkalla oliiviöljyä.

 

Lisää herkullisia reseptejä höyryuunille: 

Täydellisesti höyrykypsennetty nieriä yrttiöljyssä

Confit-kypsennetyt perunat

Kermainen perunagratiini

Höyrykypsennetyt perunat

Höyrykypsennetty parsa ja varsiparsakaali

Höyrytettyä lohta sitruunan, parsan ja perunoiden kera

Mehukas Sichuanin pippurilla maustettu kana uunissa 

Lammaspaistia rosmariinilla ja timjamilla

Lohta kukkakaalin ja lehtikaalin kera

Perunasalaatti karkealla sinapilla

 

Tutustu tarkemmin Electroluxin valikoimaan

  • Höyryuuni
    Höyryuuni

    Electroluxin höyryuunit avaavat uusia mahdollisuuksia keittiössä.

  • Ruoanlaitto

    Nosta ruoanlaitto uudelle tasolle innovatiivisten tuotteidemme avulla.

  • Reseptit

    Löydä inspiraatiota ja käytä herkullisia reseptejämme luodaksesi unohtumattoman aterian.