Ilmanpuhdistin

Nauti puhtaan ilman ylellisyydestä koko kodissasi. Älykäs ilmanpuhdistin Pure A9 mukautuu helposti suodattimien avulla eri vuodenaikojen tai tarpeiden mukaisesti, kuten siitepölyn tai lemmikkien hajujen poistoon.

Pure A9

Pure A9

 • Suodattaa jopa 99 % ilmassa olevasta siitepölystä, bakteereista, pölystä ja hajuista
 • Reagoi ilmanlaadun muutoksiin
 • Kuiskauksen hiljainen – alhaisin äänenvoimakkuus 17 dB(A)
 • Ilmanpuhdistimelle on myönnetty Allergia-, Iho- ja Astmaliiton Allergiatunnus
 • Red Dot Design Award 2020 -muotoilupalkinnon voittaja

Sitoo pölyä ja neutraloi pahaa hajua

Ilmanpuhdistin kerää ilmasta ne hiukkaset, jotka yleensä päätyvät lattialle pölyn muodossa. Nämä hiukkaset eivät ainoastaan luo sotkua, vaan ne voivat myös aiheuttaa pahaa hajua, erityisesti jos ne tulevat lemmikkieläimistä tai tupakansavusta. Aktiivihiilisuodattimen avulla ilmanpuhdistin neutraloi pahaa hajua ilman kulkiessa sen läpi.

 

Huomioithan, että voit valita suodattimen aktiivihiilipitoisuuden ilmanpuhdistinta ostaessasi. Suodattimen rakenne ja toiminta voi vaihdella käyttötarkoituksen mukaan. Esimerkiksi lemmikkien omistajille tarkoitettu suodatin sisältää erityisen paljon hiiltä, kun taas siitepölysuodattimessa sitä ei ole ollenkaan.

Siitepölyallergikon ehdoton hankinta

Siitepölykauden aikana monet ovat erityisen herkkiä pölylle, vahvoille hajuille ja sellaisillekin kasveille, joille ei muuten olisi allerginen. Ilmanpuhdistin poistaa ilmassa leijuvia hiukkasia ja tekee siitepölylle herkkien elämästä helpompaa, parantaen samalla kodin sisäilman laatua. Pienempi Pure A9 -ilmanpuhdistin voidaan sijoittaa esimerkiksi makuuhuoneeseen, jossa se auttaa parantamaan unenlaatua, eli siitä on paljon hyötyä muillekin kuin allergikoille.

Tutustu ilmanpuhdistimeen

Huolehdi koko kotisi sisäilman laadusta Pure A9 ilmanpuhdistimen avulla

 • Pure A9 -ilmanpuhdistin ikkunan vieressä
  PureSense reagoi ilmanlaadun muutoksiin

  Ainutlaatuinen PureSense-järjestelmä mittaa jatkuvasti sisäilman laatua (PM2,5) ja säätelee automaattisesti ilmavirtausta tehden sisäilmasta terveellisempää hengittää.

 • Ilmavirtauksen kierto huoneessa
  AirSurround-järjestelmä yltää joka nurkkaan

  Pure A9 luo spiraalimaisen ilmavirtauksen, joka yltää jokaiseen nurkkaan ja saa ilman virtaamaan luonnollisesti ja miellyttävästi.

 • Ilmanpuhdistin Pure A9 lastenhuoneessa
  Niin hiljainen, että tuskin huomaat sitä

  Alhaisin äänenvoimakkuus 17 dB(A)*, mitä voi verrata kuiskaukseen. Täydellä teholla äänenvoimakkuus on ainoastaan 46 dB(A)** tai 49 dB(A)***, mikä on verrattavissa kesäsateeseen.

   

  * Mitattu 1 metrin päästä ilmanpuhdistimesta
  ** Koskee malleja PA91-404GY/PA91-404DG
  ** Koskee malleja PA91-604GY/PA91-604DG

 • Kännykkä ilmanpuhdistimen vieressä
  Aina täysin hallinnassa

  Wellbeing-sovelluksen avulla saat suoraan puhelimeesi tietoa kotisi ilmanlaadusta. Voit säädellä ilmanpuhdistimen asetuksia missä ikinä oletkan.

Valitse Pure A9 puhdistimeen suodatin, joka sopii parhaiten sinun kotisi tarpeisiin

Optimaalinen ilmansuodatus kotiisi 360-suodatustekniikan ansiosta. Yleissuodatin tulee tuotteen mukana, suodattimet siitepölyä ja hajuja varten on ostettavissa erikseen.

 • Ilmavirtausta esittävä symboli
  Yleissuodatin - BREEZE360 (sisältyy tuotteeseen)

  Hienojen pölyhiukkasten suodatus ✓ ✓
  Siitepölyn vähentäminen sisäilmasta ✓
  Vähentää hajuja ja kaasuja✓ ✓
  Suojaa bakteereilta ✓

  Elinikä: noin 1 vuosi

 • Siitepöly-symboli
  Siitepölysuodatin - BREATHE360

  Hienojen pölyhiukkasten suodatus ✓ ✓
  Siitepölyn vähentäminen sisäilmasta ✓ ✓ ✓
  Vähentää hajuja ja kaasuja -
  Suojaa bakteereilta ✓

  Elinikä: noin 1 vuosi

 • Hajua esittävä symboli
  Hajusuodatin - FRESH360

  Hienojen pölyhiukkasten suodatus ✓✓
  Siitepölyn vähentäminen sisäilmasta ✓
  Vähentää hajuja ja kaasuja ✓ ✓ ✓
  Suojaa bakteereilta ✓

  Elinikä: noin 1 vuosi

Kuinka Pure A9 suodattimia käytetään?

5-tasoinen ilmanpuhdistus raikkaampaa sisäilmaa varten

Kaikki Pure A9 suodattimet sisältävät 5 eri toiminnallista suodatuskerrosta:

Kerros 1 - Sisäänrakennettu ionisaattori
Ionisaattorin ansiosta pienet sisäilmassa leijuvat hiukkaset tarttuvat kiinni toisiinsa ja muodostavat isompia rykelmiä. Tällöin suodattimen on helpompi kerätä niitä ilmavirrasta. Ryhmittyneet hiukkaset ovat myös painavampia ja tippuvat osittain lattiatasolle, josta ne voidaan helposti imuroida.

Kerros 2 - Esisuodatin
Ulkokuoren metallinen suodatinverkko poistaa sisäilmasta suurempia hiukkasia, kuten karvoja, kuollutta ihoa, pölyä, nukkaa, jne.

Kerros 3 - Suodatin ultrahienoja hiukkasia vastaan
Poistaa sisäilmasta jopa 99,5 % niinkin pienistä kuin 0,3 mikronin kokoisista hiukkasista, mutta suodattaa myös paljon mikroskooppisen pieniä hiukkasia, jotka ovat vain 0,1 mikronin kokoisia. Tämä sisältää kotitalouksien pölyn, lemmikkien hilseen, bakteerit ja homeen itiöt.

Kerros 4A - Antibakteerinen aine IONPURE
Neutralisoi jopa 99,9% kodin yleisimmistä bakteereista sekä estää bakteerien lisääntymisen.   

Kerros 4B - Antiallerginen aine Allersave (ainoastaan siitepölysuodattimessa BREATHE360)
Allersave tehoaa kaikenlaisten kasvien siitepölyä vastaan, ja on jopa erinonomainen vastus pölypunkeille, joita voi olla vuodevaatteissa. Vähentää allergeeneja jopa 99%.

Kerros 5 - Aktiivihiilisuodatin (ei sisälly siitepölysuodattimeen BREATHE360)
Kerros erittäin huokoista aktiivihiilipellettejä imee tehokkaasti suurimman osan kotoa löytyvistä haihtuvista orgaanisista yhdisteistä. Roskista aiheutuva epämiellyttävä haju, ruoanhaju, lemmikkien hajut, kotona käytettävistä kemikaaleista aiheutuvat kaasut — suodatin poistaa kaiken ja pitää sisäilman raikkaana.

Mistä tiedän milloin on aika vaihtaa suodatin?

Wellbeing-sovellus kertoo itse milloin on aika vaihtaa ilmanpuhdistimen suodatin. Jokainen Pure A9 -puhdistimen suodatin on varustettu älykkäällä tunnisteella, joka mittaa sekä suodattimen altistumista pienhiukkasille, että sen jäljellä olevaa käyttöaikaa. Sovellus kommunikoi tämän tiedon suoraan puhelimeesi.

Lataa Wellbeing-sovellus App Storesta (iOS).  

Lataa Wellbeing-sovellus Google playstä (Android)

Ilmankostutin ja ilmanpuhdistin – mikä on niiden ero?

Ilmanpuhdistimen ja ilmankostuttimen päätarkoitus on sama – parantaa kodin sisäilman laatua. Niiden toimintaperiaate eroaa kuitenkin jonkin verran. Ilmankostutin tuottaa kosteutta, ja sisäilman kosteuden suositellaankin olevan 40-60%, jolloin bakteerien ja homeen muodostuminen vähenee. Ilmanpuhdistimen tehtävä taas on kerätä ilmasta pieniä hiukkasia, kuten pölyä tai siitepölyä ja muita allergeeneja.

Kuinka ilmanpuhdistin toimii?

Ilmanpuhdistin noudattaa yksinkertaista menetelmää; runsaasti hiukkasia sisältävä ilma imeytyy laitteen sisään ja kulkee läpi suodattimien sarjan. Ilma tulee ulos puhtaana, raikkaana ja merkittävästi terveellisempänä hengittää. Ilma altistuu erilaisille käsittelyille riippuen valitsemastasi suodatinmallista; antibakteerinen suojaus, hienojen pölyhiukkasten suodatus tai epämiellyttävien hajujen poisto hiilisuodattimen avulla. Puhdistusmenetelmään kuuluu myös ionisaatio, joka kerää hiukkaset yhteen ja tiputtaa ne lattialle ja huonekalupinnoille, joista ne on helppo siivota imurilla.

Auttaako ilmanpuhdistin pölyisyyteen?

Kyllä. Ilmanpuhdistin poistaa pieniä ilmassa leijuvia hiukkasia. Nämä hiukkaset kerääntyvät muuten kodin pinnoille kerrokseksi, jota me arjessa kutsumme pölyksi. Ilmanpuhdistimen sisällä ilma kulkee suodatinyhdistelmän läpi, jolloin ilmasta poistetaan pöly, siitepöly, bakteerit ja hajut. Ilmanpuhdistimen ionisaattori-toiminto pitää vielä huolen siitä, että ilmassa leijuvat pienhiukkaset kerääntyvät yhteen ja putoavat lattialle, josta ne saa imuroitua pois.

Voiko ilmanpuhdistin auttaa siitepölyallergiaan?

Siitepöly koostuu pienistä ilmassa leijuvista hiukkasista, jotka voi luokitella samaan joukkoon pölyn kanssa. Koska ilmanpuhdistin vähentää hiukkasten määrää ilmassa, sopii se täydellisesti niille, jotka kärsivät siitepölyallergiasta. Siitepölyallergikoille voi olla erityisen tärkeää sijoittaa ilmanpuhdistin makuuhuoneeseen, koska korkea siitepölytaso voi vaikuttaa negatiivisesti unenlaatuun.

Auttaako ilmanpuhdistin pahoihin hajuihin?

Kyllä, jos ilmanpuhdistimessa on hiilisuodatin, se poistaa myös pahoja hajuja. Tämä toiminto on erityisen haluttu kotitalouksissa, joissa on lemmikkieläimiä. Varmista siis, että ilmanpuhdistimessasi on hiilisuodatin, ja että se sopii juuri sinun tarpeisiisi. Eri suodattimilla on nimittäin eri käyttötarkoituksia, ja esimerkiksi siitepölyä vähentävät suodattimet ovat yleensä hiilettömiä.

Kolme hyvää valintaa

4

4 (1 Arvostelut)

FA31-201GY

 • Puhtaan ilman tuotto (CADR) max 180 m³/h
 • Suositeltu huonekoko max 40 m2
 • Spiraalimainen ilmavirtaus kierrättää ilmaa tehokkaasti ja miellyttävästi
 • Min/max äänitaso 26/49 dB(A)
5

5 (1 Arvostelut)

WA71-304GY

 • Puhtaan ilman tuotto (CADR) max 290 m³/h.
 • Suositeltu huonekoko max 60 m²
 • 360 asteen ilmavirtausjärjestelmä
 • Min/max äänitaso 23,5/49,9 dB(A)
 • Ohjaile ja vastaanota tietoa ilmanlaadusta sovelluksella
 • Sisäänrakennettu ionisaattori
2,5

2,5 (8 Arvostelut)

PA91-604GY

 • Puhtaan ilman tuotto (CADR) max 620 m³/h
 • Suositeltu huonekoko max 129 m²
 • AirSurround-järjestelmällä tehokas ilmavirtaus
 • Min/max äänitaso 17/32 dB(A)
 • Ohjaile ja vastaanota tietoa ilmanlaadusta sovelluksella
 • Sisäänrakennettu ionisaattori