MAKE IT LAST

MAKE IT LAST

Pidennä vaatteidesi käyttöikää ja ota askel kohti kestävämpää tulevaisuutta Electrolux PerfectCaren avulla.

Joka vuosi miljoonia tonneja täysin käyttökelpoisia vaatteita päätyy kaatopaikalle. Sillä, miten kohtelemme vaatteitamme, on valtava vaikutus ympäristöön, ja siksi meidän pitäisikin alkaa heti vähentämään vaatejätteen määrää. Olemme kehittäneet pyykinpesun laitteita, jotka pitävät huolta vaatteistamme ja saavat ne kestämään pidempään, vähentäen planeettamme kuormitusta.

Käytä höyryä pesun sijaan

Täyspitkä pesuohjelma on usein turha, etenkin jos vaatteet kaipaavat vain hieman raikastusta. Käyttämällä höyryä säästät vettä ja pidennät samalla vaatteiden sekä planeetan elinkaarta. Bonuksena saat vielä vaatteet rypyttöminä, eli vältyt niiden silittämiseltä.

Monet Electroluxin pesukoneista ja kuivausrummuista on varusteltu Steam Refresh -ohjelmalla, joka joko höyryttää vaatteet pesuohjelman lopussa tai raikastaa ne täysin ilman pesua.

Miksi 30 on uusi 40 pyykinpesussa?

Suurin osa ihmisistä haluaa pyrkiä ympäristöystävällisempään pyykinpesuun, mutta monen on vaikea uskoa, että lika ja hajut poistuvat alhaisissakin lämpötiloissa. Nykyaikana pesukoneet ovat kuitenkin niin kehittyneitä, että 30°C on usein yhtä tehokas kuin 40°C, ja auttaa myös vaatteiden värejä säilymään kauemmin kuluttaen vähemmän energiaa.

"Electroluxin höyryohjelmat ovat helppo tapa saada raikkauta vaatteisiin, jotka eivät vaadi vielä pesua. Vähempi peseminen auttaa vaatteita kestämään pidempään, mikä on hyväksi planeetallemme."

Woman standing on rock in jeans

Seitsemän helppoa askelta kestävämpään pyykinpesuun

Suurin osa ihmisistä ymmärtää vaatteiden säilymisestä huolehtimisen hyödyt, mutta viisi kymmenestä ei tiedä kuinka pyykkiä voisi pestä kestävämmin. Vaatteiden pesu vanhojen tapojen ja tottumusten mukaan on yleistä, mutta pienillä muutoksilla voit vaivattomasti muuttaa pyykinpesun ympäristövaikutusta.

Haluatko saada vaatteesi kestämään kauemmin? Lue lisää sivultamme Make it Last – Vinkkejä.

Elegant Electrolux washing machine
30 astetta

ALENNA LÄMPÖTILAA

Vaatteiden peseminen 30 asteessa 40 asteen sijaan voi vähentää energiankulutusta jopa 35%.

 • Vesipisaroita
  Säästä vettä

  Käytä höyryä vaatteidesi raikastamiseen silloin kun ne eivät tarvitse varsinaista pesua, ja säästät 40 litraa vettä jokaista pesuohjelmaa kohden.

 • Pesuainepullo
  Pesuaine

  Kannattaa käyttää nestemäistä pesuainetta värikkäitä vaatteita pestessä, koska pesupulveri sisältää valkaisevia ainesosia, jotka haalentavat värejä.

 • AutoDose-kuvake
  Oikea annostelu

  Pesuaine tulisi annostella veden kovuuden ja pyykin määrän mukaan. Liika pesuaineen annostelu nopeuttaa vaatteiden kulumista ja värien haalentumista, kun taas liian vähäinen pesuaineen annostelu voi ajan mittaan aiheuttaa vaatteiden harmaantumista ja ummehtumista.

 • Höyry-kuvake
  Steam Refresh -ohjelma

  Käytä höyryä vaatteiden raikastamiseen silloin kun ne eivät tarvitse pesua. Höyryttäminen vähentää myös vaatteiden ryppyyntymistä, joten vältyt vaatteiden silittämiseltä käyttäessäsi höyryohjelmaa.

 • Kangasta esittävä kuvake
  Outdoor-ohjelma

  Rumpukuivaus säilyttää ulkoiluvaatteidesi aktiivisen kalvon saaden vaatteet säilymään pidempään ja toimimaan yhtä tehokkaasti pesun ja kuivauksen jälkeen.

Mikromuovisuodatin

Suodatin tarjoaa tehokkaan tavan pestä vaatteita ja samalla vähentää ympäristön kuormitusta. Järjestelmä suodattaa pois pienet mikromuovikuidut tekokuitukankaista, jotka muuten päätyvät pesuveden mukana ympäristöön. Suodatin kerää jopa 90 % yli 45 mikrometrin kokoisista mikromuoveista*. Mikromuovisuodatin koostuu vähintään 50 % kierrätetystä muovista.

*Suodattimen kapasiteetti mitataan sisäisellä testimenetelmällä, johon kuuluu polyesteri, polycot puuvilla ja sekoitetut materiaalit. Testin pesuohjelma on suoritettu tekokuitumateriaaleilla 40 asteessa.

Tee vaatteistasi pitkäkestoisempia itseannostelevan pesukoneen avulla

Liika pesuaineen annostelu voi vahingoittaa vaatteidesi kuituja, mutta koska sekä pyykin paino että veden kovuus vaikuttavat annosteluun, se ei aina ole niin yksinkertaista. Helpoin tapa tehdä pyykinpesusta ympäristöystävällisempää voisikin siksi olla antaa pesukoneen annostella pesuaine itse.

Tehdäkseen pesuaineen annostelusta helpompaa, monissa Electroluxin pesukoneissa on AutoDose-toiminto, joka osaa automaattisesti annostella juuri oikean määrän pesuainetta ja huuhteluainetta.

Sano hyvästit ylikuumenemiselle ympäristöystävällisten kuivasrumpujen ansiosta

Nykyaikaiset kuivausrummut käyttävät vähemmän energiaa kierrättämällä jo kuumennetun ilman kuivausohjelman aikana sekä alentaen lämpötilaa juuri sopivaksi halutun lopputuloksen saavuttamiseksi. Ja tiesitkö, että nykyajan teknologia mahdollistaa myös hienopyykin, kuten villan ja silkin rumpukuivaamisen? Monet Electroluxin pesukoneet ja kuivausrummut on myös varusteltu erityisesti ulkoiluvaatteita varten suunnitelluilla ohjelmilla.

UniversalDose

UniversalDose on ainutlaatuinen pesuainelokero, joka on suunniteltu PODS®-pyykinpesutableteille. Vesisuihkut pehmentävät ja puhkaisevat tabletit lokerossa, joka aktivoi ne 60 % nopeammin verrattuna siihen, että ne laitettaisiin rumpuun. Tämä antaa lisätehoa tahrojen poistamiseen kylmässä ja nopeassa tunnin pesussa.*

* Sisäisesti suoritettu testi tunnin puuvillaohjelmalla 30°C:ssa, jossa UniversalDose-lokeron PODS® pyykinpesutabletin toimintaa verrataan suoraan rummussa olevaan tablettiin.

PerfectCare Collection

Esittelyssä kaikkein edistynein pyykinpesujärjestelmämme. PerfectCare-mallisto edustaa nykyaikaista designia, teknologiaa ja huolenpitoa.

PerfectCare-pesukoneet

Ajattele, jos vaatteesi pysyisivät pitempään uudenveroisina. Värit eivät haalistuisi ja vaatteesi säilyttäisivät muotonsa ja ominaisuutensa. Tyylisi kestäisi paljon pitempään.

PerfectCare-pesukonesarja

PerfectCare-kuivausrummut

Ajattele, jos vaatteidesi pehmeys, muoto ja ominaisuudet säilyisivät pitempään. Silkkivaatteet eivät rypistyisi, villavaatteet eivät kutistuisi, ja ulkovaatteesi säilyttäisivät niiden vettä hylkivät ominaisuudet. Ajattele, jos uskaltaisit kuivata arkalaatuisimmatkin vaatteet kuivausrummussa.

PerfectCare-kuivausrumpusarja