-

Better Living Program

Better Living Program on Electroluxin 11-vuotinen toimintasuunnitelma, jonka tavoitteena on luoda parempaa elämänlaatua ja kestävämpiä elintapoja ympäri maailmaa. Olemme koonneet listan 100 kunnianhimoisesta teosta, jotka pyrimme toteuttamaan vuoteen 2030 mennessä. Nämä teot edustavat sitoutumistamme neljään päätavoitteeseemme, jotka ovat Better Eating, Better Garment Care, Better Home Environment ja Better Company.

 

LATAA ESITE ENGLANNIKSI (pdf)

100 Tekoa

Keskeistä Better Living Program -ohjelmassa on lista teoista, jotka aiomme toteuttaa seuraavan 11 vuoden aikana. Täydennämme listaa ajan myötä, ja ennen vuotta 2030 se tulee sisältämään 100 tekoa, joista jokainen vie meidät lähemmäs lopullista päämääräämme.

Teemme työtä tavoitteidemme saavuttamiseksi yhdessä yhteistyökumppaneidemme, alan asiantuntijoiden ja jopa muiden brändien kanssa, kaikkialta maailmasta – koska on mahdotonta saada aikaan merkittäviä muutoksia ilman että teemme yhteistyötä muiden alan vaikuttajien kanssa.

Päämäärä 2030

Better Eating

Tavoitteenamme on inspiroida mahdollisimman monia kuluttajia kehittämään ruokailutottumuksiaan suuntaan, joka on hyväksi sekä ihmisille että planeetallemme. Pyrimme parantamaan kuluttamamme ruuan ravintoarvoa samalla kun opettelemme käyttämään kestävästi tuotettuja raaka-aineita – erityisesti kasviperäisiä vaihtoehtoja. Haluamme myös kannustaa ihmisiä tuottamaan vähemmän ruokajätettä.

Vuoden 2030 päämäärä: Tehdä kestävistä ruokailutottumuksista arkipäivää.

LUE LISÄÄ

Better Garment Care

Uudistamalla pyykinpesun teknologiaa ja inspiroimalla parempiin tapoihin pitää huolta tekstiileistä, tavoitteenamme on pidentää tekstiilien elinikää samalla kun pienennämme vaatehuollon ympäristövaikutusta puolella. Haluamme myös kannustaa kestävämpään vaatteiden kulutukseen.

Vuoden 2030 päämäärä: Mahdollistaa, että vaatteet kestävät kaksi kertaa pidempään puolittaen samalla vaatehuollon ympäristövaikutuksen.

LUE LISÄÄ
Avaimet ja kukkia pöydällä

Better Home Environment

Tavoitteenamme on tehdä kotona vietetystä ajasta miellyttävämpää kehittämällä tapoja parantaa sisäilman ilmanlaatua, ja jakamalla parhaat keinot ja vinkit poistaa lika ja pöly kodin pinnoilta. Tulemme myös tekemään työtä kehittääksemme älylaiteyhdistettäviä ja automatisoituja laitteita, ja sen myötä parempia tapoja tarkkailla ja parantaa elinympäristöä kotona.

Vuoden 2030 päämäärä: Poistaa allergeenit ja epäpuhtaudet kaikista kodeista.

LUE LISÄÄ
Työkaluja pöydällä

Better Company

Vastuullisempien hankintojen, tuotannon ja ratkaisujen kautta tavoitteenamme on tehdä tuotteidemme valmistuksesta ilmastoneutraalia ja tehtaistamme jätteettömiä. Haluamme kehittää tuotteitamme linjassa YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden kanssa, ja tulemme tarjoamaan liiketoimintamalleja ja suunnittelua, joka optimoi resurssien käytön.

Vuoden 2030 päämäärä: Tehdä liiketoiminnastamme ilmastoneutraalia.

LUE LISÄÄ
Mies ja nainen kuistilla

Tutustu intuitiiviseen ruuanlaittoon

Uuden keittiölaitemallistomme tuotteet ovat niin intuitiivisia, että sinun ei tarvitse edes ajatella. Sen sijaan voit keskittyä ruuan makuihin, sekä viettämään aikaa perheen ja ystävien kanssa.

For Better Living. Designed in Sweden.

Laita ruokaa erinomaisin tuloksin Electroluxin induktiotasolla – se on uusi apukokkisi keittiössä.

Ota rennosti ja saavuta silti erinomaisia tuloksia keittiössäsi Electroluxin CookView®-uunikameran ansiosta. Voit tarkkailla ruuan kypsymistä vaikka sohvalta käsin.

Pese astiat fiksusti ja nopeasti ainutlaatuisen teknologiamme ansiosta. Voit nostaa alakorin kätevästi ylös maailman ensimmäistä vaivatonta astianpesukoneen täyttöä ja tyhjennystä varten.


Better Eating

Ruoka on yksi merkittävimmistä tekijöistä terveytemme kannalta. Sillä on myös suuri vaikutus planeettamme hyvinvointiin, sillä ruokateollisuus kattaa kolmasosan koko maailman energiankäytöstä ja yli 20 prosenttia päästöistä*. On järkyttävää, että 30 prosenttia kaikesta hankkimastamme ruuasta päätyy kaatopaikalle**, vaikka yhdeksäsosa maailman ihmisistä menee joka ilta nälkäisenä nukkumaan***. Siksi haluamme auttaa kuluttajia tekemään parempia valintoja ruokailutottumuksissaan.

*Lähde: UN SDG, 2018
**Lähde: UN SDG, 2018
***Lähde: Food Aid Foundation

Vuoden 2030 päämäärä: Tehdä kestävistä ruokailutottumuksista arkipäivää

Tavoitteemme on inspiroida ihmisiä syömään, hankkimaan ja käsittelemään ruokaa tavalla, joka on hyväksi ihmisille ja planeetallemme – ja samanaikaisesti nauttimaan ruuasta ja sen monipuolisista mauista.

Painopistealueet

Saavuttaaksemme tavoitteemme, pyrimme kehittämään tuoteinnovaatioita, kouluttamaan kuluttajia, toteuttamaan tutkimuksia ja rakentamaan merkityksellisiä yhteistyökumppanuuksia. Better Eating -kategoriassa aiomme:

 • Vähentää ruokajätettä kaikin mahdollisin tavoin
 • Inspiroida kuluttajia siirtymään kasviperäiseen ruokavalioon
 • Auttaa ylläpitämään ruokien ravinnepitoisuutta
 • Kehittää kestävien ruokien syömisen kokemusta parempien makujen, koostumuksen ja värien kautta
 • Helpottaa kaikkien edellämainittujen kohtien toteuttamista arjessa

"Yritämme jatkuvasti löytää parempia ratkaisuja elintarvikkeiden säilytykseen, mutta kestäviin ruokailutottumuksiin siirtyminen tarkoittaa aina myös elintapojen muutosta. Kyse on pienistä teoista suurempaa tavoitetta varten."

Hanna Nykänen

Elintarvikkeiden säilytyksen asiantuntija. Electrolux, Ruotsi


Better Garment Care

Kuluttamiemme vaatteiden määrä on nelinkertaistunut viimeisten 20 vuoden aikana*. Ongelmasta vielä suuremman tekee se, että 90 prosenttia vaatteista heitetään turhan aikaisin pois**. Osa ongelmaa on pikamuoti – toinen on vaatteista huonosti huolehtiminen. Huonot ja vanhanaikaiset pesutottumukset pienentävät vaatteen elinikää. Muotiala on maailman neljänneksi suurin saastuttaja***, joten meidän mielestämme on aika muuttaa kulutustottumuksiamme ja tapojamme huolehtia vaatteistamme.


*Lähde: Fashion Revolution
**Lähde: AEG Care Labels Project
***Lähde: Measuring Fashion, Global Impact Study 2018

Vuoden 2030 päämäärä: Mahdollistaa, että vaatteet kestävät kaksi kertaa pidempään puolittaen samalla vaatehuollon ympäristövaikutuksen

Luomalla parempia tapoja pitää huolta vaatteista, pyrimme auttamaan kuluttajia pidentämään vaatteidensa kestävyyttä sekä puolittamaan vaatteista huolehtimisen ympäristövaikutuksen.

Painopistealueet

Saavuttaaksemme tavoitteemme, pyrimme kehittämään tuoteinnovaatioita, kouluttamaan kuluttajia, toteuttamaan tutkimuksia ja rakentamaan merkityksellisiä yhteistyökumppanuuksia. Better Garment Care -kategoriassa aiomme:

 • Pidentää vaatteiden elinkaarta uudistamalla teknologiaa ja tapojamme huolehtia vaatteistamme
 • Pienentää vaatteista huolehtimisen ympäristövaikutusta
 • Mahdollistaa kaikenlaisista tekstiileistä huolehtimisen
 • Osallistua muodin kestävämpään kulutukseen

"Meidän pitää ensisijaisesti oppia hyödyntämään olemassaolevia resursseja sen sijaan, että jatkamme pedon ruokkimista."

Orsola de Castro

Muotialan vaikuttaja. Fashion Revolution, Iso-Britannia

Huolehdi vaatteistasi – ja maapallon resursseista

Teknologian, suunnittelun ja vaatehuollon uusimpien edistysaskelten myötä voit pitää parempaa huolta sekä vaatteistasi että ympäristöstä. PerfectCare-sarjamme pesukoneet ja kuivausrummut pitävät huolta siitä, että vaatteesi pestään ajan-, energian- ja vedenkäyttöä optimoiden, jotta energiaa kuuluisi mahdollisimman vähän.

Tutustu PerfectCare-sarjaan

Better Home Environment

Huonosta ilmanlaadusta on tullut laajalle levinnyt riski ihmisten terveydelle. YK:n mukaan 92 prosenttia maailman väestöstä asuu paikoissa, joissa ilmansaasteiden määrä on ylittänyt terveydelle haitalliset lukemat. Se, että vietämme paljon aikaa sisällä – keskimäärin 16 tuntia päivässä* – pahentaa tilannetta entisestään. Riittämättömän ilmankierron vuoksi voi haitallisten saasteiden keskittymä olla sisätiloissa jopa viisi kertaa korkeampi kuin ulkona**. Mutta sen ei tarvitse olla niin, vaan voimme yrittää parantaa ihmisten hyvinvointia kotiympäristössään.

*Lähde: BEAMA - My Health My
**Lähde: BEAMA - My Health My

Vuoden 2030 päämäärä: Poistaa allergeenit ja epäpuhtaudet kaikista kodeista

Tavoitteemme on parantaa ihmisten elinympäristöä pyrkimällä poistamaan lika, pöly, allergeenit ja saasteet, ja siten mahdollistaa parempilaatuisen sisäilman hengittämisen.

Painopistealueet

Saavuttaaksemme tavoitteemme, pyrimme kehittämään tuoteinnovaatioita, kouluttamaan kuluttajia, toteuttamaan tutkimuksia ja rakentamaan merkityksellisiä yhteistyökumppanuuksia. Better Home Environment -kategoriassa aiomme: 

 • Auttaa parantamaan sisäilman laatua kodeissa
 • Helpottaa kuluttajia vaivattomasti poistamaan pöly ja lika kodin pinnoilta
 • Työskennellä älylaiteyhdistettävien ja automatisoitujen laitteiden kanssa, mahdollistaen kodin ilmanlaadun jatkuva tarkkailu ja parantaminen

"Sisäilman ilmanlaatu on huonontunut kahdesta viiteen kertaan verrattuna entisaikaan."

Monica Celotto ja Fiorella Trivillin

Ilmanlaadun ja kestävyyden uudistajat. Electrolux, Italia

Uudista kotisi terveellisemmällä sisäilmalla

Puhtaalla sisäilmalla on suuri vaikutus hyvinvointiimme, mutta usein on vaikeaa tietää kuinka hyvä ilmanlaatu oikeastaan on. Uusimpien ilmanpuhdistimiemme ansiosta voit aina hengittää puhdasta ja raikasta sisäilmaa kotonasi. Ilmanpuhdistin mittaa jatkuvasti ilmanlaatua, ja säätää automaattisesti puhdistustehoaan sen mukaisesti. Voit seurata ja optimoida sen toimintaa mobiilisovelluksen avulla. Fiksua, yksinkertaista ja terveellistä sinulle ja kodillesi.

Tutustu älykkäisiin ilmanpuhdistimiimme

Better Company

Kun tulevaisuutemme on kiinni niistä valinnoista jotka teemme tänään, täytyy kaikkien tehdä oma osuutensa. Tämä ei koske vain yksityishenkilöitä. Electroluxilla olemme päättäneet parantaa yrityksemme toimintatapoja luodaksemme parempaa elämänlaatua. Mitä tuotantoon tulee, meidän täytyy tarkkailla omaa tomintaamme, esimerkiksi kuinka tehtaamme toimivat ja mitä materiaaleja käytämme, tai kuinka voimme parantaa tuotteiden elinikää ja varmistaa että kodinkoneitamme käytetään oikein energiatehokkuuden maksimoinnin kannalta.

Vuoden 2030 päämäärä: Tehdä liiketoiminnastamme ilmastoneutraalia

Tavoitteemme on tehdä tehtaistamme jätteettömiä ja ilmastoneutraaleita, samalla kun kehitämme tuotteita, joissa energian ja muiden resurssien käytön tehokkuus on maksimoitu.

Painopistealueet

Saavuttaaksemme tavoitteemme, pyrimme kehittämään tuoteinnovaatioita, kouluttamaan kuluttajia, toteuttamaan tutkimuksia ja rakentamaan merkityksellisiä yhteistyökumppanuuksia. Better Home Environment -kategoriassa aiomme:

 • Valmistaa tuotteita ilmastoneutraalilla tavalla
 • Ylläpitää jätteettömiä tehtaita  
 • Kehittää tuotteitamme linjassa YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden kanssa
 • Tarjota liiketoimintamalleja ja suunnittelua, joka optimoi resurssien käytön

"Luulen, että tulevaisuudessa tulemme muistelemaan tätä ajankohtaa käänteentekevänä hetkenä. Ja kun minä muistelen tätä aikaa, haluan nähdä sen hetkenä, joka sai meidät muuttamaan toimintatapojamme parempaan suuntaan."

Jonas Samuelson

Electroluxin toimitusjohtaja


Sata vuotta parempaa elämänlaatua

Idea Electroluxiin lähti siitä, että imurien olisi oltava kevyempiä ja helppokäyttöisempiä, edistäen samalla terveyttä ja puhtautta ympäri maailmaa. Matkamme jatkuu perustaja Axel Wenner-Grenin ideasta varustaa Model V -imuri jalaksilla, aina maailman ensimmäisen robottipölynimurin lanseeraukseen asti.

Sata vuotta erinomaista tekstiilihuoltoa

Pesukonetta on kutsuttu jopa teollisen vallankumouksen merkittävimmäksi keksinnöksi, koska sillä on ollut valtava vaikutus naisten rooliin yhteiskunnassa. Vuonna 1940 lanseeratun, maailman ensimmäisen kotikäyttöisen pesukoneen kaltaisilla keksinnöillä Electrolux on mahdollistanut kuluttajien käyttävän aikansa vain sellaiseen tekemiseen, joka on heille tärkeää, oli se sitten opiskelu tai aika perheen kanssa.

Sata vuotta makunautintojen hiomista

Nautinnollisten ruokailuhetkien luominen on aina ollut suurin inspiraatiomme keittiökodinkoneiden suunnittelussa. Olemme koko historiamme ajan hyödyntäneet tässä ainutlaatuista ammatillista osaamistamme. Ruoanlaiton mullistanut Assistent-yleiskone ja CombiSteam-höyryuunimme ovat tästä vain muutamia esimerkkejä.

yleiskoneiden tuote-esittely

Electrolux Assistent -yleiskone: selkeä pohjoismainen design-klassikko

Vuonna 1939 Electrolux antoi ruotsalaiselle insinöörille ja suunnittelijalle, Alvar Lenningille, tehtävän luoda ammattikeittiön laitteista pienempiä ja kompakteja, jotta ne sopisivat myös kotikeittiöihin. Harva olisi arvannut, että Electroluxin Assistent-yleiskoneesta tulisi yksi meidän pitkäaikaisimmista tuotteistamme, joka on arvostettu sekä luotettavuutensa että muotoilunsa vuoksi.

Vallankumouksellinen Model V

Model V -imuri luisui jalastensa avulla vaivattomasti kotien lattioita pitkin, keräten tehokkaasti pölyn ja lian, vaikka olikin pystysuoria edeltäjiään pienempi ja huomattavasti kevyempi. Wenner-Gren itse keksi jalakset imuriin, eikä imurin mainetta haitannut myöskään, että se edusti hyvin aikansa teollista muotoilua arkkitehti Peter Behrenin hengessä.

Ensimmäinen maailmassa: “Pyöreä peltipurkki”

D10-astianpesukone, lempinimeltään leikkisästi “Pyöreä peltipurkki”, lanseerattiin vuonna 1959. Se oli maailman ensimmäinen työtason päälle asetettava tiskikone. Aikana, jolloin suurimpaan osaan keittiöistä oli vaikea asentaa tiskikonetta, oli D10 loistava ratkaisu joka ei vaatinut koko keittiön uusimista.