Esittelyssä uusi energiamerkintä

Maaliskuusta 2021 alkaen astianpesukoneiden, pyykinpesukoneiden, kuivaavien pesukoneiden, jääkaappien ja pakastimien sekä viinikaappien uusi energiamerkintä astuu voimaan.

EU:n alueen kuluttajat alkavat nähdä uudet merkinnät kaupoissa ja verkossa 1. maaliskuuta 2021 alkaen.

Siirtyminen vanhasta energiamerkinnästä uuteen

Marraskuusta 2020 alkaen kaikissa uusissa Electrolux-laitteissa on kaksi energiamerkintätarraa. Toinen tarroista näyttää vanhan energialuokituksen A+++ ja D välillä, ja toinen osoittaa uuden luokituksen välillä A ja G, mikä astuu voimaan 1. maaliskuuta 2021.

Ostamasi tuotteen energiankulutus käytössä on sama, ainoastaan tapa merkitä sitä muuttuu.

Vanhan ja uuden energianmerkinnän ero

Uusi energiamerkintä kattaa vanhaa merkintää tiukemmat arviointikriteerit ja vaatimukset ekologiselle suunnittelulle ja käytössä on uudenlaisia testausmenetelmiä.

 • Vanha energiamerkinnän asteilkko
  Aiempi energiamerkinnän asteikko A+++ - D

  Aiempi energiamerkintä ei useimmissa tuotekategorioissa enää riitä, mikä voi aiheuttaa hämmennystä. Vanhassa asteikossa ei myöskään enää ole riittävän haastavaa saavuttaa parhaita luokituksia.

 • Uusi energiamerkinnän asteikko
  Uusi asteikko A-G

  Ylläoleva kuva on esimerkki energiamerkinnän muuttumisesta. Vaikka laitteen energiankulutus ei muutu, energialuokitusten asteikko muuttuu, jolloin uudet alemmat energialuokatkin ovat energiatehokkaita viime vuosien standardien mukaan. Uusi asteikko antaa tilaa selkeämmille eroavaisuuksille merkinnöissä, kun uutta tehokkampaa teknologiaa tulee markkinoille.

Esittelyssä energiatehokkaita tuotteita

Electrolux on johtava yritys kestävien tuotekokemusten valmistamisessa, ja suosittelee kestävän kehityksen mukaisia ​​tuotteita, jotka vievät kestävyyden vielä energiamerkintääkin pidemmälle.

Kylmälaitteemme suojelevat ruokien laatua, vähentäen ruokahävikkiä ja tehden kestävästä syömisestä ensisijaisen valinnan.

Astianpesukoneiden mallistomme ohjailee käyttämään vähemmän vettä ja energiaa QuickSelectin avulla.

Electroluxin pyykinpesun laitteet saavat vaatteet kestämään pidempään tarjoamalla hellävaraisempaa vaatehuoltoa, samalla vähentäen ilmaston kuormitusta.

Sitoutumisemme kestävämpiin ruokailutottumuksiin

Teemme jatkuvasti töitä sen eteen, että kestävät ruokailutottumukset olisivat yhä useammille ensisijainen vaihtoehto. Innovatiivisen ruokien säilytysratkaisumme suojelevat ruoan laatua tavoin, jotka hyödyttävät sekä ihmisiä että planeettaamme.

Sitoutumisemme kestävämpään pyykinkäsittelyyn

Jatkuva pyrkimyksemme vähentää laitteidemme energiankulutusta ja tehdä niistä energiatehokkaampia on kiistatta yksi tapa vähentää päästöjämme. Mutta energiankulutus on vain yksi tuotteidemme ominaisuuksista. Tavoitteenamme on luoda parempia elintapoja, ja teemme töitä ollaksemme hiilineutraali yritys vuoteen 2030 mennessä. Pyrimme saada vaatteesi kestämään kaksi kertaa pidempään kehittämällä teknologiaamme, samalla vähentäen vedenkulutusta ja laitteidemme ympäristökuormitusta.

Tutustu kestäviin keittiön laitteisiimme, jotka vievät kestävyyden vielä energiatehokkuutta pidemmälle

Kylmäsäilytys

Kylmäsäilytyksen laitteissamme on ominaisuuksia, jotka auttavat säilyttämään ruokien laadun, auttaen vähentämään ruokahävikkiä ja kannustaen kestävimpiin ruokailutottumuksiin.

Säilytämme ruokien maut ja koostumuksen jääkaapissa tasaisen lämpötilan ja juuri oikean kosteustason avulla.

 • Kiwejä ja greippejä jääkaapissa
  300-sarja ColdSense

  Ruokien säilyvyys pitenee ja maut säilyvät ennallaan tasaisen lämpötilan ja nopean jäähdytyksen ansiosta.

 • Omenoiden vertailua
  600-sarja TwinTech® No Frost

  Vähennä ruokien kuivumista 60% ja estä niitä pilaantumasta TwinTech® No Frostin avulla. Edistynyt kaksinkertainen jäähdytysjärjestelmä ylläpitää ihanteellisen kosteustason jääkaapissa, jotta raaka-aineet säilyvät pidempään.

 • Hedelmiä ja vihanneksia jääkaapissa
  700-sarja Cooling 360°

  Vältä ruokahävikkiä säilyttämällä raaka-aineiden koostumus ja laatu joka nurkankin kattavan Cooling 360°:n tasaisen ilmanvirtauksen ansiosta. Jääkaapin sisus on ruostumatonta terästä.

 • Salaattien vertailua
  800-sarja UltraFresh+

  Vihannekset säilyvät 40% raikkaampina, niiden ravintoaineet säilyvät eivätkä ne pilaannu yhtä helposti sinetöidyssä UltraFresh+-laatikossa, jossa on automaattinen ilmankosteuden säätely.

 • Mereneläviä jääkaapissa
  900-sarja NaturaFresh

  Sinetöidyt laatikot yksilöllisellä lämpötilansäätelyllä takaavat ihanteellisen lämpötilan ja ilmankosteuden herkimmillekin raaka-aineille.

Uusi kylmäsäilytyksen energiamerkintä

A. Uusi QR-koodi. Skannaa älypuhelimella saadaksesi lisätietoa.
B. Energiatehokkuuden luokitus.
C. Vuosittainen energiankulutus, kWh/vuosi.
D. Pakastimen nettovolyymi.
E. Jääkaapin nettovolyymi.
F. Melutaso desibeleinä sekä asteikolla A-D, jossa A tarkoittaa matalampaa ääntä kuin D.

Astianpesukoneet

Laaja astianpesukoneiden mallistomme auttaa tekemään kestävämpia valintoja.

QuickSelect ohjaa käyttäjäänsä valitsemaan ohjelmia, jotka kuluttavat vähemmän vettä ja energiaa.

 • AirDry-astianpesukone
  300-sarja AirDry

  Säästä energiaa käyttämällä luonnollista ilmavirtausta. Saat jopa kolme kertaa parempia tuloksia kuin käyttäen kuivausohjelmaa, jossa koneen luukku on suljettu.

 • SatelliteClean-astianpesukone
  600-sarja SatelliteClean®

  Tekniikkamme takaa, että vesi kattaa tiskit jopa kolme kertaa paremmin verrattuna perinteisiin astianpesukoneisiin, jotta jopa tiheästi sijoitetut astiat puhdistuvat huolellisesti.

 • QuickSelect-astianpesukone
  600-sarja QuickSelect

  Räätälöidyt astianpesutulokset QuicSelect-liukukytkimellä. Valitse vain ohjelman kesto ja laite hoitaa loput. Puhtaiden tiskien saaminen ei ole koskaan ollut yhtä vaivatonta ja energiatehokasta.

 • MaxiFlex-astianpesukone
  700-sarja MaxiFlex

  MaxiFlex-aterintaso on suunniteltu kaikenkokoisille ja -muotoisille keittiövälineille, maksimoiden tiskikoneen kapasiteetin. Ratkaisu säästää vettä ja energiaa.

Uusi astianpesukoneiden energiamerkintä

A. Uusi QR-koodi. Skannaa älypuhelimella saadaksesi lisätietoa.
B. Energiatehokkuuden luokitus.
C. Energiankäyttö kilowattitunneissa (kWh) 100 pesukertaa kohden Eco-ohjelmaa käyttäen.
D. Kapasiteetti, laitteeseen mahtuvien astioiden määrä.
E. Eco-ohjelman kesto tunteina ja minuutteina.
F. Vedenkäyttö litroina Eco-ohjelmaa käyttäen.
G. Melutaso desibeleinä sekä asteikolla A-D, jossa A tarkoittaa matalampaa ääntä kuin D.

Tutustu kestäviin pyykinpesukoneisiimme ja kuivausrumpuhimme, jotka ovat paljon muutakin kuin energiatehokkaita

Vuoden 2030 tavoitteemme – vaatteet kestävät kaksi kertaa pidempään puolet pienemmällä ympäristökuormituksella

Siksi olemme kehitelleet pyykinpesukoneita ja kuivausrumpuja, jotka pidentävät vaatteiden käyttöikää ja pienentävät pyykinpesuprosessin ympäristökuormitusta.

Pyykinpesukoneet

PerfectCare-sarjamme pesukoneet eivät ainoastaan pese, vaan huolehtivat myös siitä, että tekstiilien rakenne ja värit säilyvät, pidentäen vaatteiden käyttöikää.

 • Mies lukee lapselle
  600/700/800-sarja AutoDose

  AutoDose annostelee juuri oikean määrän pesuainetta, suojaten pyykkejäsi liian pesuaineen aiheuttamilta värimuutoksilta. Annostelun jättäminen pesukoneelle on helppo tapa pitää huolta sekä vaatteistasi että planeetasta. Tutustu AutoDoseen

 • Mies pukee paitaa päälle
  700-sarja SteamCare-järjestelmä

  Käyttämällä höyryä vaatteiden raikastamiseen säästät vettä ja pidennät vaatteiden käyttöikää sekä pienennät pyykinpesun ympäristökuormitusta. Lisäksi höyry suoristaa vaatteiden ryppyjä, joten säästät myös silittämiseen kuluvaa aikaa. Tutustu SteamCareen

 • Nainen ja lapsi piknikillä
  800-sarja UltraWash-ohjelma

  UltraWash-ohjelma luo täydellisen tasapainon hellävaraisuuden ja energiatehokkuuden välillä – 59 minuutin kestoisessa ohjelmassa. Tehokas pesu alhaisessa lämpötilassa suojelee vaatteitasi. Pesemällä 30 asteessa säästät 30% energiaa verrattuna 40-asteiseen puuvillaohjelmaan. Tutustu UltraWashiin

 • Nainen kukkakaupassa
  900-sarja ColourCare-järjestelmä

  ColourCare-järjestelmämme esipuhdistaa veden, jotta pesuaine vaikuttaa tehokkaammin alhaisissakin lämpötiloissa. Hellävarainen, mutta perusteellinen pesu saa vaatteidesi värit säilymään pesu toisensa jälkeen. Tutustu ColourCareen

Uusi pyykinpesukoneiden energiamerkintä

A. Uusi QR-koodi. Skannaa älypuhelimella saadaksesi lisätietoa.
B. Energiatehokkuuden luokitus.
C. Energiankäyttö kilowattitunneissa (kWh) 100 pesukertaa kohden Eco 40-60 -ohjelmaa käyttäen.
D. Kapasitteetti, kuinka paljon pyykkiä koneeseen mahtuu (kg).
E. Linkousluokitus asteikolla A-G, jossa A on tehokkaampi linkous kuin G.
F. Eco 40-60 -ohjelman kesto tunteina ja minuutteina.
G. Eco 40-60 -ohjelman vedenkäyttö litroina.
H. Melutaso desibeleinä sekä asteikolla A-D, jossa A tarkoittaa matalampaa ääntä kuin D.

Kuivaavat pesukoneet

PerfectCare-sarjan kuivaavat pesukoneemme säästävät aikaa, energiaa ja tilaa ilman kompromisseja lopputuloksissa. Samalla pidennät herkimpien vaatteidesikin käyttöikää.

 • Ulkoilua metsässä
  700-sarja FreshScent-ohjelma

  Raikkaat vaatteet 96% vähemmällä vedellä. Käytä höyryä raikastaaksesi vaatteesi ja säästä 40 litraa vettä jokaista pesuohjelmaa kohden. Testattu 1 kg:lla hienopyykkiä FreshScent-ohjelmaa käyttäen verrattuna hienopesuohjelmaan. Tutustu FreshScentiin

 • Isä ja poika aamiaisella
  800-sarja UltraCare-ohjelma

  UltraCare sekoittaa pesuaineen veteen ennen kun se lasketaan pesukoneen rumpuun, mikä antaa nopeampia ja tehokkaampia tuloksia alhaisemmissa lämpötiloissa. Vaatteiden peseminen alhaisissa lämpötiloissa kuluttaa vähemmän energiaa, eli siirtyminen 40 asteesta 30 asteeseen voi säästää vähentää energiankulutusta jopa 35%. Tutustu UltraCareen

 • Nainen valikoi vihanneksia
  900-sarja DelicateCare-järjestelmä

  Vaatteesi eivät altistu liialliselle tai vahingolliselle kuumuudelle, mikä saa ne kestämään kauemmin. Voit säästää jopa 45%* energiaa lämpöpumpputekniikkaa hyödyntävällä kuivaavalla pesukoneella perinteiseen kondensoivaan tekniikkaan verrattuna. (*Käyttäessä pesu- ja kuivausohjelmaa.) Tutustu DelicateCareen

Uusi kuivaavien pesukoneiden energiamerkintä

A. Uusi QR-koodi. Skannaa älypuhelimella saadaksesi lisätietoa.
B. Energiatehokkuuden luokitus pesu- ja kuivausohjelmalle (vasemmalla) ja ainoastaan pesuohjelmalle (oikealla).
C. Energiankäyttö kilowattitunneissa (kWh) 100 pesu- ja kuivauskertaa (vasemmalla) ja 100 pesukertaa (oikealla) kohden.
D. Vedenkäyttö litroina pesu- ja kuivausohjelmalla (vasemmalla) ja ainoastaan pesuohjelmalla (oikealla).
E. Linkousluokitus asteikolla A-G, jossa A on tehokkaampi linkous kuin G.
F. Kapasiteetti, kuinka paljon pyykkiä koneeseen mahtuu (kg) pesu- ja kuivausohjelmalla (vasemmalla) ja pesuohjelmalla (oikealla).
G. Eco 40-60 -pesu ja kuivaus -ohjelman (vasemmalla) sekä Eco 40-60 -pesuohjelman (oikealla) kesto tunteina ja minuutteina ohjelmaa kohden.
H. Melutaso desibeleinä sekä asteikolla A-D, jossa A tarkoittaa matalampaa ääntä kuin D.