Osto-opas

Paras liesituuletin juuri sinun kotiisi

Millainen liesituuletin?

Liesituuletinmalleja löytyy useita erilaisia  - valitse tästä omaan keittiöösi sopivin.

Saareketuuletin – Hyvä valinta mikäli keittiöstäsi löytyy jo keittiösaareke. Nämä tuulettimet kiinnitetään kattoon.
Seinälle kiinnitettävä tuuletin – Seinälle kiinnitettäviä tuulettimia löytyy laaja valikoima eri kokoja ja malleja, esimerkiksi T-, pyramidi- ja vaakatasomalli.
Integroitu tuuletin – Mikäli haluat tuulettimen olevan huomaamaton ja keittiön sisustukseen sulautuva, saat asennettua sen huomaamattomasti keittiön kaapistoon.
Perinteinen tuuletin - Perinteiset liesituulettimet sopivat lähes jokaiseen keittiöön peruskeittiöstä ylellisempiin keittiöihin.
Ulosvedettävä tuuletin - Ulosvedettävät tuulettimet eivät vie paljon tilaa ja ovat erittäin tehokkaita.

Vinkki: Tarkista tuulettimen ja lieden välinen suositusetäisyys ja muista arvioida tuulettimen tehon tarve omassa keittiössäsi ennen valinnan tekemistä.

Asennus & ilmavirta

Hormiin poistava – Liesituuletin vaihtaa ilmaa ja poistaa ylimääräisen kosteuden hormiin. Hormin pituus, materiaali ja taitosten määrät vaikuttavat sen suorituskykyyn, joten pidäthän nämä mielessäsi liesituuletinta valitessa.
Aktiivihiilisuodattimilla toimivat tuulettimet – Aktiivihiilisuodattimilla toimivat tuulettimet kierrättävät ilmaa, joten ne eivät tarvitse erillistä hormia vaan ne puhdistavat ilman suodattimien avulla, poistaen näin myös epämiellyttävät hajut.

Vinkki: Laita liesituuletin päälle jo ennen ruuanlaiton aloittamista, jotta ilmavirta muodostuu huoneesta tuulettimeen.

Poistoteho

Valitessasi liesituuletinta, on tärkeää huomioida keittiön tilavuus tuulettimen tehon tarvetta arvioitaessa. Alla esimerkki tehon tarpeen laskemisesta:

1. Mittaa keittiösi pituus, leveys ja korkeus
2. Laske keittiön tilavuus (Pituus x Leveys x Korkeus = Huoneen tilavuus)
3. Kerro huoneen tilavuus kuudella, ja saat minimitehon (ilman vaihtuminen kuusi kertaa tunnissa kevyemmän ruoanlaiton aikana)
4. Kerro huoneen tilavuus 12:ta, ja saat maksimitehon (ilman vaihtuminen kaksitoista kertaa tunnissa öljyllä paistaessa)

Suositeltu tehokkuus on 6-12 välillä.

Äänenvoimakkuus

Electroluxilta löytyy liesituulettimia 40 dB:n äänenvoimaakkuudesta aina 70 dB:n äänenvoimakkuuteen asti. 40 dB vastaa äänenvoimakkuudeltaan kuiskausta ja normaali keskustelu on äänitasoltaan yleensä noin 60-70 dB. Omalla hormilla varustettujen tuulettimien äänenvoimakkuuteen vaikuttaa hormin muotoilu. Minimoi mutkat ja valitse melua eristävä materiaali – hiljainen keittiö mukavampia ruoanlaittohetkiä ajatellen.

Suodattimet

Kaikissa liesituulettimissa on rasvasuodatin, joka vangitsee rasvapartikkelit ilmasta. Riippuen suodattimen tyypistä on se joko vaihdettava tai pestävä säännöllisesti. Metallisuodattimet voidaan liottaa ja pestä käsin tai astianpesukoneessa 60-70°C:ssa.

Osassa malleista on aktiivihiilisuodatin, joka poistaa myös epämiellyttäviä hajuja. Aktiivihiilisuodatin on hyvä pestä tai vaihtaa vähintään neljän kuukauden välein.

Valitse seuraava liesituulettimesi

Electroluxin liesituulettimissa yhdistyy palkittu suunnittelu ja muotoilu yhdessä erinomaisen suorituskyvyn kanssa - löydä juuri sinulle ja keittiöllesi sopiva liesituuletin Electroluxilta.

Tutustu Electroluxin liesituulettimiin

Flex-mallisto

Electrolux auttaa sinua löytämään parhaimmat työkalut makujen maailmaan. Vain yhdellä napin painalluksella pääset nauttimaan ruoan valmistamisesta raikkaassa keittiössä. 

Raikas keittiö, huomaamattoman hiljaisesti

700 Breeze -liesituulettimen ansiosta ei sinun tarvitse enää korottaa ääntäsi ruoanlaiton aikana käytävien keskustelujen aikana.  Jo kymmenessä minuutissa tuuletin saa koko keittiösi raikkaammaksi - aktivoit toiminnon vain yhdellä napin painalluksella. Raikas keittiö, lähes äänettömästi.

700 Breeze -liesituuletin

700 Breeze -liesituuletin

 • Raikasta keittiösi hiljaa Breeze-toiminnolla
 • Tehokas ja hiljainen
 • Hob2Hood® yhdistää keittotason liesituulettimeen langattomasti
 • Integroitu lasinen kosketuspaneeli
 • Pastaruoka keittotasolla
  Erinomainen suorituskyky

  Erinomaisen suorituskyvyn ansiosta keittiösi pysyy raikkaana myös ruokaa laittaessasi. Nopea oikotie herkullisiin hetkiin keittiössäsi. 

 • Keittotaso ja liesituuletin
  Hob2Hood®

  Hob2Hood-tekniikan ansiosta liesituuletin käynnistyy automaattisesti keittotasoa käytettäessä. Tuulettimen nopeus säädetään automaattisesti käyttäjän tarpeen mukaan. Kypsennä, paista ja ruskista, koskematta kertaakaan liesituulettimeen. Hob2Hood -toiminto on mahdollinen silloin kun valitaan Electrolux-keittotaso, jossa on Hob2Hood toiminto. Tuuletinta ohjataan keittotason kautta ja tuuletin reagoi kun keittotason tehotasoa säädetään. 

 • Mies puhuu puhelimessa ruokaa laittaessa
  SilenceTech

  SilenceTech-teknologialla varustettu liesituulettimemme poistaa keittiöstäsi epämiellyttävät ruoanlaitosta aiheutuvat käryt hiljaisesti ja tehokkaasti. Edistynyt teknologiamme takaa, että voit keskittyä luomaan herkullisia mestariteoksia raikkaassa ja hiljaisessa keittiössäsi. 

 • Lähikuva liesituulettimen säätimistä
  Lasinen paneeli

  Tyylikäs lasipaneeli sulautuu helposti ja tyylikkäästi liesituulettimen muotoiluun. Hipaisukytkinten avulla pääset helposti käsiksi liesituulettimen kaikkiin toimintoihin.

Kirkas ja energiatehokas valaistus


600 LEDSpot -liesituulettimen ansiosta mikään ei jää huomaamatta. Liesituulettimen LED-valojen ansiosta näet tarkasti mitä keittotasolla tapahtuu. LED-valo on myös energiatehokas ja suunniteltu kestämään pitkään.

600 LEDSpot -liesituuletin

600 LEDSpot -liesituuletin

 • LED-valo valaisee koko keittotason
 • Keittiösi sisustukseen ja tyyliin sopiva tuuletin
 • Helppokäyttöiset kytkimet ja toiminnot
 • LED-valaistus
  LED-valaistus

  Keittotasossa on sisäänrakennettu LED-valo, joten näet aina mitä olet tekemässä. Valo soveltuu niin tunnelmavalaistukseksi, kuin spottivaloksi keittotasolle.

 • Tyylikäs ja moderni muotoilu
  Tyylikäs ja moderni muotoilu

  Liesituulettimien tyylikäs ja moderni muotoilu on suunniteltu sopimaan hyvin yhteen keittiösi muiden kodinkoneiden kanssa. Yhdistä ilmaa raikastava tuuletin nykyaikaiseen designiin - täydellinen yhdistelmä näyttävyyttä ja tehokkuutta. 

 • Oikeat asetukset
  Oikeat asetukset mekaanisilla painikkeilla

  Miksi tehdä asioista liian vaikeita? Tämän liesituulettimen asetukset ovat intuitiivisia ja helppokäyttöisiä. Vain muutamalla napin painalluksella pääset muuttamaan toimintoja ja asetuksia, kuten esimerkiksi tuulettimen tehoa ja valaistusta. 

Sense-mallisto

Keskity keittiössäsi siihen mikä on tärkeintä - herkullisten aterioiden valmistaminen. Anna kodinkoneiden huolehtia tylsemmistä askareista: Hob2Hood-tekniikan ansiosta keittotaso säätelee automaattisesti liesituulettimen asetuksia ruoanlaiton aikana. Sinä voit keskittyä ruoanlaittoon ja vieraidesi kanssa seurusteluun ja liesituuletin ja yhdessä keittotason kanssa hoitaa loput.

Vaivatonta työskentelyä keittiössä

900 RemoteControl -liesituulettimen kanssa sujuu monen asian tekeminen yhtä aikaa kuin tanssi. Kaukosäätimen avulla muutat helposti puhaltimen voimakkuutta, tai vaikka sammutetat liesituulettimen. Nyt sinun ei tarvitse edes seisoa liesituulettimen vieressä ohjataksesi sitä. 

900 RemoteControl -liesituuletin

900 RemoteControl -liesituuletin

 • Yhdistä Electrolux Hob2Hood -keittotaso ja liesituuletin Hob2Hood®-tekniikan avulla
 • Kaukosäädin mahdollistaa tuulettimen ohjaamisen etäisyydeltä
 • Tyylikäs suunnittelu ja muotoilu sopii keittiöön kuin keittiöön
 • Keittotaso ja liesituuletin
  Hob2Hood®

  Keittotaso säätää liesituulettimen nopeutta automaattisesti Hob2Hood-tekniikan ansiosta. 

 • Elektroniset painikkeet
  Elektroniset painikkeet

  Selkeillä, elektronisilla painikkeilla pääset helposti ja nopeasti säätelemään liesituulettimen toimintoja.

 • Tyylikäs muotoilu
  Tyylikäs muotoilu

  Liesituulettimen moderni design sopii hyvin jokaiseen keittiöön. 

Anna keittotasosi huolehtia liesituulettimesta

700 Hob2Hood® -liesituulettimen avulla sinun ei tarvitse enää huolehtia liesituulettimesta ruoanlaiton aikana - keittotaso tekee tämän puolestasi. Puhaltimen tehoa säädellään automaattisesti ruoanlaiton aikana joko lämpötilamuutoksen mukaan, tai jos otat käyttöön useamman kuin yhden keittoalueen. Sinä voit keskittyä herkullisten aterioiden luomiseen. 

700 Hob2Hood® -liesituuletin

700 Hob2Hood® -liesituuletin

 • Hob2Hood® yhdistää keittotason liesituulettimeen langattomasti
 • Tehokas ja nopea
 • Breeze-toiminta raikastaa keittiön hiljaisesti
 • SilenceTech poistaa ruoanlaitosta syntyvät höyryt lähes äänettömästi
 • Kaksi paistokasaria keittotasolla
  Tehokas ja nopea

  Keskity olennaiseen keittiössäsi, eli herkullisen ruoan valmistukseen -  kypsennä, paista ja ruskista, ja anna liesituulettimen varmistaa, että keittiösi pysyy raikkaana.

 • Mies keittotason vieressä
  Breeze

  Breeze-toiminto raikastaa keittiösi hiljaisesti mutta tehokkaasti - äänitaso ei ole kuiskausta kovempi. Jo 10 minuutin jälkeen huomaat, ettei keittiössä ole ruoan kärystä merkkiäkään. Nauti herkullisista aterioista raikkaassa keittiössäsi.

 • Lähikuva ruoasta kahdessa eri valossa
  LED-valaistus

  Keittotasossa on sisäänrakennettu LED-valo, joten näet aina mitä olet tekemässä. Valo soveltuu niin tunnelmavalaistukseksi, kuin spottivaloksi keittotasolle.

 • Mies puhuu puhelimessa ja laittaa ruokaa
  SilenceTech

  SilenceTech-tuuletin poistaa ruoanlaiton katkut keittiöstäsi hiljaisesti, mutta tehokkaasti. Näin voit keskittyä täysin siihen mihin keittiö on tarkoitettu: herkullisten ruokien valmistamiseen.