Höyrykypsennetyt perunat
Valmistusaika: 30-35 minuuttia
Annokset: 4
Tiesitkö, että voit kypsentää perunat myös höyryttämällä höyryuunissa? Höyrykypsennetyt perunat ovat herkullisia. Niistä ei tule vetisiä kuten usein vedessä keitettäessä käy. Koko peruna saa täydellisen rakenteen, ja jopa kuori maistuu hyvältä. Lämpötilaa seuraamalla voit ottaa perunat pois uunista juuri oikeaan aikaan.
Perunoiden höyrykypsentämiseen menee noin 20–30 minuuttia, ja suositeltava lämpötila on 94–95 astetta. Tee näin:
Ainekset (4 annosta):
- 20 pikkuperunaa
- Oliiviöljyä tai voita
- Suolaa ja mustapippuria
Tee näin:
1. Aseta perunat reikäpellille.
2. Kypsennä perunoita täyshöyryllä 94–95 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes ne ova pehmeitä.
3. Ennen tarjoilua lisää päälle laadukasta oliiviöljyä tai nokare voita sekä lopuksi suolaa ja pippuria.
Lisää herkullisia reseptejä höyryuunille:
Täydellisesti höyrykypsennetty nieriä yrttiöljyssä
Höyrykypsennetty parsa ja varsiparsakaali
Höyrytettyä lohta sitruunan, parsan ja perunoiden kera
Mehukas Sichuanin pippurilla maustettu kana uunissa
Lammaspaistia rosmariinilla ja timjamilla
Lohta kukkakaalin ja lehtikaalin kera
Perunasalaatti karkealla sinapilla
Tutustu tarkemmin Electroluxin valikoimaan
-
-
-
Reseptit
Löydä inspiraatiota ja käytä herkullisia reseptejämme luodaksesi unohtumattoman aterian.