Peruna-purjokeitto
Peruna-purjokeitto
Kun höyrytät kasvikset höyryuunissa ennen niiden soseuttamista, niiden maku tiivistyy ja säilyy myös liemen lisäämisen jälkeen. Keitto saa herkullisen maun, jossa sekä perunan että purjon aromit tulevat selkeästi esiin! Tarjoa mielellään vastaleivotun leivän kera! Katso koko resepti täältä:
Ainekset (4 annosta):
- 500 g jauhoisia perunoita
- 1 purjosipuli
- 1 nippu timjamia
- 2 dl ranskankermaa
- 2 laakerinlehteä
- 5 dl lämmintä kanalientä
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- Suolaa ja mustapippuria
- Oliiviöljyä
Tee näin:
1. Paloittele perunat ja purjo. Säästä purjon vihreä osa tarjoilua varten.
2. Levitä perunat ja purjo uunipellille yrttien ja suolan kanssa.
3. Kypsennä täyshöyryssä 95 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes perunat ovat pehmeitä.
4. Soseuta höyrykypsennetyt kasvikset ja lisää kanaliemi.
5. Mausta ranskankermalla, valkoviinietikalla ja suolalla ja pippurilla.
6. Leikkaa purjon vihreä osa ohuiksi viipaleiksi ja pehmennä se paistamalla nopeasti paistinpannulla oliiviöljyn ja suolan kera.
7. Kaada keitto tarjoilukulhoihin ja lisää päälle paistettua purjoa.
8. Koristele tilkalla oliiviöljyä.
Lisää herkullisia reseptejä höyryuunille:
Täydellisesti höyrykypsennetty nieriä yrttiöljyssä
Höyrykypsennetty parsa ja varsiparsakaali
Höyrytettyä lohta sitruunan, parsan ja perunoiden kera
Mehukas Sichuanin pippurilla maustettu kana uunissa
Lammaspaistia rosmariinilla ja timjamilla
Lohta kukkakaalin ja lehtikaalin kera
Perunasalaatti karkealla sinapilla
Tutustu tarkemmin Electroluxin valikoimaan
-
-
-
Reseptit
Löydä inspiraatiota ja käytä herkullisia reseptejämme luodaksesi unohtumattoman aterian.