Confit-kypsennetyt perunat Sous vide -tekniikalla

Valmistusaika: 60-120 minuuttia
Annokset:
4

Confiterad potatis med sous vide

Näin valmistat confit-kypsennetyt perunat Sous vide -tekniikalla höyryuunissa. Confit-kypsennetyt perunat ovat herkullinen lisuke, jossa sekä perunat, kastike että mausteet kypsennetään samaan aikaan. Confit-kypsennys tarkoittaa, että perunat kypsennetään rasvassa, useimmiten mausteiden kanssa, jotta ne saisivat mahdollisimman paljon makua.

Vakuumipussin ja niin kutsutun Sous vide -menetelmän käyttäminen on fiksua, mutta perunat voi myös valmistaa korkeareunaisessa vuoassa. Vakuumipussi on ilmatiiviisti suljettava pussi, joka kestää kuumuuttaa ja jonka voi käyttää uudelleen.

 

Ainekset (4 annosta):

  • 400 g pestyjä ja harjattuja perunoita
  • 200 g oliiviöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • Nippu timjamia
    suolaa
  • Merisuolaa

 

Tee näin:

1. Laita perunat vakuumipussiin valkosipulin, suolan ja timjamin kanssa.

2. Kaada päälle oliiviöljy ja tiivistä pussi tyhjiöpakkauslaitteessa

3. Valitse höyryuunin Sous vide -ohjelma, 84 astetta ja 1–2 tuntia.

4. Avaa pussi ja siirrä perunat tarjoiluvadille. Ripottele pinnalle merisuolaa.

 

Lisää herkullisia reseptejä höyryuunille: 

Täydellisesti höyrykypsennetty nieriä yrttiöljyssä

Peruna-purjokeitto

Kermainen perunagratiini

Höyrykypsennetyt perunat

Höyrykypsennetty parsa ja varsiparsakaali

Höyrytettyä lohta sitruunan, parsan ja perunoiden kera

Mehukas Sichuanin pippurilla maustettu kana uunissa 

Lammaspaistia rosmariinilla ja timjamilla

Lohta kukkakaalin ja lehtikaalin kera

Perunasalaatti karkealla sinapilla

 

Tutustu tarkemmin Electroluxin valikoimaan

  • Höyryuuni
    Höyryuuni

    Electroluxin höyryuunit avaavat uusia mahdollisuuksia keittiössä.

  • Ruoanlaitto

    Nosta ruoanlaitto uudelle tasolle innovatiivisten tuotteidemme avulla.

  • Reseptit

    Löydä inspiraatiota ja käytä herkullisia reseptejämme luodaksesi unohtumattoman aterian.