Confit-kypsennetyt perunat Sous vide -tekniikalla
Valmistusaika: 60-120 minuuttia
Annokset: 4
Näin valmistat confit-kypsennetyt perunat Sous vide -tekniikalla höyryuunissa. Confit-kypsennetyt perunat ovat herkullinen lisuke, jossa sekä perunat, kastike että mausteet kypsennetään samaan aikaan. Confit-kypsennys tarkoittaa, että perunat kypsennetään rasvassa, useimmiten mausteiden kanssa, jotta ne saisivat mahdollisimman paljon makua.
Vakuumipussin ja niin kutsutun Sous vide -menetelmän käyttäminen on fiksua, mutta perunat voi myös valmistaa korkeareunaisessa vuoassa. Vakuumipussi on ilmatiiviisti suljettava pussi, joka kestää kuumuuttaa ja jonka voi käyttää uudelleen.
Ainekset (4 annosta):
- 400 g pestyjä ja harjattuja perunoita
- 200 g oliiviöljyä
- 2 valkosipulinkynttä
- Nippu timjamia
suolaa - Merisuolaa
Tee näin:
1. Laita perunat vakuumipussiin valkosipulin, suolan ja timjamin kanssa.
2. Kaada päälle oliiviöljy ja tiivistä pussi tyhjiöpakkauslaitteessa
3. Valitse höyryuunin Sous vide -ohjelma, 84 astetta ja 1–2 tuntia.
4. Avaa pussi ja siirrä perunat tarjoiluvadille. Ripottele pinnalle merisuolaa.
Lisää herkullisia reseptejä höyryuunille:
Täydellisesti höyrykypsennetty nieriä yrttiöljyssä
Höyrykypsennetty parsa ja varsiparsakaali
Höyrytettyä lohta sitruunan, parsan ja perunoiden kera
Mehukas Sichuanin pippurilla maustettu kana uunissa
Lammaspaistia rosmariinilla ja timjamilla
Lohta kukkakaalin ja lehtikaalin kera
Perunasalaatti karkealla sinapilla
Tutustu tarkemmin Electroluxin valikoimaan
-
-
-
Reseptit
Löydä inspiraatiota ja käytä herkullisia reseptejämme luodaksesi unohtumattoman aterian.