Vihanneskeitto siemensipsien kera
Kermainen ja rapea keitto
Nauti kermaisesta vihanneskeitosta rapeiden siemensipsien kera. Täydellinen alkuruoka tai pääruoka - tämä keitto on tehty palsternakoista mutta voit myös korvata ne muilla sesonkikasviksilla, kuten esimerkiksi maa-artisokeilla.
Ainekset
Keittoon:
Kasvislientä - 1 l
Palsternakkoja - 1,5 kg
Ghee-voita - 100 g
Soijamaito - 300 ml
Siemensipsejä varten:
Vehnäjauhoja - 50 g
Vettä - 100 ml
Etikka - 30 ml
Ruskeaa sokeria, suolaa
Kurpitsa-, pellava- ja auringonkukansiemeniä
1
Aseta Electrolux-uuni kiertoilmatilaan ja lämmitä 180 asteeseen. Sekoita kaikki sipsien ainesosat Electrolux Assistant -yleiskoneessa. Sinun pitäisi saada hieman nestemäinen taikina, samanlainen kuin pannukakkutaikina. Kaada osa taikinasta leivinpaperilla päällystetylle leivinpellille ja levitä hyvin ohueksi. Ripottele siemenet päälle. Aseta uuniin 10 minuuttia.
3
Laita palsternakat kattilaan, peitä liemellä ja keitä 10 minuuttia.
4
Laita keitetyt palsternakat Electrolux MasterPiece -tehosekoittimeen, lisää liemi ja soijamaito ja sekoita kunnes siitä tulee sileää. Lisää enemmän lientä tarvittaessa.
5
Lisää ghee-voita ja sekoita kunnolla. Kaada keitto kulhoon ja tarjoile sipsien kanssa.