Lohta kukkakaalin ja lehtikaalin kera

Lohta kukkakaalin ja lehtikaalin kera

Raikas ja erinomainen pohjoismainen ateria

Nauti terveellisestä ateriasta, joka on tehty yksinkertaisista pohjoismaisisita aineksista. Lohi, joka on erinomainen Omega 3 -lähde, valmistetaan höyryuunissa SousVide-menetelmällä, jotta kaikki vitamiinit ja mineraalit säilyisivät. Kukkakaali ja lehtikaali tekevät siitä herkullisen ja terveellisen aterian.

Ainekset

140 g lohifileetä
500 g kukkakaalia
1 litra vihanneslientä
500 g soijamaitoa
100 g omenaviinietikkaa
1 paketti lehtikaalia
50 g oliiviöljyä
Suolaa, ruskeaa sokeria, sokeria ja viinirypäleensiemenöljyä 

1

Paloittele kukkakaali. Leikkaa kärki pois, sekoita se erikseen kunnes koostumus muistuttaa couscousta. Valitse parhaat palat, ja leikkaa ohuisiin siivuihin.

2

Laita kala SousVide-pussiin ja sulje Electroluxin tyhjiöpakkauslaitteen avulla.

3

Keitä kukkakaali kattilassa induktiotasolla, kunnes se on puolivalmis. Kaada vesi pois, lisää soijamaitoa ja anna kiehua, kunnes se on valmis. Laita kukkakaali MasterPiece -tehosekoittimeen, lisää vähän maitoa kattilasta, ja soseuta korkeimalla teholla 3 minuutin ajan. Lisää sulattu voi ja soseuta jälleen 3 minuuttia. Kaada vähän lisää maitoa sekaan, jotta saisit halutun koostumuksen. Lisää suolaa maun mukaan.

4

Aseta CombiSteamPro-uunisi alhaiselle lämpötilalle (51 astetta). Laita SousVide-pussit lohineen uuniin 25 minuuttia varten. Tyhjiöpussin ja alhaisen lämpötilan ansiosta kala säilyttää herkullisen makunsa ja hienon koostumuksensa.

5

Sekoita etikka, vesi, suola, sokeri ja vähän viinrypäleensiemenöljyä. Kaada sekoitus hienosti leikattujen kukkakaalisiivujen päälle ja sekoita kunnolla. Poista kala pussista kun se on valmis, ja kuivaa hieman liinalla tai keittiöpyyhkeellä. Laita lusikka sosetta lautaselle ja lohi päällimäiseksi. Koristele liemeen säilötyn kukkakaalin kera, lisää lehtikaalia ja kukkakaali-couscous.

Katso lisää reseptejä

Löydät kaikki reseptimme täältä. Opi valmistamaan kaikkea hienoista illallisista herkullisiin makupaloihin.