Kalatostada

Gwyneth Paltrow laittoi yksinkertaista kalifornialaista ruokaa Magnus Nilssonille. Hän on Electroluxin suurlähettiläs ja Michelin –tähdellä palkitun ravintola Fävikenin perustaja. Gwyneth tarjoaa maukkaan pohjoismaalaisen kalatostadan Magnusille – herkullinen Ruotsin ja Kalifornian sekoitus.

Ainekset

Maissitostadakuoret, 100-170g savustettua taimenfileetä, silputtua serranochiliä 

Täytettä varten:
140g creme fraiche, 1/2 limen raastettu kuori, 1 rkl hakattua persiljaa, korianteria ja tilliä 

Kaalisalaattia varten:
1/4 kurttukaali, hienosti siivuttu, 1 pieni salottisipuli, hienosti siivuttu, 1 reilu ripaus suolaa, 1 pienen limen raastettu kuori

Pikkelssiä varten:
1 tlk sinapinsiemeniä, 1 kanelitanko, 1 tlk mexikolaista oreganoa, 1/4 tlk chilihiutaleita, 0,7 dl sokeria, 1 rkl suolaa, 4,5 dl punaviinietikkaa, 1,5 dl vettä, 4 valkosipulinkynttä, pari siivua jalapeñoa, ohuesti siivuttuja porkkanoita, retiisejä ja sipuleita (tai muita vihanneksia joita haluaisit pikkelssinä)

Tee näin

1. Aloita tekemällä pikkelssi. Sekoita mausteet, sokeri, etikka ja vesi, sekoita kunnes suola ja sokeri ovat liuenneet. Lisää valkosipuli, jalapeño ja vihannekset. Anna seisoa vähintään 20 minuuttia huonelämpötilassa.

2. Sekoita erillisessä kulhossa kaali, salottisipuli, raastettu limenkuori ja suola.

3. Tee täyte lisäämällä raastettua limenkuorta ja hakatut yrtit creme fraîcheen. Sekoita ja mausta maun mukaan.

4. Levitä creme fraiche -täytettä tostadalle. Lisää 1/4 taimenfilen paloja päälle, pikkelssiä ja kaalisalaattia. Koristele hakatulla serranochilillä, korianterilla ja tillillä.