Aquafaba-suklaamousse

Aquafaba-suklaamousse

Suklaamousse uudella tavalla

Kokeile Laran herkullista suklaamoussea. Kananmunien sijasta tämä innovatiivinen jälkiruoka käyttää kikhernevettä ja kookosnektaria aineksina.

Ainekset

1 purkki kikherneitä (tarvitset vain kikhernevettä)
120 gr karkeasti hienonnettua tummaa suklaata
2 rkl kookosnektaria (voit korvata vaahterasiirapilla tai agave-siirapilla)
½ tl vaniljauutetta 

1

Sulata suklaa kattilassa induktiokeittotasolla alhaisella lämmöllä, tai kulhossa, joka on asetettu kiehuvaan veteen. Lisää ½ tl vaniljauutetta ja kookosnektaria. Anna suklaan jäähtyä kun valmistat seuraavaa askelta.

2

Sekoita kikhernevesi sähkövatkaimella (tai tehosekoittimella)* - sekoita kunnes siihen muodustuu huippu ja kunnes sillä on pehmeä, valkoinen koostumus. Lisää varovasti suklaa lastalla, ja sekoita hellävaraisesti. 

* Varmista, että välineissäsi ei ole öljyn tai tiskiaineen jälkiä.

3

Kaada kulhoon ja aseta jääkaappiin. Mousse on valmis 30 minuutin jälkeen.

Lue lisää Lara Zauggista

Lara Zaugg on chocoholic ja suklaan erikoistuntija, joka rakastaa uusien jälkiruokien luomista. Hän jakaa intohimonsa ja luomuksiaan suositun bloginsa kautta, Vanillacrunnch. Hänen terveelliset reseptit ovat usein gluteenittomia tai vegaanisia. Suklaa on hänen leivonnaisten ja jälkiruokien kulmakivi, mutta hän korvaa usein muita tavallisia ainesosia terveellisillä vaihtoehdoilla. Pyysimme Laraa jakamaan kolme suosikkireseptejä.