Farkut

Kuinka pestä ja kuivata farkut

PerfectCare Denim -pesuohjelma

Denim on kestävä materiaali ja mikäli haluatkin saada kaiken irti ja nauttia denim-vaatteista mahdollisimman pitkään, tarvitsevat ne erityistä huolenpitoa. Tämä koskee erityisesti denimiä, joka on värjätty tai kirjailtu. PerfectCare-pesukoneista löytyvä Denim-ohjelma on suunniteltu antamaan farkuille niiden ansaitsema pitkä ikä ilman, että ne menettäisivät värinsä tai muotonsa pesujen yhteydessä.

Pitääkö farkkuja pestä?

Pestä vai ollako pesemättä? Farkkujen pesemiseen liittyy paljon erilaisia uskomuksia. Pesua miettiessä kannattaakin muistaa, että eri pelisäännöt pätevät käsittelemättömään ja esipestyyn denimiin. Kaikki riippuu siitä millaisen tyylin ja ulkonäön haluat farkuille tai muille denim-vaatteillesi. Muistathan, että aina farkkusi eivät tarvitse pesua - saat ne aina helposti raikastettua tuulettamisella.

Vertailussa: 20 pesua Denim-ohjelmallamme vasemmalla, 20 pesua kilpailijan pesuohjelmalla oikealla. 

 

PerfectCare-pesukonemallisto Denim-ohjelmalla

PerfectCare 600 pesukoneemme SensiCare-järjestelmä säätelee pesuohjelman pituutta pyykkimäärän mukaan. Ohjelmat käyttävät juuri sen verran vettä ja energiaa kuin tarvitaan ja näin ollen ei vaatteita pestä pitempään kuin on tarve. Järjestelmä toimii erinomaisesti myös pienimmillä pyykkimäärillä.

Innovatiivinen SteamCare-järjestelmä löytyy PerfectCare-pesukoneistamme. Pesuohjelman lopuksi vaatteet saavat höyrykäsittelyn ja tämä vähentää niiden silitystarvetta kolmanneksella. Sinun on entistä helpompi säilyttää vaatteesi tyylikkäinä ja siisteinä.

UltraCare-järjestelmää käyttävässä, edistyksellisessä PerfectCare 800 -pesukoneessa pesu- ja huuhteluaineet sekoitetaan veteen ennen niiden syöttämistä rumpuun. Täydellinen puhtaus nopeasti ja hellävaraisesti.

Käsittelemätön denim

Käsittelemätön denim on väriltään tumma ja täyteläinen, useimmiten tummansininen tai musta. Mikäli haluat pitää värin mahdollisimman muuttumattomana, pese nämä denim-vaatteet mahdollisimman harvoin. Muista kuitenkin, että pitkään pesemättöminä denim-vaatteet rikkoontuvat ja haalistuvat helposti. Mikäli haluat farkkuvaatteillesi hieman kulutetun lookin, pese ne ihmeessä - muista kuitenkin pestä ne nurinpäin käännettynä. 

Esipesty denim

Esipesty denim on usein käsitelty kuluneen näköiseksi valmistusvaiheessa. Nämä farkut kestävät pesua paremmin, eikä niiden tyyli kärsi vaikka peset ne yhtä usein kuin muutkin vaatteesi. Muista kuitenkin käyttää Denim-pesuohjelmaa, tai muuta pyykinpesukoneesta löytyvää hienopesuohjelmaa.  

Kuinka pestä farkkusi

Lyhyesti: liuota farkut ennen pesua, pese ne nurinpäin käännettynä, ja mikäli pyykinpesukoneestasi ei löydy juuri denim-kankaille tarkoitettua pesuohjelmaa, voit pestä ne 40 asteessa. Muista valita hienopesuohjelma alhaisella linkousnopeudella. Ripusta farkkusi kuivumaan ja pian olet taas valmiina seuraaviin seikkailuihin! 

Denim-pesuohjelma PerfectCare-pyykinpesukoneissa
 • 1
  Vältä värjääntymistä

  Älä pese farkkuja vaaleiden värien kanssa samassa pesussa - denim päästää usein väriä ja näin ollen värjää helposti vaaleita vaatteita. Mikäli kuivausrummustasi löytyy juuri denimille tarkoitettu kuivausohjelma, käytä sitä: se on suunniteltu suojelemaan värejä ja antamaan mahdollisimman pehmeän kuivaustuloksen. 

 • 2
  Uudet farkut - tarkista pesulappu

  Jotkut farkkuvalmistajat suosittelevat farkkujen liottamista ennen pesua. Muista kääntää farkkusi nurinpäin, kaada mukaan pieni määrä määrä nestemäistä pesuainetta ja anna niiden liuota ainakin 45 minuuttia, aina välillä sekoittaen. Huuhtele kylmällä vedellä läpikotaisin, anna niiden kuivua läpikotoisin ja pese sitten farkut pyykkikoneessa. 

 • 3
  Huuhteluaine denimille

  Muista huolehtia farkuistasi oikeanlaisella pesuaineella. Värillisille vaatteille löytyy useita erilaisia pesu- ja huuhteluaineita - käytä aina nestemäistä, sillä se on väreille hellempi.