Voideltu leipä lautasella

Paista herkullista leipää höyryn avulla

Leivo herkullisempaa leipää höyryn avulla. Höyryuuni luo täydelliset olosuhteet taikinan kohotukseen ja antaa leivällesi rapean pinnan – tehden siitä mehukkaan sisältä.

Leivo herkullisempaa leipää

Höyryuuni avaa sinulle oven uudenlaisen herkullisen ja ilmavan leivän maailmaan, unohtamatta leivän kullankeltaista ja rapeaa kuorta. Aluksi taikina kohotetaan höyryn avulla, joka luo tasaisen lämpötilan uuniin – täydellisen taikinan kohottamiselle. Leivän paistuessa höyryuunissa, höyry pitää sisäosan mehukkaana ja kosteuttaa leivän pinnan, jotta se paistuu rapeaksi.

Kohotus

Höyryn käyttö taikinan kohotuksessa toimii loistavasti, koska se tekee uunin lämpötilasta täydellisen taikinan kohotukseen. Lämpö myös leviää tasaisesti uunissa, jolloin taikina kohoaa nopeammin ja tasaisemmin. Höyry sopii kaikenlaisille taikinoille, mutta toimii erityisen hyvin hapantaikinan kanssa, koska taikina kohoaa paljon ja siitä tulee ilmavampi kuin huoneenlämmössä kohotettaessa.

Käytä höyryä kohotukseen varsinkin toisessa kohotuksessa. Kun leivät tai sämpylät kohotetaan höyryn avulla, niistä tulee vaaleita ja ilmavia sisältä. Lämpötila riippuu aina uunista ja leivottavasta leivästä, mutta noin 25-30°C on suositeltava lämpötila. Yleensä leipä kohoaa sitä nopeammin, mitä lämpimämpi uuni on. Huomioithan, että taikinaa ei tarvitse peittää kun se kohoaa höyryuunissa. (Kokeile "Dough Proving" -taikinankohotustoimintoa.) 

Paistaminen

Leivän paistaminen höyryuunin avulla on helppoa, ja sillä saa loistavia tuloksia. Höyryn käyttö paistamisen alussa tekee leivän pinnasta rapean. Tämä johtuu siitä, että höyry kosteuttaa ensin leivän pinnan, mikä saa sen paistumaan rapeaksi.

Kun paistamisen aloittaa höyryllä ja päättää kuivaan ja kuumaan ilmaan, on lopputulos rapeampi kuin pelkän kuuman ilman kanssa paistaessa. Höyry auttaa myös säilyttämään leivän kosteuden - ei enää kuivaa ja sitkeää leipää. (Jos käytät Electroluxin höyryuunia, valitse "Bread Baking" -toiminto leivän paistamiseen.)

Leivo herkullista leipää kotona

Paista leipä helposti yhdellä napin painalluksella. SteamBake-uunit käyttävät höyryä taikinan kohotukseen, ja leipä kohoaa nopeasti ja tasaisesti, tullen ilmavaksi ja mehukkaaksi sisältä. Viimeisen silauksen lisäämiseksi, paistaminen päättyy kuumaan ilmaan, jotta leivän pinnasta tulee rapea ja kullanruskea.

Samankaltaisia artikkeleita

  • Hyödynnä ylijäänyt ruoka
    Lasagne uunissa
  • Valmista terveellisiä välipaloja höyryuunissa
    Omenaviipaleet uunissa
  • Opi höyryttämisen perusteet
    Kulhollinen riisiä