Lasagne uunissa

Elvytä ylijäänyt ruoka höyryllä

Lämmitä uudelleen edellisepäivän aterialta ylijäänyt ruoka uunissa kuivattamatta sitä. Ruokaa ei koskaan mene turhaan hukkaan, kun omistat höyryuunin.

Uudelleenlämmitä ylijäänyt ruoka

Jos edelliseltä aterialta ylijääneen ruuan uudelleenlämmitys on mielestäsi turhaa tai tylsää, kannattaa miettiä uudelleen. Syömäkelpoista ruokaa ei koskaan tulisi heittää pois, ja höyryuunin avulla annat tähteillesi helposti uuden mahdollisuuden. Höyry lämmittää ylijääneen ruuan nopeasti kuivattamatta sitä. Joissain höyryuuneissa on erityinen toiminto tätä varten, ja Electroluxin uuneissa sen nimi on "Steam Regeneration". Kuinka kauan ruokaa sitten täytyy uudelleenlämmittää höyryuunissa? Riippuu ruuasta, mutta alta saat suuntaa-antavia ohjeita.

-

-

Humidity Medium -höyrytys

Sanotaan, että sinulla on puolikas piiras jääkaapissa. Höyrytoiminnon käyttö tekee piiraasta uudenveroisen, koska höyry lisää siihen sekä lämpöä että kosteutta. Mutta jos höyrytät Full Steam -toiminnolla, voi piiraasta tulla liian kostea, joten on parasta käyttää Humidity Medium -toimintoa.

Full Steam -höyrytys

Älä heitä pois ylijäänyttä pastaa tai riisiä, vaan tee niistä taas herkullisia Full Steam -höyrytyksellä. Tämä toimii myös keitettyihin perunoihin. Keitetty pasta, riisi ja perunat kuivuvat helposti jääkaapissa, mutta höyry tuo mehukkuuden takaisin. 

Full Steam toimii myös täydellisesti höyrytettyjen vihannesten uudelleenlämmittämiseen. Aseta ne vain uunipellille ja höyrytä ennen tarjoilua. Vain muutaman minuutin höyrytyksen jälkeen ne ovat taas kuin vasta valmistettuja.

Herkullisia makuja helposti

SteamBoost-uunimme tarjoavat kolme erilaista höyrytoimintoa. Leivontaa ja paahtamista varten on omat höyryä ja perinteistä lämpöä yhdistävät ohjelmansa, ja pelkän höyryn ohjelma on loistava tuottamaan uusia makuja, rapeutta ja mehukkuutta ruokiin.

Samankaltaisia artikkeleita

  • Opi höyryttämisen perusteet
    Kulhollinen riisiä
  • Valmista ravinteikasta ja herkullista ruokaa höyryn avulla
    Parsakaalia ja maapähkinöitä
  • Valmista ihana brunssi höyryuunia hyödyntäen
    Avokado-kananmunaleipä