Parsakaalia ja pähkinöitä

Valmista ravinteikasta ja herkullista ruokaa höyryn avulla

Täyteläisen makuisia, rapeita ja ravinteikkaita kasviksia – höyryuuni tekee terveellisten aterioiden valmistamisesta helpompaa ja herkullisempaa. 

Vihreää ja terveellistä 

Miksi höyryttää vihanneksia? Se on helppo, nopea ja terveellinen tapa valmistaa kasviksia uunissa. Miksi juuri höyryttäminen sitten on terveellistä? Höyry ei vähennä vihannesten makua tai ravintoarvoa, joten saat sekä maukkaan että terveellisen lopputuloksen. Koska lämpö pysyy höyryuunissa tasaisena, vihannekset eivät myöskään hajoa – ei enää murentunutta parsakaalia. Tässä kolme helppoa ohjetta höyrytetyille vihanneksille – kokeile ja löydä uusi suosikkireseptisi!

Kukkakaalia sitruunan, mustapippurin ja oliivien kanssa

  • Pieni kukkakaali pienempiin osiin ja aseta kukkakaalit rei'itetylle uunipellille.

  • Höyrytä kukkakaalit Full Steam -toiminnolla 100°C asteessa noin 3-5 minuuttia riippuen niiden koosta, niin että ne eivät pehmene täysin.

  • Ota kukkakaalit ulos uunista ja sekoita kulhossa raastetun sitruunankuoren, sitruunamehun, jauhetun mustapippurin, pienittyjen mustien oliivien ja merisuolan kanssa. Tarjoile kuumana tai kylmänä.

Vihreä parsa parmesaanin ja oliiviöljyn kera

  • Leikkaa parsojen varresta noin 3 cm ja kuori ne kevyesti, ja aseta ne sen jälkeen rei'itetylle uunipellille.

  • Höyrytä Full Steam -toiminnolla 100°C asteessa noin 2-4 minuuttia riippuen parsojen koosta.

  • Ota parsat ulos uunista ja ripottele oliiviöljyä, merisuolaa sekä paljon raastettua parmesaania niiden päälle. Tarjoile kuumana tai kylmänä.

Parsakaalia inkiväärin, soijan, maapähkinöiden ja seesaminsiementen kera

  • Pieni kokonainen parsakaali pienemmiksi paloiksi ja aseta ne rei'itetylle uunipellille.

  • Höyrytä Full Steam -toiminnolla 100°C asteessa noin 3-5 minuuttia riippuen parsakaalien koosta.

  • Ota parsakaalit uunista ja sekoita ne kulhossa raastetun inkiväärin, japanilaisen soijakastikkeen, paahdettujen maapähkinöiden, seesamiöljyn ja -siementen kanssa. Tarjoile kuumana.

Rapeaa, kullanruskeaa ja täydellisen mehukasta

SteamCrisp-uunit yhdistävät kuumuuden höyryyn tehdäkseen ruuistasi erityisen rapeita ja kullanruskeita pinnalta sekä mehukkaita sisältä, säilyttäen ainesten alkuperäiset maut ja ravintoaineet.

Samankaltaisia artikkeleita

  • Höyryuunin puhdistus ja huolenpito
    Uuni sisältäpäin
  • Tee talven juhlien perinneherkuist maukkaampia höyryn avulla
    Kalkkuna-ateria
  • Valmista maukasta kalaa helposti höyryuunissa
    Kalaa ja kasviksia lautasella