Tee talven juhlien perinneherkuista maukkaampia höyryn avulla
Talvenajan juhlapyhät ovat loistavaa aikaa kokeilla uusia ruuanlaittotekniikoita. Vietä aikaa keittiössä perheen ja ystävien kanssa, ja nauttikaa pitkäkestoisista aterioista yhdessä.
Lihan höyryttäminen
Mitä lihaa kannattaa höyryttää? Höyryttäminen sopii monenlaisille liharuuille, kuten porsaalle ja naudalle. Höyry tekee lihasta pehmeämpää ja mureampaa, ilman että se kuitenkaan murenee osiin. Siipikarja, kuten kalkkuna tai kana, on hyvin vähärasvaista, ja höyry auttaa tekemään siitä mehukasta ja kosteaa. Lue alta vinkkejä höyryn käyttöön liharuokien valmistuksessa.
Kinkku
- Saadaksesi kinkusta mehukas, laita ensin kinkku uunin ritilälle, ja aseta ritilän alalpuolelle uunipelti.
- Kamarapuoli ylöspäin, paista kinkkua täydellä höyryasetuksella 100°C asteessa, kunnes sen sisälämpötila on 70°C. (Paistoaika riippuu kinkun koosta, minkä takia on hyvä seurata sisälämpötilaa.) Kun tavoitelämpötila on saavutettu, ota kinkku ulos uunista ja jätä se jäähtymään.
- Kun kinkku on jäähtynyt, päällystä kinkku haluamallasi tavalla. Vinkki: sivele kinkku sinapin ja kananmunankeltuaisen sekoituksella, ja ripottele sen jälkeen korppujauhoja päälle.
- Paista sen jälkeen kinkku 175°C asteessa ilman höyryä kunnes se on paahtunut kullanruskeaksi (tämä vaihe kestää vain 5-10 minuuttia). Kinkku on valmis tarjoiltavaksi!
Kalkkuna
- Loistava tapa saada kalkkunasta sekä mehukas että rapea, on paistamalla se ensin täydessä höyryssä 100°C täytteet sisällään.
- Aseta paistolämpömittari koipiluuhun, ja paista kunnes mittari osoittaa 68°C. (Paistoaika riippuu kalkkunan koosta, minkä takia on helpointa seurata lämpötilaa).
- Kun tavoitelämpötila on saavutettu, ota kalkkuna ulos uunista ja anna pinnan kuivua.
- Kun pinta on kuivunut, rasvaa koko lintu pehmeällä voilla ja paista vielä 30 minuuttia 200°C asteessa ilman höyryä, jotta pinnasta tulee tumma ja rapea. Paloittele ja nauti!
Kuorrutetut naudan kylkipalat tai naudanrinta
Sous-vide -lisukkeet
Sous-vide on täydellinen tapa valmistaa lisukevihanneksia. Se on terveellisempää, koska vähemmän ravintoaineita poistuu ruuanlaiton aikana, ja maukkaampaa, koska vihannesten luonnolliset maut ja koostumus korostuvat. Se on kaiken lisäksi loistava tapa hauduttaa vihanneksia.
Tässä ovat kaksi täydellistä lisuketta tämän talven juhlien herkkupöytiin.
Juuriselleri ruskistetun voin, timjamin ja sitruunankuoren kanssa
- Kuori ja paloittele juuriselleri ja laita se tyhjiöpussiin yhdessä ruskistetun voin, timjamin varsien ja sitruunankuoren kanssa, ja lisää hyppysellisen suolaa.
- Paista Full Steam -toiminnolla 100°C asteessa noin 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä, ja tarjoile sellaisenaan.
Maustetut porkkanat appelsiinimehussa
- Kuori porkkanat ja laita tyhjiöpussiin yhdessä tähtianiksen, chilin ja kanelin kanssa, ja lisää hyppysellinen suolaa.
- Paista Full Steam -toiminnolla 100°C asteessa noin 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä ja tarjoile sellaisenaan. Käytä appelsiinin mehua kastikkeena.
Kokkaa höyryn kanssa ammattilaisten tapaan
Vie ruuanlaittotaitosi uudelle tasolle SteamPro-uuniemme avulla. Tutustu Connected Cooking -toimintoon, jonka avulla ohjailet uunia älypuhelimellasi, ja laita ruokaa höyryn kanssa Steamify-toiminnon avulla. SteamPro-uunit tekevät arjestasi maukkaampaa.