Omenasipsejä

Valmista terveellisiä välipaloja

Hillottuja, suolattuja tai kuivattuja – höyryuunin avulla teet terveellisiä ja maukkaita välipaloja lempihedelmistäsi ja -vihanneksistasi.

Terveelliset välipalaherkut

Terveellisten välipalojen tekeminen kotona on helppoa – valitse vain mitä kauden hedelmiä ja vihanneksia haluat käyttää. Valitse sitten, haluatko säilöä vai kuivata ne. Hillotut hedelmät toimivat loistavasti tekemään aamiaispuurostasi maukkaampaa, ja niitä voi napostella välipalaksi iltapäivällä. Suolatut vihannekset taas ovat maukas lisuke tai alkupala ateriallesi. Hedelmiä ja vihanneksia kuivattamalla saat terveellisiä sipsejä, joita ei voi vastustaa.

-

-

Hedelmien tai vihannesten säilöminen ja hauduttaminen

Säilykevihanneksia valmistaessa kannattaa hyödyntää uunin höyrytoimintoa. Varmista ensin, että sinulla on puhtaita lasipurkkeja ja niille metalliset kannet. Höyrytä purkkeja ja niiden kansia uunissa täydessä höyryssä 10 minuutin ajan. Ota purkit uunista höyrytyksen jälkeen (varo, ne ovat kuumia!) ja poista vesi purkeista valuttamalla niitä ylösalaisin.

Seuraavaksi täytä purkit hedelmillä joita haluat säilöä – kokeile vaikka kauden hedelmiä, suurin osa toimii mainiosti! Kun purkki on täynnä, kierrä kansi päälle ja höyrytä uunissa. Höyrytysaika riippuu käyttämistäsi aineksista, mutta kun kannet alkavat pitää napsahtelevaa ääntä, on se usein sen merkki, että purkit voi ottaa uunista.

Kuinka säilöä tuoreita hedelmiä ja vihanneksia? Siihen on monenlaisia ohjeita, mutta yleinen sääntö on, että purkki täytetään paloitelluilla tai kokonaisilla hedelmillä tai vihanneksilla sekä niillä mausteilla joita halutaan käyttää, jonka jälkeen purkki täytetään vielä nesteellä ennen höyrytystä.

Lue lisää

Tee kuivattuja ja terveellisiä välipalaherkkuja

Hedelmiä ja vihanneksia kuivattaessa et välttämättä tarvitse höyryuunia (vaikka monissa Electroluxin höyryuuneissa onkin erityinen Dehydrating-ohjelma juuri kuivattamiselle). Kuivattaminen on hyvä tapa valmistaa terveellisiä välipaloja, jotka voivat olla joko makeita tai suolaisia. Alta löydät yhden meidän lempiresepteistämme, mutta kokeile rohkeasti omia suosikkejasi tai mitä tahansa kauden hedelmistä.

Kuinka kuivattaa hedelmiä: Omenasipsit 

Ainekset:

2 Granny Smith -omenaa
1 rkl sokeria

  • Mandoliinin käyttöä

    Leikkaa omenat kapeiksi viipaleiksi mandoliinia käyttäen.

  • Omenan viipaleita uunipellillä

    Aseta viipaleet silikonilevylle tai leivinpaperille.

  • kolme pellillistä hedelmiä uunissa

    Tomuta omenaviipaleet sokerilla ja paista 85°C asteessa (tai käytä Dehydrating-kuivatusohjelmaa) 1,5h ajan. Tarjoile ja nauti!

Rapeaa, kullanruskeaa ja täydellisen mehukasta

SteamCrisp-uunit yhdistävät kuumuuden höyryyn tehdäkseen ruuistasi erityisen rapeita ja kullanruskeita pinnalta sekä mehukkaita sisältä, säilyttäen ainesten alkuperäiset maut ja ravintoaineet.

Samankaltaisia artikkeleita

  • Aloita höyryuunin käyttö näiden vinkkien avulla
    Höyryuuni keittiössä
  • Opi höyryttämisen perusteet
    Kulhollinen riisiä
  • Vie kahvihetken herkut uudelle tasolle höyryn avulla
    Kuivakakun pala