Höyryuuni keittiössä

Aloita höyryuunin käyttö näiden vinkkien avulla

Tervetuloa herkullisempaan arkeen höyryn avulla! Lue täältä vinkkejä höyryuunin käyttöön, jotta saat tuotua ruokiesi parhaat ominaisuudet esiin.

Tervetuloa

Onnittelut uudesta höyryuunistasi! Tai vaikka höyryuunisi olisikin jo vanha, höyryttäminen on joka tapauksessa loistava tapa laittaa ruokaa. Huomaat varmasti pian höyryn hyödyt, kun aloitat höyrytoimintojen käytön. Lue artikkeleistamme myös, miksi höyry sopii mainiosti kaikenlaiseen ruuanlaittoon, välipaloista brunssiin ja juhlaillallisiin.

Tervetuloa höyryn maailmaan!

Vesisäiliö

Aloitetaan tärkeimmästä, eli höyrystä, jota höyryuuni käyttää kypsentämään ruokia. Sitä varten tarvitaan vesisäiliö, jonka täytyy olla täytetty vedellä, jotta uuni toimisi kunnolla. Uunin kuumuus muuttaa vesisäiliössä olevan veden höyryksi.

Electroluxin höyryuuneissa vesisäiliö sijaitsee uunin oikeassa yläkulmassa. Poikkeuksena tähän on vain SteamBake-uunit, joissa vesisäiliö on uunin pohjassa sijaitsevassa onkalossa. Varmista, että vesisäiliö on täytetty ennen ruuanlaittoa.

-

-

Höyrytoiminnot

Voit valita erilaisten höyrytoimintojen välillä riippuen siitä mitä ruokaa olet laittamassa. Electroluxin höyryuuneissa näiden toimintojen nimet ovat Full Steam, Humidity High, Humidity Medium ja Humidity Low. Katso alta minkälaisten ruokien valmistamiseen eri toiminnot soveltuvat:

- Full Steam tuottaa jatkuvasti höyryä, ja valmistaa ruuat terveellisesti mausta tinkimättä. Se sopii esimerkiksi vihannesten, riisin, kuskusin ja merenelävien (kala, simpukat ja ravut) hellävaraiseen kypsentämiseen.

- Humidity High yhdistää kuuman ilman höyryyn, ja sopii hienovaraisille ruokalajeille. Täydellinen vaahdoille, piiraille, terriineille ja kalalle.

- Humidity Medium yhdistää kuuman ilman höyryyn, ja sopii kevyeen haudutukseen. Mainio haudutetulle lihalle tai paahdetulle kalalle sekä leivän ja makeiden leivonnaisten paistamiseen.

- Humidity Low yhdistää kuuman ilman höyryyn, ja tekee ruuasta mehukasta ja rapeaa. Sopii loistavasti lihan, kanan, kalan, gratiinien, pataruokien, paahdettujen vihannesten sekä leivonnaisten, kuten piirakoiden, muffinien ja keksien paistamiseen.

Lue lisää

Höyryn avulla teet hyvästä ruuasta vieläkin parempaa

Tee lempiruuistasi herkullisempia ilman ylimääräistä vaivaa. Käytä höyryä aina kun laitat kasviksia, kalaa, lihaa, leipää tai jälkiruokia, saadaksesi rapean pinnan ja mehukkaan sisuksen täynnä makua.

Samankaltaisia artikkeleita

  • Tee talven juhlien perinneherkuist maukkaampia höyryn avulla
    Kalkkuna-ateria
  • Valmista maukasta kalaa helposti höyryuunissa
    Kalaa ja kasviksia lautasella
  • Valmista ihana brunssi höyryuunia hyödyntäen
    Avokado-kananmunaleipä