Kalaa ja vihanneksia lautasella

Valmista maukasta kalaa helposti höyryuunissa

Kalan valmistaminen höyryuunissa on yhtä yksinkertaista kuin maukastakin. Höyryttäminen pitää kalan mehukkaana ja kiinteänä, ja se on nopea ja vaivaton tapa laittaa ruokia.

Maukas ja helppo kala 

Kalaa valmistaessa on suositeltavaa käyttää alhaisempia paistolämpötiloja, erityisesti kalafileiden kanssa. Pidä lämpötila suunnilleen 80°C asteessa höyryttäessäsi kalaa Full Steam -toiminnolla. Kalan höyrytysaika riippuu uunin kuumuudesta ja kalan sisälämpötilasta, jota kannattaa seurata paistolämpömittarin avulla.

Ei ole olemassa parasta mahdollista kalaa höyrytystä varten, joten kokeile ihmeessä omaa lempikalaasi! Yksi hyvä tapa on kääriä kala esimerkiksi kaaliin, lehtijuurikkaaseen tai merilevään ennen höyrytystä. Voit myös kokeilla lisätä mausteita ja öljyä fileeseen ennen käärimistä, saadaksesi siihen enemmän makua. 

Lue lisää

Muita kalaruokia

Kokonainen kala
Höyryttäessä kokonaista kalaa, käytä Humidity High tai Humidity Medium -toimintoa – kevyt höyryttäminen estää kalaa murentumasta ennen kuin se on ehtinyt paistua. 

Kalamousse
Kalamoussea, kuten terriiniä tai kvenellejä, valmistaessa höyry toimii hyvin, koska se on ruuanlaitossa paljon hellempi kuin kiehuva vesi. Mousse on koostumukseltaan hellävarainen, ja höyryn ansiosta se ei hajoa tai jää mauttomaksi.

-

-

Resepti: Meribassi suolapedillä

Ainekset kahden henkilön ateriaan  
2 kokonaista meribassia (kumpikin 400 gr), 2kg aromisuolaa

Aromisuolan ainekset  
2kg karkeaa suolaa, 1 sitruuna, 10 rosépippuria (kuivattuja), 20gr yrttisekoitusta (salviaa, rosmariinia ja timjamia)

Tarvikkeet: Emalinen uunipelti

Tarjoile mieleistesi lisukkeiden, esimerkiksi paahdettujen perunoiden ja vihannesten kanssa.

Aromisuolan ohje:

  • Yrttien leikkaamista

    Pese ja kuivaa yrtit hyvin, ja pieni silpuksi.

  • Suolaa ja yrttejä uunipellillä

    Sekoita yrtit ja suola kulhossa, ja lisää raastettu sitruuna (vain keltainen osuus) sekä rosépippuri.

  • Suolapeti uunissa

    Levitä sekoitus uunipellille ja paista 120°C asteessa 40 minuuttia, ja anna sen jälkeen sen viiletä. 

Meribassin valmistus:

  • Kalan asettaminen suolapedille

    Tyhjennä kalojen sisukset (jätä nahat), ja pese kalat juoksevan veden alla kuivaten ne hyvin.

  • Kalan peittäminen suolalla

    Levitä kerros suolaa uunipellille, ja aseta meribassit suolan päälle. Peitä sen jälkeen kalat kokonaan lopulla aromisuolalla.

  • Kalaa, perunoita ja tomaatteja uunissa

    Paistoasetus (riippuen siitä, onko uunissasi Steamify-toiminto):
    - Steamify-toiminto 130°C astetta 20 minuuttia, taso 2
    - Humidity High -toiminto 130°C astetta 20 minuuttia, taso 2

Herkullisia makuja helposti

SteamBoost-uunimme tarjoavat kolme erilaista höyrytoimintoa. Leivontaa ja paahtamista varten on omat höyryä ja perinteistä lämpöä yhdistävät ohjelmansa, ja pelkän höyryn ohjelma on loistava tuottamaan uusia makuja, rapeutta ja mehukkuutta ruokiin.

Tutustu SteamBoost-höyryuuneihin

Samankaltaisia artikkeleita

  • Aloita höyryuunin käyttö näiden vinkkien avulla
    Höyryuuni keittiössä
  • Valmista terveellisiä välipaloja höyryuunissa
    Omenaviipaleet uunissa
  • Valmista ravinteikasta ja herkullista ruokaa höyryn avulla
    Parsakaalia ja maapähkinöitä