Kulhollinen riisiä

Opi höyryttämisen perusteet

Sinun ei tarvitse olla ammattikokki voidaksesi laittaa ruokaa höyryn avulla – se on helppoa ja yksinkertaista. Rapean kuoren, mehukkaan sisuksen ja maukkaiden vihannesten valmistaminen ei koskaan ole ollut näin helppoa. Onnistu myös riisin, linssien ja jyvien kanssa joka kerta.

Höyrytetty riisi (basmati, avorioriisi tai jasmiiniriisi)

Riisin keittäminen höyryuunissa ei ainoastaan ole helppoa, mutta siten saa myös paremman lopputuloksen. Riisistä tulee täydellistä jokaisella kerralla. Jokainen riisinjyvä keittyy juuri sopivaksi, eikä koskaan liikaa tai liian vähän. Jos sinun tarvitsee valita riisin keittämisen tai höyryttämisen välillä, suosittelemme höyryttämistä.

 • Lasiastioita

  Tarvitset ainoastaan saman verran riisiä ja vettä, sekä hyppysellisen suolaa.

 • Riisikulho uunissa

  Laita ainekset sopivaan uunivuokaan.

 • Höyryävä riisi kulhossa

  Höyrytä 100°C asteessa Full Steam -toiminnolla 20 minuuttia. Valmista!

Linssien ja jyvien höyrytys

Linssit muuttuvat helposti muusiksi kun niitä keittää kattilassa, mutta niin ei pääse tapahtumaan höyryuunissa, koska höyry ei koskaan ylikypsennä linssejä.  Linssit säilyttävät myös ravintoarvonsa paremmin, koska ravintoaineet eivät poistu linsseistä niin kuin kiehuvassa vedessä keittäessä.

Kuinka höyryttää linssit: Tarvitse saman verran punaisia linssejä ja kasvislientä, sekä hyppysellisen suolaa. Laita ainekset sopivaan uunivuokaan. Höyrytä 100°C asteessa Full Steam -toiminnolla 13-15 minuuttia. Valmista!

Herkullista!

Höyryttäminen on loistava tapa valmistaa erilaisia jyväruokia. Se on vaivatonta, ja saat herkullisen lopputuloksen. Kokeile esimerkiksi höyryttää kvinoaa, bulguria tai kuskusia. Muistathan, että keittoajat vaihtelevat eri jyville.

Höyryn avulla teet hyvästä ruuasta vieläkin parempaa

Tee lempiruuistasi herkullisempia ilman ylimääräistä vaivaa. Käytä höyryä aina kun laitat kasviksia, kalaa, lihaa, leipää tai jälkiruokia, saadaksesi rapean pinnan ja mehukkaan sisuksen täynnä makua.

Samankaltaisia artikkeleita

 • Paista herkullista leipää höyryn avulla
  Voideltu leipä tarjottimella
 • Höyryuunin puhdistus ja huolenpito
  Uuni sisältäpäin
 • Vie kahvihetken herkut uudelle tasolle höyryn avulla
  Kuivakakun pala