Paahtovanukas

Hienorakenteinen vanukas

Rapealla pinnalla

Klassikko niille, jotka haluavat hieman makeutta elämäänsä.

Paahtovanukkaan ainekset

(viisi 100 g:n annosta)

400 g kermaa, 6 munankeltuaista, 80 g sokeria, yksi vaniljatanko (kaavittu sisäosa)

Valmistustapa

Vanukkaan aineksia sekoittava leipuri

1) Valmista vanukas

Sekoita sokeri, kerma, kaavittu vaniljatangon sisäosa sekä munankeltuaiset Electroluxin Assistent -yleiskoneella, kunnes ainekset ovat sekoittuneet hyvin. Tai käytä hieman enemmän aikaa ja sekoita ainekset käsin. Kaada seos sen jälkeen pieniin uunivuokiin.

Electrolux Assistent
Tutustu Assistent -yleiskoneeseen

Vatkaa ja sekoita valmistaaksesi parempia leivonnaisia. Assistent -yleiskoneemme tekee vaativista tehtävistä helppoja, jotta sinulla olisi enemmän aikaa nauttia hyvistä hetkistä.

Vanukasta PlusSteam -toiminnolla valmistava leipuri

2) Esikuumenna uuni

Kun kypsennät tämän jälkiruoan höyryn avulla, saavutat kevyen vaniljan maun sekä yhtenäisen vanukkaan koostumuksen. Kaada 100 ml vettä höyryuunin lokeroon. Käännä säädin PlusSteam -symbolin kohdalle, kuumenna uuni 120 asteen lämpötilaan ja paina PlusSteam -painiketta. Odota ja rentoudu sen jälkeen viisi minuuttia.

Puhalluslampulla paahtovanukkaan sokeripintaa karamellisoiva leipuri

3) Anna asettua, levitä, karamellisoi

Aseta paahtovanukas uuniin viiden minuutin kuluessa, kun uuni on lämmennyt. Anna sen paistua 30 minuutin ajan tai kunnes vanukas on hieman löysää keskeltä. Anna sen sitten jäähtyä jääkaapissa vähintään kolmen tunnin ajan, kunnes se jähmettyy. Levitä vanukkaan päälle sokeria ja karamellisoi se puhalluslampulla. Vanukas saa tällöin ainutkertaisen rapean pinnan. Bon appétit!

  • Suklaakakku
    Suklaakakku
  • Sitruunamarenkipiirakka
    Sitruunamarenkipiirakka tomusokerilla koristeltuna
  • Juustokakku
    Juustokakku