Kestävä kehitys

Kestävä kehitys

Electrolux ja kestävä kehitys

Maailman parasta 1. luokkaa!

RobecoSAM Sustainability Award Leader 2016

Toimialajohtaja

Vahvistaaksemme Electroluxin asemaa menestyvänä ja vastuullisena yrityksenä, olemme integroineet kestävän kehityksen ajattelun strategiaamme ja kaikkeen toimintaamme. Ilmastonmuutos on globaalina kysymyksenä erittäin tärkeä aihe myös Electroluxille. Maailmanlaajuisena toimijana Electroluxilla on mahdollisuus olla osana positiivista muutosta.

Vuosien aktiivisen työn tuloksena Electroluxista on tullut yksi maailman johtavista yrityksistä kestävän kehityksen saralla. Meidät on palkittu työstämme kestävän kehityksen eteen mm. Gold Lion -palkinnolla Cannesissa (Vac from the Sea -kampanja) sekä European Excellence Award -palkinnolla. RobecoSAM on nimennyt Electroluxin viisi vuotta peräkkäin alansa johtajaksi vastuullisuusasioissa. Myös Dow Jones Sustainability Index on nimennyt Electroluxin useina vuosina alansa johtajaksi. Olemme myös saaneet YK:n tunnustuksen työstämme yleisen hyvän lisäämiseksi maailmassa. Näiden lisäksi olemme saaneet useita tunnustuksia sekä työstämme kestävän kehityksen hyväksi että erinomaisesta tuotemuotoilustamme.

Electrolux UltraSilencer Green

Kestävän kehityksen konsepti on erittäin laaja kokonaisuus hyvinkin erilaisia toimenpiteitä. Olemme koonneet tälle sivulle vain ne kaikkein tärkeimmät pääkohdat, jotka osoittavat Electroluxin olevan alansa ehdoton kärki.

Löydät jokaisen osion jälkeen linkin, joka vie kansainväliselle sivustollemme. Siellä voit tutustua tarkemmin niihin yksityiskohtiin, jotka olemme ottaneet huomioon kaikessa toiminnassamme ja joiden ansiosta meidät on palkittu useaan kertaan ponnisteluistamme paremman, valoisamman ja kestävämmän tulevaisuuden eteen.

Life cycle Electrolux sustainability

Tietoisuuden lisääminen

Laitteidemme suurin ympäristövaikutus (70–80%) tapahtuu käytön aikana laitteiden energia- ja vedenkulutuksen kautta. Tämän vuoksi haluamme kehittää energiatehokkaita tuotteita sekä lisätä ymmärrystä energiatehokkaiden tuotteiden merkityksestä ympäristölle.

Nykyisin esim. Electroluxin tehokkaimmat jääkaapit käyttävät saman verran energiaa kuin energialamput. Samalla joka kolmas kodinkone Euroopassa on kuitenkin yli 10 vuotta vanha. Jos siis keskiverto eurooppalainen perhe vaihtaisi nämä vanhat kylmälaitteensa, pesukoneensa ja astianpesukoneensa uusiin, energiatehokkaisiin malleihin, vähentäisi se meidän kaikkien hiilidioksidipäästöjä 22 miljoonalla tonnilla vuosittain. Keskiverto perhe säästäisi itse 4209 litraa vettä ja 370 kWh sähköä (325 kg CO2 päästöjä) vuodessa. Rahassa mitattuna se tarkoittaa vähintään n. 70 euron säästöä vuosittain!

Yritämme jatkuvasti myös kannustaa päättäjiä kehittämään verokannustimia, jotka lisäisivät energiatehokkaampia ratkaisuja markkinoilla.

Tuotteen elinkaari

Electroluxin strategiana on vähentää energiankulutusta tuotteen koko elinkaaren aikana aina materiaalivalinnoista, tuotannosta ja kuljetuksista tuotteen lopulliseen kierrätykseen asti.

Jokainen Electroluxin lanseeraama tuotesukupolvi on edeltäjäänsä energiatehokkaampi. Esimerkiksi vettä tehokkaasti käyttävät laitteet vähentävät myös laitteiden energiakulutusta, kun lämmitettävä veden määrä ja aika vähenevät.

Työskentelemme aktiivisesti paikallisten tuottajayhteisöjen kanssa, jotta voisimme taata tuotteidemme asianmukaisen kierrätyksen. Suomessa Electrolux toimii yhteistyössä European Recycling Platform Finland ry:n (ERP) kanssa, joka kerää ja kierrättää elinkaarensa päähän tulleet kodinkoneet lain määräysten mukaisesti raaka-aineiden uusiokäyttöön.

Vac from the sea

Tuotesuunnittelu

Tutkimme jatkuvasti tapoja hyödyntää uusia ja kierrätettyjä materiaaleja. Yritämme myös minimoida materiaalien hukan ja optimoida kierrätettävyyden. Yksi esimerkki tästä on Green -mallistomme, joka on suurimmaksi osaksi valmistettu kierrätetystä muovista, ja jonka tuotteet ovat markkinoiden energiatehokkaimmat.

Tuotteidemme ympäristövaikutusten lisäksi haluamme myös parantaa käyttäjien jokapäiväistä elämää kehittämällä entistä ergonomisempia ja allergiaystävällisempiä tuotteita.

Nainen joka pitää maapalloa käsissä

Globalisaatio

Electrolux on yksi harvoista, todellisista globaaleista yrityksistä alallaan. Myymme vuosittain yli 40 miljoonaa tuotetta yli 150 maahan. Tuotteidemme kysyntä ja tuotanto sijaitsevat yhä enenevässä määrin kehittyvillä markkinoilla kuten Aasiassa ja Itä-Euroopassa. Globaalina toimijana haluamme varmistaa, että ympäristöystävälliset kodinkoneet ovat käytössä kaikkialla maailmassa, ja että työntekijöillämme on sijaintiin katsomatta hyvät työolot. Olemme muun muassa asettaneet tiukat sanktiot kaikille alihankkijoillemme lapsityövoiman käytöstä. Mikäli joku alihankkijamme käyttää lapsityövoimaa, ohjaamme lapsen opiskelun pariin ja alihankkija on velvoitettu mm. kustantamaan työvoimana käytetyn lapsen koulunkäynti.

Miten käytän kodinkoneita ympäristöystävällisesti?

Laitteiden oikealla käytöllä jokainen voi myös itse vaikuttaa energiankulutukseensa.

Lue lisää kestävän kehityksen raportissamme

 • 1
  Kylmälaitteet

  Pakastin kannattaa sulattaa tasaisin väliajoin ja kaikki säilöttävät ruoat jäähdyttää ennen kylmälaitteeseen sijoittamista.

 • 2
  Astianpesu

  Astianpesukone kannattaa aina ladata mahdollisimman täyteen, jolloin käyttökerrat myös vähenevät.

 • 3
  Pyykinpesu

  Oikeilla pesuaineilla alhaisemmat pesulämpötilat riittävät ja kunnon linkous lyhentää kuivausaikaa.