Hoito-ohjeet

Korkealuokkaista puhtautta

kotona

Electroluxin laitteilla voit nyt pestä arkalaatuisimmatkin tekstiilit kotona. Niiden avulla säilytät värit kirkkaina ja suojelet kuituja vaatteiden alkuperäisen muodon säilyttämiseksi. Hyvin hoidetut vaatteet säilyvät uudenveroisina pitempään.

Parasta pyykinhoitoa

Vaativimmat paikat, ilmastot ja olosuhteet vaativat vaatteilta korkealuokkaisia ominaisuuksia. Hoida ulkovaatteitasi oikeaoppisesti, jotta ne huolehtisivat sinusta vuosi toisensa jälkeen.

Kolme erilaista Helly Hansen -takkia.

Kaiken kattavaa hoitoa

Erinomaiset ominaisuudet koostuvat eri kerroksista. Hiihto- ja purjehdustakin ulkopinta suojaa tuulelta, vedeltä ja lumelta. Keskimmäinen kerros - yleensä fleecekangasta tai untuvaa - pitää sinut lämpimänä, ja villainen pohjakerros auttaa pitämään sinut kuivana. Koska jokainen kerros on yhtä tärkeä, hoida niitä hyvin, jotta ne voisivat huolehtia hyvin sinusta - käytitpä takkia sitten missä tahansa.

Ulkoilutakit

Helly Hansenin ulkoilutakki

Takkien hoito-ohjeet

Hiihto- ja purjehdusmatkojen valmistelut alkavat takin pesusta. Jos pinta ei hylji vettä, aktivoi vettä hylkivät ominaisuudet uudelleen pesemällä takki alhaisessa lämpötilassa ja kuivaamalla sen ennen silitystä. Jos takki tuntuu hengittävän huonommin, vapauta sen huokoset pesemällä se. Käytä kuivauksen jälkeen ainoastaan viileää silitysrautaa. Saavuta maksimaalinen suoja ja mukavuus pesemällä takki kotona.

Vasta pestyä Helly Hansenin laskettelutakkia pitelevä nainen
Parasta valmistautumista hiihtokauteen

Valmistaudu hiihtokauteen pesemällä ja kuivaamalla kotona Electrolux -laitteilla

UltraCare-pesukoneen näyttö

Lisähuuhtelu, parempi suorituskyky

Vältä huuhteluaineiden käyttöä takin pesussa, sillä ne voivat tukkia sen huokoset. Tämä vaikuttaa takkisi suorituskykyyn, jolloin se hylkii heikommin vettä ja hengittää huonommin. Käytä sen sijaan nestemäistä pesuainetta, jossa ei ole lisäaineita. Valitse lisäksi toinen huuhtelujakso mahdollisten pesuainejäämien poistamiseksi. Tuloksena on uudenveroinen takki.

 • Electrolux-pesukoneen alhaisen lämpötilan ohjelma
  Valitse pesuaine järkevästi

  Pese purjehdustakkisi alhaisissa lämpötiloissa ja käytä nestemäistä pesuainetta, jossa ei ole lisäaineita.

 • Laskettelutakkia pitelevä nainen
  Käytä alhaisia lämpötiloja

  Kuivaa takkisi alhaisissa lämpötiloissa. Silitä takki alhaisella lämmöllä ilman höyryä pyyhkeen läpi, jotta pinnan vettä hylkivät ominaisuudet palautuisivat.

 • Lähikuva laskettelutakista
  Suojaa takkisi pinta

  Tyhjennä taskut ja sulje velcro -tarrat sekä vetoketjut ennen pesua ja kuivausta.

UltraCare™ Eco

Säilytä vaatteesi uudenveroisina parasta viihtyvyyttäsi varten

UltraCare Eco -pesukone

Erinomainen puhtaus 30 asteessa

30 asteessa peseminen ei ole edullista ainoastaan ympäristön kannalta, vaan myös tekstiileille hellävaraisempaa. UltraCare™ Econ ansiosta voit pestä normaalisti 40 asteessa pestävät vaatteet 30 asteessa. Hellävarainen pesu alhaisessa lämpötilassa, jotta vaatteet säilyisivät uudenveroisina pitempään.

Untuvatakit

Untuvavaatteiden hoito-ohjeet

Kun hoidat untuvaa hyvin, se huolehtii hyvin sinusta. Voit säilyttää untuvavaatteet uudenveroisina pitempään pesemällä ne haaleassa vedessä UltraCare™ Eco -pesukoneemme hellävaraisella ohjelmalla. Untuvat jakautuvat tasaisesti koko takkiin, kun lisäät kuivauspallot DelicateCare -kuivausrumpumme rumpuun, jotta untuvatakkisi pysyisi lämpimänä ja pehmeänä.

Vasta pestyä untuvatakkiaan ihaileva nainen

Älä koskaan pese untuvavaatetta käsin

Pese untuvavaatteet aina koneessa, jotta untuvavaatteen suojaavat ominaisuudet voitaisiin palauttaa, ainoastaan lisähuuhtelu poistaa niistä tehokkaasti pesuainejäämät. Poista vaate rummusta heti pesun jälkeen, jotta vaatteiden alkuperäinen muoto säilyisi. Älä koskaan väännä tai vedä takkia veden puristamiseksi siitä pois - painele sen sijaan vesi pois vaatteen ollessa tasaisella alustalla.

 • Electrolux-pesukoneen alhaisen lämpötilan ohjelma
  Käytä alhaisia lämpötiloja

  Pese untuvavaatteet haaleassa lämpötilassa hellävaraisella ohjelmalla ja aseta koneeseen lisähuuhtelu pesuaineiden poistamiseksi.

 • Lähikuva Electroluxin kuivausrummussa olevasta kuivauspallosta
  Oikean ohjelman valitseminen

  Varmista, että se pysyy kevyenä, ilmavana ja raikkaantuoksuisena valitsemalla pitkä ohjelma ja keskikorkea lämpötila ja käyttämällä kuivauspalloja. Älä poista sitä koneesta ennen kuin se on täysin kuiva.

 • Helly Hansenin untuvatakki
  Suojaa takkisi pinta

  Pese untuvavaatteesi muista tekstiileistä erikseen, tyhjennä taskut, sulje velcro -tarrat ja vetoketjut pinnan vaurioitumisen välttämiseksi.

Fleecetakit

Fleecevaatteiden hoito-ohjeet

Varmista fleecevaatteiden paras hoito ja pese ne kotona. Saavutat parhaat tulokset käyttämällä lämmintä pesuvettä ja mietoa pesuainetta ilman huuhteluainetta. Fleece on erittäin imukykyinen tekstiili, muista siis valita lisähuuhtelu kaikkien pesuainejäämien poistamiseksi. Fleece kannattaa kuivata pesun jälkeen sen säilyttämiseksi pehmeänä.

 • Electrolux-pesukoneen alhaisen lämpötilan ohjelma
  Pese siliävien kanssa

  Älä pese fleecevaatteitasi puuvillapyykkien kanssa, sillä niistä lähtee nukkaa. Pese ne sen sijaan muiden siliävien kanssa (esim. polyesteri- ja nailonkankaat).

 • Fleecetakkia pitelevä nainen
  Älä silitä, käytä sen sijaan höyryä

  Kuivaa takkisi kuivausrummun Urheiluvaatteet- tai Siliävät-ohjelmalla. Älä kuitenkaan silitä sitä. Kokeile sen sijaan raikastaa fleecevaate ja poistaa siitä rypyt höyryohjelmalla.

 • Lähikuva fleecetakista
  Suojaa takkisi pinta

  Tyhjennä taskut ja sulje velcro -tarrat sekä vetoketjut ennen pesua ja kuivausta fleecevaatteen pinnan suojaamiseksi.


Klassikkojen hoito-ohjeet

Uudet trendit ovat vaihdelleet monien sukupolvien ajan, mutta valkoinen paita on aina ollut muodissa. Voit nyt säilyttää sen helposti kirkkaan valkoisena ilman kuivapesua.

Olohuoneeseen ripustettu valkoinen paita hoito-ohjemerkinnällä

Pyykinhoidon kulmakivi

Vaatekaappisi on ainutkertaisen tyylisi kulmakivi. Voit kokeilla uusia trendejä ja yhdistää niitä muotimaailman klassikoihin, kuten valkoiseen paitaan. Voit helposti yhdistää siihen tarvittavia lisäasusteita. Halusitpa sitten pukeutua hienosti tai rennosti, voit aina käyttää luovuuttasi. Klassinen paita on helppo ja samalla tyylikäs valinta - mihin tilanteeseen tahansa.

Vasta pestyä kirkkaan valkoista paitaa pitelevä nainen
Valmis vaatekaappiin

Säilytä paitasi kirkkaan valkoisina parhaan pyykinhoidon avulla

 • Avattu sininen paita
  Tarkista hoito-ohjemerkinnät

  Avaa paitojen napit ennen pesua (mukaan lukien hihansuut ja kaulukset). Tarkista paras lämpötila ja perushoito-ohjeet vaatteen hoito-ohjemerkinnästä.

 • Kirkkaan valkoinen paita
  Valitse pesuaine järkevästi

  Käytä valkaisuainetta sisältävää pesuainetta säilyttääksesi valkoiset paitasi uudenveroisina.

 • Tekstiilien ja rummun katon väliin jätettävä tila havainnollistettuna
  Jätä riittävästi tilaa

  Jätä tekstiilien ja rummun katoon väliin tyhjää tilaa yhden käden verran, jotta tekstiileihin ei jäisi pesuainejäämiä koneen ylikuormituksen vuoksi.

Kirkkaan puhdas valkoinen paita
SteamCare

Varmista sileät ja raikkaat tekstiilit. Raikasta vaatteesi nopeasti pesukertojen välissä höyryn avulla

SteamCare -pesukone

Vie paitasi kylpylähoitoon

Suosikkipaitasi tulee kestää vaativaa käyttöä. Jokapäiväiset menot ja kiireet muuttavat sen värittömäksi. Voit raikastaa sen 30 minuutissa pesukoneemme SteamCare -toiminnon avulla. Se vapauttaa kuidut ja poistaa hajut paitojen pehmeyden sekä puhtauden palauttamiseksi.

Puoliksi ryppyistä ja puoliksi sileää paitaa käyttävä mies SteamCare-koneen tehon osoittamiseksi

Höyryn voima

Ripusta paitasi kylpyhuoneeseen suihkun ajaksi nähdäksesi siinä höyryn vaikutukset. Lisäkosteus auttaa poistamaan paidan rypyt sen säilyttämiseksi raikkaana. Vaihtoehtoisesti voit kokeilla pesukoneidemme SteamCare -ohjelmaa ryppyjen poistamiseksi nopeammin ja helpommin. Integroidun höyryohjelman ansiosta voit palauttaa vaatteiden raikkauden ja pehmeyden niitä edes pesemättä.


Villapyykkien hoito-ohjeet

Villa on tarkoitettu säilymään vuodesta toiseen, joten se on erinomainen sijoitus oikein hoidettuna. Olipa kyseessä sitten ylellinen takki tai jokapäiväinen pusero, näiden hoito-ohjeiden avulla säilytät sen uudenveroisena pitempään.

Villapyykin pesu

Valkoinen ripustettu villapaita

Miksi hoitaa villavaatteita?

Villa on uskomaton tekstiili. Se on biologisesti hajoavaa, palonkestävää ja jopa UV -suojattua. Se on muita kuituja paremmin hengittävää ja se reagoi kehon lämpötilamuutoksiin. Se pitää sinut lämpimänä kylmällä säällä ja viileänä ympäristölämpötilan ollessa korkea. Tätä hyödyllistä tekstiiliä on hoidettava asianmukaisesti, jotta se pysyisi uudenveroisena.

Woolmark Green -logo
Woolmark -sertifiointi

Blue - ja Green Woolmark -symboleilla merkityissä koneissamme voit pestä turvallisesti jopa vain käsinpestävät villapyykit

 • Kylmän pesuohjelman osoittava UltraCare Eco -näyttö
  Kylmäpesu

  Jos pesukoneessasi ei ole villaohjelmaa, suosittelemme valitsemaan kylmäpesuohjelman "ainoastaan käsinpestävien" villavaatteiden pesemiseksi. Villavaatteet kannattaa aina pestä nurin käännettyinä.

 • Valkoinen villapaita
  Valitse pesuaine järkevästi

  Vältä käyttämästä voimakkaita pesuaineita, entsyymejä sisältäviä 'Bio' -pesuaineita tai valkaisuaineita sisältäviä pesuaineita. Käytä erityistä villapyykkiin tarkoitettua pesuainetta.

 • Pino villavaatteita
  Oikeaoppinen säilytys

  Säilytä neuleita tasaisella alustalla laskostettuina niiden venymisen välttämiseksi. Jos niiden ripustaminen on tarpeen, käytä erityisiä neuleiden vaateripustimia maksimaalista tukea varten.

Electroluxin koneella hyvin hoidettu valkoinen villapaita

Villan peseminen

Sinua on voitu neuvoa, ettei villavaatteita kannata pestä koneessa. Mutta ajat ovat muuttuneet. UltraCare™ Eco -pesukoneemme ei ainoastaan puhdista, vaan myös hoitaa kuituja. Se esisekoittaa pesuaineen ja huuhteluaineen ennen niiden syöttämistä rumpuun. Villavaatteestasi tulee täten ensiluokkaisen pehmeä ja puhdas.

DelicateCare

Turvallinen kuivaus koneessa, jossa on ohjelmia erilaisiin tekstiilityyppeihin

Villavaatteiden kuivaus kuivausrummussa

Voit nyt kuivata villapyykit kuivausrummussa niiden ensiluokkaisen kunnon säilyttämiseksi. DelicateCare -kuivausrummuissa on ainutkertainen villaohjelma. Erityinen rummun nopeus pitää villapyykit tasaisesti rummun sisäpintaa vasten. Tämä on yhtä hellävaraista kuin tasaisella alustalla kuivaaminen, jotta välttäisit kutistumisen vaaran ja pyykkien vääntämisen.

Sininen villapaita

Ei enää ainoastaan käsinpestäviä pyykkejä

Varmista, että koneessasi on hellävarainen villaohjelma suosikkivillavaatteitasi varten. Kuivaavat pesukoneemme ovat markkinoiden ensimmäisiä koneita, jotka ovat saaneet maailmanlaajuisen villanhoidon auktoriteetin Woolmarkin merkin. Kuivaavien pesukoneidemme avulla voit turvallisesti pestä ja kuivata arkalaatuisimmatkin "vain käsinpestävät" villavaatteet yhdessä koneessa.


Värien säilyttäminen kirkkaina ja iloisina

Värit voivat haalistua ja menettää eloisuuden valkoisia ja tummia pyykkejä nopeammin. Hellävaraisen pesun ansiosta voit kuitenkin säilyttää värilliset suosikkivaatteesi kirkkaina pitempään.

Värikästä elämää varten

Värit ovat positiivisia ja piristäviä. Värillisten vaatteiden avulla lisäät positiivisuutta elämääsi. Ne tuovat elämääsi energiaa. Värilliset vaatteet ovat joskus kuitenkin arkalaatuisia ja niiden värit voivat haalistua. Värit voidaan kuitenkin säilyttää kirkkaina hellävaraisen käsittelyn avulla ja tekstiilien ohjemerkintöjä noudattamalla.

Huomioi pesuaineen tarjoamat hoito-ominaisuudet puhdistustehokkuuden lisäksi. Nestemäiset pesuaineet ja geelit ovat hellävaraisimpia väreille.

 • 1
  Lajittele pyykkisi

  Lajittele pyykit värien perusteella - kirkkaat väriset pyykit kuten purppurat, punaiset ja oranssit pyykit voidaan pestä yhdessä. Vastaavasti siniset ja vihreät pyykit voidaan pestä yhdessä. Suosittelemme pesemään väriympyrän yksittäiset värit käsin.

 • 2
  Tehokkaaseen tahrojen poistoon

  Jotkin tahrat vaativat erityistä hoitoa ja huomiota: esitarkista tekstiili ja levitä pieni määrä nestemäistä pesuainetta tahran alueelle ja ravista sitä kevyesti vedessä. Vältä erittäin korkean lämpötilan ohjelmia, muutoin tahrat voivat jäädä pysyvästi tekstiileihin.

 • 3
  Käännä vaatteet nurin, jos et ole varma

  Käännä vaatteet aina nurin kuitujen hankautumisen välttämiseksi ja varmista, että jätät vähintään käden leveyden verran tyhjää tilaa pyykkien ja rummun yläosan väliin. Valitse alhainen lämpötila, hellävarainen tai keskipitkä pesuohjelma (enintään 30 astetta).

UltraMix

Esisekoittaa pesu- ja huuhteluaineet veteen parempaa hoitoa varten.

UltraMix

Viileä lämpötila

UltraMix -järjestelmämme avulla voit pestä värilliset pyykit alhaisissa lämpötiloissa ainutkertaisen esisekoitustoiminnon ansiosta. Pesu- ja huuhteluaineet esisekoitetaan yksittäin veteen ennen niiden syöttämistä pyykkeihin, tuloksena on entistä parempi ja hellävaraisempi pesu ja hoito alhaisissakin lämpötiloissa. Kaikki UltraCare -pesukoneet käyttävät Ultramix -tekniikkaamme.

Kuivaus ja hellävarainen hoito

Kun kosteita värillisiä pyykkejä on pinossa, niistä lähtee usein väriä. Poista ne pesukoneesta heti ohjelman päätyttyä. Värien sijaan lajittele pyykit tekstiilin mukaan kuivausta varten. Täten vältät niiden mekaanisen toiminnan aiheuttavan turhan kulumisen ja haalistumisen, sillä eri tekstiilien kuivausajat ovat erilaisia.


Ensiluokkaista hoitoa

Erinomaiset farkut ovat muutakin kuin vaatekaapin perusvaatteita, ne ovat investointeja. Oikeaoppisella käsittelyllä ja hoidolla farkut vain paranevat ajan kuluessa.

Hoida suosikkifarkkujasi

Farkkukangas on kestävää, mutta farkkujen maksimaalinen hyödyntäminen (erityisesti värillisten ja painettujen farkkukankaiden tai kaikkien indigo -farkkujen kohdalla) edellyttää niiden erityistä hoitoa. Pitkän käyttöiän salaisuus on pestä ne alhaisessa lämpötilassa ja välttää liiallista pesua.

OptiSense -ohjelmamme säätää ohjelman automaattisesti täyttömäärän mukaan farkkujen liiallisen pesun välttämiseksi.

 • 1
  Estä vaatteiden värjääntyminen

  Älä pese farkkujasi valkoisten tai vaaleiden vaatteiden seassa, jotta pyykki ei värjääntyisi. Käytä, jos mahdollista, kuivausrumpujemme Farkku-ohjelmaa: kuivausohjelma on suunniteltu säilyttämään farkkujen värit, antaen samalla pehmeän kuivaustuloksen.

 • 2
  Uudet farkut - tarkista hoito-ohjemerkintä

  Jotkin valmistajat suosittelevat ensin käsinpesua: käännä farkut nurin, lisää hiukan nestemäistä pesuainetta veteen ja anna farkkujen liota vähintään 45 minuutin ajan pusertaen niitä kevyesti ajoittain. Huuhtele lopuksi huolellisesti kylmällä vedellä ja ripusta kuivumaan.

 • 3
  Farkkukankaiden pesuaine

  Varmista, että peset farkut oikealla pesuaineella. Saatavilla on monia pesuaineita, jotka on tarkoitettu erityisesti värillisiä pyykkejä varten. Nestemäiset pesuaineet ja pesutabletit sopivat parhaiten farkkujen pesuun, koska ne ovat huomattavasti hellävaraisempia värille.

UltraMix

Esisekoittaa pesu- ja huuhteluaineet veteen parempaa hoitoa varten

Farkkujen pesu ja hoito

UltraMix -järjestelmämme hoitaa farkkuja pesun aikana. Ainutkertainen järjestelmämme poikkeaa muista koneista, jotka sekoittavat pesu- ja huuhteluaineen rummussa, sillä se esisekoittaa ne ennen kuin vesi syötetään rumpuun - tuloksena saadaan entistä pehmeämmät ja hyvin hoidetut puhtaat pyykit.

Kuivaa farkut kuivausrummussa pehmeää lopputulosta varten

Kuivausrummussa farkuista tulee aina huomattavasti pehmeämpiä. Jotkin sanovat, ettei farkkuja pitäisi koskaan kuivata kuivausrummussa. Itse asiassa nykyaikaisissa kuivausrummuissa farkuista tulee huomattavasti pehmeämpiä ja niiden palauttaminen muotoon on helpompaa. Noudata aina hoito-ohjemerkintöjä ja poista farkut kuivausrummusta hiukan kosteina, niiden rypistymisen välttämiseksi.


Urheiluvaatteiden muodon säilytys

Urheiluvaatteet on tarkoitettu tekemään meistä vahvempia, itsevarmempia ja kauniimpia, niin sisältä- kuin ulkoapäin. Kun välitämme urheiluvaatteistamme yhtä paljon kuin itsestämme, ne tekevät tehtävänsä.

Hoida urheiluvaatteitasi

Pitemmän käyttöiän salaisuus on kylmä pesuohjelma. Vältä siis korkeita lämpötiloja, vaikka vaatteet olisivat erittäin likaisia. Suosittelemme käyttämään Urheilu-ohjelmaa, joka on tarkoitettu urheiluvaatteiden tahokkaaseen pesuun. Valitse oikea pesuaine, joka on tarkoitettu erityisesti vaikeiden tahrojen ja hajujen poistamiseen.

Suosittelemme myös välttämään huuhteluaineiden käyttöä, erityisesti kalvoja sisältävien (esim. Gore-Tex) tekstiilien kohdalla. Huuhteluaineet voivat heikentää tekstiilin hengityskykyä.

 • 1
  Usein käytettyjen tekstiilien parasta hoitoa

  Puuvillapaitojen imukyky on huomattavasti suurempi, joten niiden lisähoito on hyväksi. Käännä vaatteet nurin ja lisää nestemäistä pesuainetta kainaloiden alueille. Anna liota noin 30 minuuttia ja pese korkeimmassa mahdollisessa lämpötilassa hoito-ohjemerkinnän mukaan.

 • 2
  Urheiluvaatteiden tai siliävien ohjelma

  Käytä Siliävät-ohjelmaa, jos pesukoneessasi ja kuivausrummussasi ei ole Urheilu-ohjelmaa. Lisää yksinkertaisesti lisähuuhtelu, jos vaatteet ovat erittäin likaisia. Varmista, että erotat puuvillapyykit siliävistä kuivauksen aikana, sillä niiden imukyky on erilainen.

 • 3
  Raikkauden varmistamiseen

  Säilytä urheilukassisi raikkaana harjoituksien välissä. Jos jätät kassiin muutaman kuivausarkin, kassi säilyy raikkaana ja hyvän tuoksuisena treenistä toiseen. Älä koskaan jätä käytettyjä urheiluvaatteita kassiin pitkäksi aikaa. Tyhjennä kassi mahdollisimman pian, vaikka pesisitkin pyykkiä vasta myöhemmin.

Esisekoittaa pesu- ja huuhteluaineet veteen parempaa hoitoa varten

Ultramix

Pyykkien pesu ja hoito

UltraMix -järjestelmämme hoitaa urheiluvaatteita pesun aikana. Ainutkertainen järjestelmämme poikkeaa muista koneista, jotka sekoittavat pesu- ja huuhteluaineen rummussa, sillä se esisekoittaa ne ennen kuin vesi syötetään rumpuun - tuloksena entistä pehmeämmät ja hyvin hoidetut puhtaat pyykit.

Yksinkertaiseen kuivaukseen

Käytä Urheilu-ohjelmaa parhaiden tuloksien saavuttamiseksi, sillä sen kuivausteho on suurempi. Sen ohjelman lopussa oleva jäähdytysvaihe on pitempi, jolloin urheiluvaatteet ovat heti käyttövalmiita. Puuvillavaatteiden ja siliävien imukyky on eri, joten niiden kuivausajat ovat erilaisia. Ne tulee täten erottaa toisistaan kuivausta varten.