Food for Thought – Vähemmän ruokahävikkiä, enemmän makua

Kolmasosa kaikesta tuotetusta ruoasta päätyy vuosittain hävikkiin. Vastuullisten elämäntapojen noudattaminen koetaan tutkimustenkin mukaan vaikeaksi. Food for Thought -kampanja auttaa sinua vähentämään ruokahävikkiä ja tekemään arjesta helpompaa ja huolettomampaa!

Moni meistä haluaa elää ekologisemmin ja tehdä kestävämpiä valintoja. Vaikka vastuullisuus koetaan tärkeäksi, sen noudattaminen arjessa ei aina kuitenkaan ole helppoa. Harvard Business Review’n mukaan kaksi kolmasosaa kuluttajista haluaisi toimia ostokäyttäytymisessään kestävän kehityksen mukaisesti, mutta vain noin viidesosa todella tekee niin.

Food for Thought -taidenäyttely

Kestävämpiä kulutusvalintoja voi olla hankalaa tehdä, jos kokee epävarmuutta oikeista valinnoista ja vanhoja tottumuksia on vaikeaa muuttaa arjen kiireiden keskellä. Food for Thought -kampanjalla sekä intuitiivisesti toimivilla kodinkoneillamme haluamme auttaa sinua vähentämään ruokahävikkiä ja valmistamaan ruokaa vastuullisemmin - mausta tinkimättä.

Suomalaiset taiteilijat Rosalia Silfer, Anna-Karoliina Vainio ja Jirka Väätäinen inspiroituivat ruokahävikistä ja loivat omat taideteoksensa tärkeän aiheen ympäriltä Food for Thought -kampanjaan. Kampanjan jälkeen taideteokset huutokaupataan ja tuotto lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen.

 

Näin vähennät ruokahävikkiä helposti kotona:

  • Säilytä salaatti, kurkku, porkkanat, kaali, tuoreet yrtit, mansikat ja omenat jääkaapissa
  • Jääkaapin lämpötilan tulisi olla noin 4 °C
  • Suosi pakasteita ja säilykeruokia
  • Pidä ruoka ilmatiiviissä säilytysastioissa (ilma on jääkaapissa kuivempaa kuin huoneenlämmössä)
  • Säilytä banaanit, ananas, mango, perunat, tomaatit, avokadot ja leipä huoneenlämmössä (koostumus ja maut pysyvät parempina)
  • Älä säilytä maitoa jääkaapin ovessa (se on jääkaapin lämpimin kohta)
  • Hyödynnä ruoantähteet (esimerkiksi nuupahtaneista kasviksista saa hyvän sosekeiton)
  • Hyödynnä leipä viimeistä murua myöten (pakasta, paahda tai paista pannulla krutongeiksi)
  • Kypsennä ruoka oikein - SensePro -induktiotason ruoanlaittosensorin ansiosta lämpötila pysyy oikeana, jolloin ruoanlaitto onnistuu aina ja näin ollen hävikkiäkin tulee vähemmän.

Kestävämpää ruoanlaittoa

Vähennä hävikkiä Electroluxin muilla intuitiivisilla tuotteilla, jotka tekevät ruoanlaitosta entistä helpompaa ja ekologisempaa.

Lue myös täältä lisää vinkkejä ruokahävikin välttämiseen.

Tutustu intuitiiviseen mallistoon