Näin käytät uunin grillitoimintoa
Yksi uunin vähiten käytetyistä toiminnoista on broileri-asetus. Tiesitkö, että tätä toimintoa voidaan käyttää grillin korvikkeena?
Kuka ei pitäisi hyvistä grillijuhlista?
Avotulen äärellä kokkaamisessa on oma viehätyksensä. Miellyttävä näky, ääni, haju...
Mutta toisinaan luontoäiti päättää toisin
Lumi, sade, rakeet tai jäätävä kylmyys – aina ei voi grillata ulkona.
Ei huolta
Käyttämällä uunisi broileri-asetusta voit grillata sisätiloissakin – ympäri vuoden.
Näin käytät uunisi grillitoimintoa
Oletko koskaan kokeillut käyttää uunisi broileri-asetusta? Kuvittele sen olevan ikään kuin ylösalaisin oleva grilli. Sen sijaan, että lämpö tulisi ritilän alapuolelta, se tuleekin yläpuolelta uunin vastuksista. Vaikka et saakaan savun makua ruokaasi, saat sen silti hiiltymään mukavasti. Nopeasti valmistettavat grilliruuat saat tehtyä helposti uunissasi. Useimmat uunit menevät automaattisesti pois päältä, kun broileritoiminnon tavoitelämpötila on saavutettu. Pitääksesi "grillin" päällä pidempään, voit raottaa luukkua hieman, jolloin lämpötila taas laskee. Muista tarkkailla, ettei ruoka pääse palamaan.
Näin grillaat keittotasoa käyttäen
Muuta keittotasosi väliaikaisesti grilliksi. Käytä parilapannua, koska se pitää hyvin kuumuuden ja tekee ruokiin herkullisen näköiset grilliraidat. Aseta parila liedelle ja kuumenna se todella kuumaksi. Alenna sitten lämpötila keskilämpötilaan, ja pidä se siinä koko lopun ruuanlaiton ajan. Jos pannu alkaa savuta, se on liian kuuma. Parhaimman tuloksen saat jos taputtelet paistettavan ruuan kuivaksi, ja sivelet sen kevyesti oliiviöljyllä ennen kuin asetat sen pannulle. Muista, ettei ruokaa kannata kääntää liian aikaisin. Anna sen maata koskemattomana pannulla 3-4 minuuttia, jotta se ehtii kunnolla hiiltyä.