Näin säilytät vihannekset raikkaina pidempään
Sesongin hedelmät ja kasvikset ovat herkullisia, mutta niiden säilyttäminen raikkaana pitkään voi olla haastavaa.
Näin säilytät parsan raikkaana
Vältä päästämästä parsaa kuivumaan. Pidä kuminauha parsanipun ympärillä, ja leikkaa pari senttimetriä parsan vartta pois. Aseta parsa seisomaan lasiin, jossa on muutaman senttimetrin verran vettä pohjalla, ja peitä parsa löysästi muovipussilla. Näin parsa säilyy raikkaana ja rapeana jopa 7 päivää.
Näin säilytät avokadon raikkaana
Avokadot säilyvät hyvin jääkaapissa, sillä kylmäsäilytys hidastaa kypsymisprosessia. Kypsennä avokadot huoneenlämmössä, ja käytä jääkaappia kypsien avokadojen säilyttämiseen. Jos haluat nopeuttaa avokadojen kypsymistä, laita ne paperipussiin kypsymään.
Näin säilytät parsakaalin raikkaana
Parsakaali on kylmän sään satoa, ja tarvitsee paljon kosteutta. Siksi on se on parasta säilytää jääkaapin vihanneslaatikossa niin, että kosteustaso on säädetty korkeaksi. Älä säilytä hedelmiä ja parsakaalia samassa paikassa, koska parsakaali pilaantuu hedelmien tuottaman eteenikaasun takia.
Näin säilytät salaatin raikkaana
Salaatti on myös hyvä säilyttää jääkaapin vihanneslaatikossa kosteustaso säädettynä korkeaksi – sama pätee kaikkien lehdellisten vihreiden vihannesten kohdalla. Jos et pysty säätämään jääkaapin kosteustasoa, pese lehtisalaatti, kääri se talouspaperiin ja sulje se säilytysastian sisään.
Näin valitset oikean kosteustason vihanneksille
Oletko epävarma siitä, minkä kosteustason valitset jääkaapissa säilytettäville vihanneksille? Siihen on helppo muistisääntö. Kaikki mikä mätänee, tarvitsee matalan kosteustason, ja kaikki mikä kuihtuu tarvitsee sitä vastoin korkean kosteustason. Pidä hedelmät erillään vihanneksista, koska hedelmien tuottama eteenikaasu pilaannuttaa vihannekset helposti.