Outdoor

Kuinka pestä ja kuivata ulkovaatteita

Outdoor-ohjelma PerfectCare-koneissa

Ulkovaatteet kestävät paljon ja pitkään, mutta valitettavasti monet odottavat pesun kanssa siihen pisteeseen, että vaatteisiin ilmestyy näkyvää likaa. Hiki ja lika tukkivat ulkovaatteiden huokoset, joka taas vaikuttaa vaatteiden eri ominaisuuksiin, esimerkiksi juuri vettähylkivyys. Pese ja rumpukuivaa vaatteesi säännöllisesti PerfectCare-koneistamme löytyvällä Outdoor-ohjelmalla, ja tämä ylläpitää ja tarvittaessa myös palauttaa ulkovaatteiden ominaisuudet.

Koska on aika pestä ulkovaatteesi?

Mikäli huomaat, että takin pinnalle alkaa muodostua märkiä läiskiä sen ollessa tekemisissä esimerkiksi sateen tai lumen kanssa, voi tämä tarkoittaa sitä, että vettä hylkivät ominaisuudet ovat hälventyneet. Toinen merkki pesun tarpeesta voi olla, että takki ei enää hengitä samalla tavalla kuin ennen - tämä voi johtua siitä, että hiki ja muu lika ovat tukkineet tekstiilin huokoset.

Pese huoletta. Kuivaa huoletta.

PerfectCare-sarjamme uusilla koneilla voit pestä ja kuivata lähes mitä vain. Tarvitseeko kuoritakkisi tai silkkipuserosi pientä raikastusta? Kaipaako villapaitasi konepesua? Uskallatko kuivata kaikkia vaatteitasi kuivausrummussa? PerfectCare-koneilla tämä onnistuu. 

Lue lisää PerfectCare-sarjan koneistamme

Pese mutkattomasti. Kuivaa ilman huolen häivää.

Näin palautat ulkovaatteittesi vettä hylkivät ominaisuudet

Onnistunut päivä rinteessä vaatii paljon varusteilta ja vaatetukselta. Tiesitkö, että ulkovaatteet menettävät vettä hylkivät ominaisuutensa ajan kuluessa? Käyttämällä Outdoor-ohjelmaa PerfeCare-kuivausrummussamme voit koska vain palauttaa nämä ominaisuudet ulkovaatteisiisi ja olla taas valmiina tuleviin seikkailuihin. Nopeaa ja varmaa - ja tämä koskee myös esimerkiksi Gore-Tex -vaatteittesi hoitoa.

Haluatko mennä astetta pidemmälle ja kyllästää vaatteesi? Käsittele Gore-Tex -takkisi kyllästysaineella käyttäen Outdoor-ohjelmaa, joka löytyy PerfectCare-kuivausrummustasi. Jos vaatteen pinta ei enää hylji vettä, voit aktivoida vettä hylkivät ominaisuudet uudelleen pesemällä vaatteet alhaisessa lämpötilassa ja kuivaamalla ne kuivausrummustasi löytyvällä Outdoor-ohjelmalla.

PerfectCare-kuivausrummut, joista löytyy Outdoor-ohjelma

 • SensiCare
 • GentleCare
 • DelicateCare
 • SensiCare
 • GentleCare
 • DelicateCare
 • CycloneCare

Kuinka peset ulkoilutakkisi

Oli kyseessä sitten Gore-Tex -, kuori-, laskettelu-, hiihto- taikka tuulitakki, ja mikäli huomaat, että vaate ei enää hyljeksi vettä tai hengitä kuten ennen, ei peli suinkaan ole vielä menetetty. Mikäli käytät Outdoor-ohjelmaa pesukoneissamme ja kuivausrummuissamme, voit aktivoida nämä ominaisuudet uudestaan. Ethän käytä huuhteluainetta, sillä se voi tukkia takin huokosia - mutta valitse nestemäinen pesuaine! Mikäli pesukoneestasi ei löydy Outdoor-ohjelmaa, voit kokeilla pesemistä ja rumpukuivausta matalammilla lämpötiloilla. Huuhtele vaatteet yhden ylinmääräisen kerran verran varmistaaksesi, että kaikki pesuainejäämät varmasti huuhtoutuvat pois.

Vesipisaroita Helly Hansen -takin pinnalla
 • 1
  Valitse pesuaine huolella

  Pese takkisi nestemäisellä pesuaineella alhaisessa lämpötilassa. Muista olla käyttämättä huuhteluainetta!

 • 2
  Outdoor-ohjelma

  Haluatko aktivoida vettä hylkivät ominaisuudet uudelleen? Käytä Outdoor-ohjelmaa, joka löytyy Electroluxin PerfectCare-sarjan pesukoneista ja kuivausrummuista. 

 • 3
  Suojaa takkisi pintaa

  Tyhjennä taskusi ja sulje vetoketjut ennen pesua ja rumpukuivausta.

Kerros kerrokselta

Kerrospukeutuminen on a ja o lämpimänä pysymisen suhteen. Uloin kerros, esimerkiksi tuuli- tai hiihtotakki, pysäyttää tuulen, sateen ja lumen. Välikerros, esimerkikksi fleece tai untuva, pitää sisällään lämmön, jotta sinäkin pysyt lämpimänä. Jokainen kerros on yhtä tärkeä kuin edellinenkin - pidä siis huolta jokaisesta kerroksesta, jotta ne sitten taas vastaavasti pitävät huolta sinusta vaativissa sääolosuhteissa - oli kyseessä mikä tahansa seikkailu.

Näin peset ja kuivaat untuvaa

Mitä untuvaan tulee, muista aina pestä se Outdoor-ohjelmalla. Älä väännä tai puristele takkia sen ollessa märkä - painele vesi pois takin ollessa vaakatasossa, näin takki pitää muotonsa. Rumpukuivaa takki myös Outdoor-ohjelmalla ja käytä kuivauspalloja. Näin varmistat, että takki tulee kuivaimesta ulos kuivana, kevyenä, ilmavana sekä tietenkin hyväntuoksuisena. Älä ota takkia ulos kuivaimesta ennen kuin se on täysin kuiva. 

Näin peset ja kuivaat fleecevaatteita

Käytä Outdoor-ohjelmaa pestessäsi fleeceä. Älä pese fleeceä yhdessä puuvillavaatteitten kanssa, koska ne nukkaantuvat. Voit pestä fleeceä yhdessä synteettisten materiaalien, esimerkiksi polyesterin ja nylonin kanssa. Käytä Outdoor-ohjelmaa rumpukuivauksessa, mutta älä silitä vaatetta. Käytä höyryohjelmaa vähentääksesi ryppyjä ja raikastaaksesi fleecevaatettasi. 

 

 

PerfectCare-pesukoneet, joista löytyy Outdoor-ohjelma

 • SensiCare
 • SteamCare
 • UltraCare