Kesäkurpitsapastaa tomaattikastikkeen kera

Terveellinen vaihtoehto

Kesäkurpitsanuudelit ovat terveellinen ja gluteeniton vaihtoehto tavalliselle pastalle. Ne ovat erittäin maukkaita ja mehukkaita, ja ne on helppo valmistaa. Kesäkurpitsa leikataan nuudeleiksi vihanneskuorijan avulla. Valmista koko perheen rakastama herkullinen kasvisateria sekoittamalla joukkoon kotitekoista tomaattikastiketta.

Ainekset

3 kesäkurpitsaa (vihreät)
1 rkl oliiviöljyä
1 dl vettä 



Suolaa ja jauhettua mustapippuria maun mukaan

Valmistusohje

Leikkaa kesäkurpitsat pituussuunnassa vihanneskuorijan avulla, kunnes siemenet tulevat näkyviin. Käännä kesäkurpitsa ja jatka leikkaamista, kunnes kaikki kesäkurpitsat on leikattu pitkiksi suikaleiksi. Hävitä siemenet. Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi suikaleiksi, jotka muistuttavat spagettia.

Kuumenna oliiviöljy paistinpannussa keskisuurella lämmöllä. Kypsennä ja sekoita kesäkurpitsaa kuumassa öljyssä yhden minuutin ajan. Lisää vesi ja kypsennä noin 3 minuuttia, kunnes kesäkurpitsa on pehmentynyt. Mausta suolalla ja pippurilla.

  • HELPPO KOHOKAS

  • SATEENKAARIBAGELIT

  • PANNUKAKKUJA MARJAKOMPOTIN, PAAHDETTUJEN PISTAASIPÄHKINÖIDEN JA MANTELIEN KERA

  • LAMMASPAISTIA ROSMARIINILLA JA TIMJAMILLA

  • MUSTIKKA-, JUURIKAS- JA SINIHOMEJUUSTOSALAATTI

  • AVOKADOA, RETIISIÄ JA CHILIÄ

  • HERNE- JA PARMESAANIHUMMUSTA KINKUN KERA

  • KERMAISTA MAISSIA CHILIN JA KORIANTERIN KERA

  • HERNEITÄ MINTUN JA FETAJUUSTON KERA

  • KURPITSAA JA LEHTIKAALIA GRANAATTIOMENAN KERA

  • KESÄKURPITSAPASTAA TOMAATTIKASTIKKEEN KERA