Herneitä mintun ja fetajuuston kera

Erinomainen kasvisruoka

Tämä kasvisruoka voidaan tarjoilla sekä lisukkeena että kastikkeena. Mintulla maustettu täyteläinen herne- ja fetajuustoseos tuo ruokapöytään raikkautta. Siitä voidaan luoda täydellinen kasvisruoka sekoittamalla se pastaan.

Ainekset

1 vihersipulia suikaleina
2 rkl oliiviöljyä
6 dl kuorittuja herneitä
6 mintun revittyä lehteä
100 g fetajuustoa paloina
Suolaa
Vettä

Valmistusohje

Paista sipuli keskisuurella lämmöllä lisäämällä sekaan kaksi ruokalusikallista oliiviöljyä. Lisää joukkoon kuoritut herneet, ripaus suolaa ja hiukan vettä. Paista suurella tehotasolla 2 minuuttia, lisää sitten revityt mintun lehdet. Jatka paistamista muutaman minuutin ajan, kunnes herneet ovat pehmeitä. Mausta mustapippurilla ja lisää tarvittaessa suolaa.

Sekoita sauvasekoittimella, kunnes saavutat tasaisen koostumuksen. Lisää fetajuusto ja sekoita. Viimeistele oliiviöljyllä ja mintulla.

Tarjoile grillatun lihan tai kalan lisukkeena tai sekoita pastaan.

  • HELPPO KOHOKAS

  • SATEENKAARIBAGELIT

  • PANNUKAKKUJA MARJAKOMPOTIN, PAAHDETTUJEN PISTAASIPÄHKINÖIDEN JA MANTELIEN KERA

  • LAMMASPAISTIA ROSMARIINILLA JA TIMJAMILLA

  • MUSTIKKA-, JUURIKAS- JA SINIHOMEJUUSTOSALAATTI

  • AVOKADOA, RETIISIÄ JA CHILIÄ

  • HERNE- JA PARMESAANIHUMMUSTA KINKUN KERA

  • KERMAISTA MAISSIA CHILIN JA KORIANTERIN KERA

  • HERNEITÄ MINTUN JA FETAJUUSTON KERA

  • KURPITSAA JA LEHTIKAALIA GRANAATTIOMENAN KERA

  • KESÄKURPITSAPASTAA TOMAATTIKASTIKKEEN KERA