Punajuurenlehtipesto

Punajuuren lehdet ovat hyvin ravinnepitoisia ja ne ovat hyvä A- ja K-vitamiinin lähde. Ryöppää niitä hetken ja sekoita mukaan basilikaa, valkosipulin kynsi, pinjansiemeniä, oliiviöljyä ja hyppysellinen suolaa, niin saat mietoa ja herkullista pestoa.

Ainekset

Noin 2.5 dl varten

1 litra punajuurenlehtia 
1 dl hakattuja manteleita 
0,5 dl raastettua parmesaanijuustoa
1 kuorittu valkosipulinkynsi
½ sitruunan mehu
1 dl oliiviöljyä
Suolaa 

Tarjoilua varten:
Pastaa
Raastettua parmesaanijuustoa

Valmistusohje

 

1.  Laita lehdet, manteli, parmesaanijuusto, valkosipuli ja sitruunanmehu tehosekoittimeen. Sekoita kunnes kaikki on hienosti sekoitettu.

2. Kaada oliiviöljy hitaasti tehosekoittimeen, samalla kuin se sekoittaa, kunnes sekoituksesta tulee tasaista. Lisää suolaa.

3. Sekoita pesto ja kuuma pasta, tarjoile raastetun parmesaanijuuston kanssa.