Lammaspaistia rosmariinilla ja timjamilla

Sunnuntaipaisti

Kauniisti paistettu lammaspaisti aromaattisilla yrteillä muuttaa sunnuntailounaan juhlalliseksi. Rosmariinin ja timjamin tuoksu kutsuu perheen ja vieraat pöydän ääreen nauttimaan herkullisesta ja tukevasta ateriasta.

Ainekset (4-6 annosta)

2 kg luutonta lammaspaistia, 1 rkl oliiviöljyä, merisuolaa, murskattua mustapippuria, 10 valkosipulinkynttä (kuorimattomina), 2 rkl ranskalaista sinappia, 6 rosmariininoksaa, 6 timjaminoksaa, 3 dl kanalientä, 4 rkl fariinisokeria, 1 rkl voita

Valmistusohje

 

1. Lisää suureen kulhoon 2 rkl sokeria, öljyä, sinappia, suolaa ja pippuria ja sekoita. Lisää lammas ja aseta sivuun marinoitumaan 20 minuutin ajaksi.

2. Sido lammaspaisti paistilangalla. Aseta lammas suureen uunivuokaan nahkapuoli ylöspäin. Lisää valkosipuli, rosmariini, timjamin oksat, marinadi sekä lihaliemi.

3. Ripottele loput sokerista lampaan päälle. Paista paistia alhaisella höyrytasolla 180 °C:ssa noin 2 tuntia ja 20 minuuttia, kunnes sisälämpötila on 54-60 °C.

4. Kun paisti on valmis, kaada jäljellä oleva mehu kattilaan ja lisää joukkoon 3 dl punaviiniä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna kattilan hautua 10 minuuttia. Lisää sillä aikaa pannuun yksi ruokalusikallinen voita ja hiukan oliiviöljyä. Paista paistia suurella lämmöllä, kunnes se saa tasaisen kullanruskean pinnan.

5. Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi ja tarjoile viinikastikkeen kera.