Höyrytetyt sämpylät

Höyrytetyt sämpylät

Täydellisesti höyrytetyt sämpylät, joissa on kullertava pinta – kuin suoraan leipomosta. Hyvä resepti viikonloppuaamuille, jolloin ansaitset jotain erityistä.

8 sämpylän ainekset
Valmistusaika: 2 tuntia (mukaan lukien taikinan kohotusaika)

Ainekset

Sämpylät
4 g tuoretta hiivaa
170 g haaleaa vettä
250 g vehnäjauhoa
4 g leivinjauhetta
4 g suolaa

Valmistusohje

  • Laita hiiva Explore 7 Blender -sekoittimeen. Kaada lämmin vesi päälle, sekoita ja anna hiivan vaahdota.
  • Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola tehosekoittimeen tai suureen kulhoon.
  • Kaada neste jauhoihin ja vaivaa matalalla nopeudella noin minuutti ja sen jälkeen keskinopeudella 3–4 minuuttia, kunnes taikina on sileää. Jos sinulla ei ole sekoitinta, vaivaa taikinaa kevyesti jauhotetulla pinnalla 10–15 minuuttia.
  • Laita taikina kevyesti öljyttyyn kulhoon ja peitä kulho kelmulla. Anna taikinan nousta, kunnes se on kohonnut kaksinkertaiseksi.
  • Kuumenna uuni lämpötilaan 180 °C / 200 °C (kiertoilmauuni) ja laita leivinpaperi uunipellille.
  • Kaada taikina kulhosta, ja jaa se 40 gramman annoksiin. Muotoile taikina pyöreiksi sämpylöiksi, aseta ne pellillä olevan leivinpaperin päälle ja anna nousta 20–30 minuuttia.
  • Paista noin 8 minuuttia (höyrytoimintoa käyttäen), kunnes sämpylät ovat kullertavia ja kohonneita.

veitset leikkuulaudalla

Muita Le Cordon Bleun reseptejä