Ananas-salaattimakrilli

Ananas-salaattimakrilli

Seesamiöljy, limetti ja chili luovat voimakkaan yhdistelmän makuja, joita useimmat kuvailisivat selvästi aasialaisiksi. Voit myös korvata makrillin hammasahvenella ja ananaksen mangolla.

4 makrillifileetä
Paistoaika: 20 minuuttia

Ainekset

1 pieni ananas
60 g omenasiideriä
2 valkosipulinkynttä
2 thaipippuria/chiliä
120 g seesamiöljyä
1 punainen hillosipuli
korianteria, limettiä, suolaa

Valmistusohje

  • Valmistele makrillifilee sivelemällä siihen seesamiöljyä. Paista uunissa 180°C:n lämpötilassa muutaman minuutin ajan.
  • Sekoita salaattikastiketta varten kaikki ainekset keskenään Explore 7 Blender -tehosekoittimessa (ananas, chili, seesamiöljy, omenasiideri, limetti, valkosipuli, suolaa ja pippuri).
  • Asettele makrilli kauniisti lautaselle. Valmista!

Kokin vinkit

ainesosataulukko

Vaihtoehtoiset ainekset?
Makrilli voidaan korvata sardiinilla tai hammasahvenella, ja ananaksen voi korvata mangolla.

Juomasuositus

Epätavallinen, mutta varmasti maukas yhdistelmä. Tämä resepti ei jätä juomasuositusta epäselväksi: Siideri. Paras valinta on pullossa käytetty artesaanisiideri. Sitä valmistetaan eri puolilla maailmaa, mutta parhaat siiderit löytyvät Ranskan Bretagnesta, Normandiasta ja Baskimaasta, Espanjan Asturiasta ja Baskimaasta tai Kanadasta. Tämä siideri myös maistuu paremmalta viinilasista. Alkoholiton vaihtoehto siiderille on esimerkiksi Cox- tai Bramley -omenoista valmistettu erittäin terävä ja lähes kuiva, samea maalaisomenamehu.


veitset leikkuulaudalla

Muita Le Cordon Bleun reseptejä