Pesto

Pesto

Loistava lisuke muillekin ruuille kuin vain pastalle. Peston valmistaminen on helppoa: sekoita vain valkosipulia, pinjansiemeniä, parmesaania ja öljyä yrtteihin. Tässä klassisessa reseptissä käytetään basilikaa, mutta voit käyttää mitä tahansa yrttejä – vaikka omasta puutarhastasi.

Kypsennysaika: 5 minuuttia

Ainekset

1 valkosipulin kynsi
 
20 g paahdettuja pinjansiemeniä
 
1 nippu basilikaa
 
75 g parmesaaniraastetta
 
150 ml oliiviöljyä

Valmistusohje

Kokin vinkit

pestoainekset
  • Varmista, että käytät laadukkaita aineksia, kun valmistat pestoa. Se maistuu juuri niin hyvältä kuin sen valmistamiseen käytettävät aineksetkin.
  • Vaihtoehtoiset ainekset? Voit korvata basilikan toisella yrtillä, kuten mintulla tai korianterilla, tai jopa rukolasalaatilla vaihtoehtoista reseptiä varten.
  • Varma resepti: jos olet vahingossa lisännyt liikaa öljyä ja se tekee seoksesta rasvaisen, lisää hieman kylmää vettä tai jääkuutio, ja sekoita lisää, jotta taikina emulgoituu. Vinkki: Voit säilöä pestoa pieniin astioihin tai jääpalamuottiin, jotta voit tarvitessasi ottaa ja käyttää pestoa vain pienen määrän.

veitset leikkuulaudalla

Muita Le Cordon Bleun reseptejä