Matcha-kirsikkapiirakka

Matcha-kirsikkapiirakka


Tämä jälkiruokaresepti yhdistää perinteisen kirsikkapiirakan japanilaisiin makumaailmaan matchan avulla.

 

Annoksia: 8
Valmistusaika: 40 minuuttia
Paistoaika: 40 minuuttia

Ainekset

Taikina
5dl vehnäjauhoja, 1g suolaa, 120g kylmää voita kuutioituna, 1dl tomusokeria, 2 kevyesti vatkattua munaa

Matcha-täyte 
100g voita, 100g sokeria, 2 munaa, 1,7dl siivilöityjä jauhoja, 1 rkl Matcha-jauhetta, 0,5dl maitoa, 100g kirsikoita (säilyke),  ½ sitruunan kuori

Kuorrute 
50g aprikoosihilloa, 20ml vettä 

Tarvikkeet
Piirakkavuoka 20cm

Tee näin

Taikina

  • Esilämmitä uuni 185°C-asteeseen.
  • Aseta piirakkavuoka uunipellille valmiiksi.
  • Siivilöi jauhot ja suola tiheän siivilän läpi ja aseta sivuun.
  • Sekoita voi ja tomusokeri pyöreässä kulhossa, kunnes ainekset ovat täysin sekoittuneet. Käytä tähän Electroluxin Masterpiece-sauvasekoitinta kaksoisvispilä-lisäosalla. Vatkaa muna taikinaan vähitellen, ja sekoita lopulta varovasti joukkoon siivilöity jauho.
  • Levitä taikina keittiötasolle ja möyhennä hellästi käsillä tasaiseksi. Kääri muovikelmuun ja viilennä jääkaapissa 15-20 minuuttia kunnes taikina on kiinteä.
  • Poista muovikelmu ja kauli taikina 3mm:n paksuiseksi levyksi jauhoitetulla työtasolla. Aseta kaulittu taikina 20cm:n suuruiseen piirakkavuokaan ja viilennä jääkaapissa kiinteäksi.
  • Aseta piirakkapohjan päälle leivinpaperi, ja laita sen päälle leivontapapuja. Paista 15 minuuttia 180°C asteessa, tai kunnes reunat ovat kullanruskeat ja pohja on kuiva. Poista leivontapavut ennen täytteen lisäämistä.

Matcha-täyte

  • Sekoita voi ja sokeri Electroluxin Masterpiece-sauvasekoittimella kaksoisvispilä-lisäosaa käyttäen, kunnes seoksen koostumus on haalea ja kuohkea. Sekoita vähitellen joukkoon munat, kunnes seos on tasainen.
  • Siivilöi jauhot, suola ja matcha-jauhe kulhossa, ja kääntele sen jälkeen jauhot voiseokseen.
  • Hämmennä joukkoon maito. Laita seos pursotinpussiin ja aseta hetkeksi sivuun. Vinkki! Jos sinulla ei ole pursotinpussia, voit leikata hedelmäpussin kulman pois ja käyttää sitä pursottimena.
  • Kun piirakka on paistunut ja viilentynyt, pursota matcha-täyte piirakan päälle tasaiseksi kerrokseksi. Taputtele kirsikat kuiviksi talouspaperilla, ja asettele ne matcha-kerroksen päälle.
  • Laita koottu piirakka esilämmitettyyn uuniin 175°C asteeseen noin 20 minuutiksi tai kunnes mtacha-täyte ei tartu siihen upotettuun grillitikkuun. Ota piirakka ulos uunista ja anna sen jäähtyä.
  • Kiehauta aprikoosihillo ja vesi kattilassa, ja sivele piiraan pinta aprikoosikuorrutteella.
keittiöveitsiä leikkuulaudalla

Muita Le Cordon Bleun reseptejä

  • Perinteinen omenapiirakka
  • Mango-vaniljavaahto
  • Naudan etuselkäpihvi ja rapeat osterit