Sateenkaaribagelit

Sateenkaaribagelit

Värikäs ja herkullinen

New Yorkin Brooklynista kotoisin olevat sateenkaaribagelit ovat tavallisten bagelien värikäs versio. Tämä värikäs versio saavutetaan värjäämällä taikina ja tekemällä eri väreistä palmikko ennen paistamista. Alla olevassa reseptissä ei ole bagelien vaikeaa keittovaihetta, vaan ne kypsennetään höyryuunilla parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi. Bagelin maku ei poikkea normaalista bagelista, joten voit nauttia sen suosikkitäytteilläsi.

Ainekset (noin 10 bagelia)

6 dl lämmintä vettä
1 pakkaus kuivahiivaa
1 rkl sokeria
17 dl vehnäjauhoa (aseta sivuun hiukan ylimääräistä)
2 rkl suolaa
1 rkl kasviöljyä + hiukan kulhon voiteluun
Vaaleanpunaista, valkoista ja mustaa elintarvikeväriä

Valmistusohje

 

1. Sekoita lämmin vesi ja sokeri yleiskoneen kulhossa. Lisää sokeriveteen hiiva ja anna seoksen olla, kunnes siihen muodostuu kuplia ja vaahtoa (noin 10 minuuttia).

2. Lisää veteen jauhot, öljy ja suola.

3. Sekoita 5 minuutin ajan taikinakoukulla (jos käytössä ei ole yleiskonetta, sekoita paksuksi taikinaksi puulusikalla). Poista taikina noin 5 minuutin kuluttua kulhosta ja vaivaa sitä käsin toiset 5 minuuttia, kunnes taikina on tasaista (irtoaa käsistä). Jos taikina tarttuu edelleen, ripottele jauhoa ja vaivaa, kunnes se irtoaa käsistä.

4. Aseta taikina suureen kulhoon, joka on voideltu öljyllä. Peitä muovikelmulla ja anna kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa 60 minuutin ajan.

5. Kun taikina on kohonnut, painele sitä ja jaa se kolmeen yhtä suuren osaan. Värjää osat kolmella eri elintarvikevärillä. Kutakin osaa on suositeltavaa vaivata 10-15 minuutin ajan tasaisen värin saavuttamiseksi. Peitä käyttämätön taikina muovikelmulla, jotta se ei kuivuisi.

6. Kauli taikinaa leikkuulaudalla ja leikkaa siitä 2,5 cm x 15 cm suikaleita. Muodosta taikinasta spiraali ja yhdistä päät. Toista jäljellä olevaan taikinaan.

7. Aseta kevyesti voidellulle pinnalle, peitä puhtaalla liinalla ja anna kohota noin 20-30 minuuttia lähes kaksinkertaiseksi vetämättömässä paikassa.

8. Aseta bagelit uunin ritilälle ja kypsennä alhaisella höyrytasolla 150 °C 12 minuutin ajan. Nosta lämpötila 200 °C:seen ja paista toiset 10 minuuttia. Anna bagelien olla liinan alla.

  • HELPPO KOHOKAS
  • LAMMASPAISTIA ROSMARIINILLA JA TIMJAMILLA
  • MUSTIKKA-, JUURIKAS- JA SINIHOMEJUUSTOSALAATTI
  • KERMAISTA MAISSIA CHILIN JA KORIANTERIN KERA
  • HERNEITÄ MINTUN JA FETAJUUSTON KERA
  • KURPITSAA JA LEHTIKAALIA GRANAATTIOMENAN KERA