Kumpi on parempi, induktiotaso vai keraaminen taso? Autamme sinua valitsemaan

Oikean keittotason valitseminen voi olla haastavaa, erityisesti silloin kun on tehtävä valinta induktiotason ja keraamisen tason välillä. Molemmissa vaihtoehdoissa on puolensa, mutta ne toimivat eri tavoin ja sopivat eri tilanteisiin keittiössä. Tässä oppaassa käymme läpi niiden tärkeimmät erot, jotta voit tehdä päätöksen siitä, kumpi niistä on sinulle sopivampi. Autamme sinua tekemään päätöksen, huolimatta siitä priorisoitko energiatehokkuutta, nopeutta, vai tyylikästä muotoilua.

Mat som håller på att tillagas på häll

Mitä eroja induktiotasolla ja keraamisella tasolla on?

När du Valitessasi induktiotason ja keraamisen tason välillä, on tärkeää ymmärtää niiden edut ja eroavaisuudet. Listaamme ne tässä alla:

1. Teknologia

  • Induktiotaso: Hyödyntää edistyksellistä induktioteknologiaa, joka kuumentaa pannun hetkessä magneettikentän avulla. Induktiotasot ovat myös energiatehokkaita.

  • Keraaminen taso: Hyödyntää perinteistä lämpövastusta, joka siirtää lämpöä pannuun lasipinnan läpi. Se antaa tasaisen lämpövirtauksen, mutta on vähemmän energiatehokas kuin induktiotaso.

2. Kuumennus

  • Induktiotaso: Kuumenee nopeasti ja energiatehokkaasti, koska induktioteknologia lämmittää kattilan suoraan eikä lämpöä pääse karkaamaan.

  • Keraaminen taso: Kuumennus tapahtuu lasipinnan alla sijaitsevan lämpövastuksen avulla, minkä vuoksi sillä kestää hieman kauemmin saavuttaa haluttu lämpötila kuin induktiotasolla.


3. Yhteensopivuus kattiloiden ja pannujen kanssa

  • Induktiotaso: Vaatii kattilat ja pannut, joissa on magneettinen pohja, kuten esimerkiksi valurauta tai ruostumaton teräs. Pannut, joissa ei ole magneettista pohjaa eivät toimi ollenkaan induktiolla.

  • Keraaminen taso: Sopii yhteen kaikenlaisten patojen ja pannujen kanssa, mukaan lukien ruostumaton teräs, alumiini ja lasi, joten voit hyödyntää suurempaa valikoimaa keittiövälineitä.


4. Puhdistus

  • Induktiotaso: Koska itse taso ei kuumene, siihen ei myöskään pala ruokaa tai likaa kiinni yhtä helposti, ja se on siksi helppo puhdistaa.

  • Keraaminen taso: Tason pinta on sileä, joten se on helppo pyyhkiä puhtaaksi. Mutta koska koko pinta kuumenee tason ollessa päällä, roiskeet voivat myös helpommin palaa siihen kiinni.


Kyckling som tillagas på spisen

Keraamisen keittotason edut

Keraamisessa tasossa on etuja, jotka sopivat erilaisten ruoanlaittajien tarpeisiin. Se on helppokäyttöinen ja luo tasaisen lämpövirran, mikä tekee ruoanlaitosta ennakoitavaa ja mukavaa. Koska tasoa voi käyttää kaikenlaisten pannujen ja kattiloiden kanssa, on se myös joustavampi kuin monet muut keittotasot. Siinä on myös tasainen lasipinta, joka on helppo puhdistaa, ja se pysyy siten kauniina pitkään. Tyylikkään muotoilunsa ansiosta se sopii täydellisesti moderniin keittiöön ja minimalistiseen tyyliin.


Induktiotason edut

Induktiotaso mukautuu kattiloihisi ja pannuihisi, ja kuumentaa ne nopeasti ja tasaisesti. Jos keittoalueella ei ole pannua, taso huomaa tämän eikä kuumenna sitä vaikka se olisi päällä. Keittoalueita ympäröivät alueet pysyvät myös viileinä, mikä tekee induktiotasosta turvallisemman käyttää ja koskettaa. Roiskeet eivät helposti pala kiinni, eikä lika tartu eleganttiin, tasaiseen pintaan. Induktiotason omistajana sinun tarvitsee viettää vähemmän aikaa puhdistuksen parissa.

Induktion avulla ruokaa laittaessa on helppo tehdä pieniä muutoksia parhaan tuloksen saavuttamiseksi. Kun induktiotason lämpötilaa säätää, se muuttuu hetkessä. Voit saavuttaa juuri oikean lämpötilan kastikkeelle ilman riskiä että se ehtii palaa pohjaan. Tarkka lämpötilansäätely vaikuttaa myös siihen ettei lämpöä pääse karkaamaan ja energiaa kulu turhaan. Yleisesti induktiotasot ovat todella energiatehokkaita käyttää. 


Valitsetko keraamisen tason vai induktiotason?

Keraamisen keittotason ja induktiokeittotason välillä valitsemiseen vaikuttaa tarpeesi ja mieltymyksesi. Molemmat tasot ovat helppokäyttöisiä ja ne on helppo puhdistaa, minkä vuoksi ne ovat käytännöllisiä vaihtoehtoja kaikenlaisiin keittiöhin. Induktiotaso kuumenee nopeammin, se on energiatehokkaampi, ja se saavuttaa tarkan lämpötilan helpommin, mikä tekee siitä ihanteellisen nopeaan ruoanlaittoon. Keraaminen keittotaso taas on joustavampi, se soveltuu yhteen kaikenlaisten pannujen ja kattiloiden kanssa, ja se on tyylikkään näköinen. Keraaminen taso sopii sille joka haluaa tasaisen paistolämpötilan ja helposti puhdistettavan tason.

 

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Naarmunkestävämpi keittotaso – näin ehkäiset induktiotason naarmuuntumisen

Miten induktiotaso toimii? Hyödyt ja erilaiset toiminnallisuudet

Osto-opas: Valitse paras induktiotaso

Älykkäät kodinkoneet – rennompaa arkea kotona

Mikä on höyryuuni? Tässä kaikki, mitä sinun tulee tietää

Airfryer – Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää kiertoilmakypsentimistä

Tutustu Electroluxin valikoimaan