Uunissa paistettu lihamureke kermakastikkeen ja perunamuusin kera

Valmistusaika: 45 minuuttia
Annokset: 6

Saftig köttfärslimpa med gräddsås och potatismos

Yksi onnistuneen lihamurekkeen salaisuuksista on kypsentäminen miedolla lämmöllä. Lisäämällä höyryä lihamurekkeen kypsennykseen voit olla varma, että pöydässäsi oleva lihamureke on aina mehukas.

Paras tapa uudelleen lämmittää lihamureke on tietenkin käyttämällä höyryä ja Electrolux-uunin Lämmitys Höyryllä -toimintoa.

Ainekset

  • 400 g punajuuria
  • 200 g palsternakkaa
  • 2 dl korppujauhoja
  • 3 dl täysmaitoa
  • 2 munaa
  • 2 rkl Dijon-en-grains -sinappia
  • 1 rkl Worcestershirekastiketta
  • 1 tl rakuunaa
  • 2 tl suolaa
  • 900 g naudanlihaa

Lisäksi:

  • 400 g ruusukaaleja
  • Perunamuusia
  • Ruskeaa kastiketta

Tee näin:

  1. Kuori punajuuret ja palsternakat. Puolita ja asettele uuniastiaan, höyrytä Full Steam (täysi höyry) 90 asteessa 30 minuuttia.

  2. Poista ruusukaaleista kannat, pese ne huolellisesti ja leikkaa ½ cm:n viipaleiksi, jolloin ruusukaaleista tulee iso kulhollinen paloja ja ilmavia suikaleita. Levitä ruusukaalit reiälliseen uunivuokaan ja laita uuniin yhdessä juuresten kanssa, mutta ota pois jo 7 minuutin höyrytyksen jälkeen. Mausta ruusukaali suolalla ja laita sivuun odottamaan.

  3. Laita korppujauhot isoon kulhoon, kaada päälle maito ja sekoita, riko seokseen kananmunat ja lisää mausteet. Sekoita tasaiseksi. Lisää jauheliha korppujauho-maito- seokseen ja sekoita kevyesti (taikina voi olla vielä tässä vaiheessa suurpiirteisesti sekoitettu), nosta jääkaappiin hetkeksi odottamaan juureksia.

  4. Ota juurekset uunista, aseta uunin höyrytoiminnoksi Humidity Medium (keskihöyry) ja uunin lämpötilaksi 150°C. Raasta juurekset. Sekoita ne jauhelihaan huolellisesti. Muotoile kylmällä vedellä kostutetuin kämmenin jauhelihataikinasta leivinpaperin päälle halkaisijaltaan noin 12 cm kokoinen pötkö. Taputa mureke tiiviiksi ja siloita sen pinta.

  5. Laita mureke uunin keskiosaan, työnnä paistolämpömittari lihamurekepötkön sisään ja aseta uuni hälyttämään, kun lihan sisälämpötila on 60°C. Kun mureke on kypsää noin 40 minuutin kuluttua, nosta se uunista ja peitä kevyesti foliolla. Anna vetäytyä 15 minuuttia. Lämmitä sillä välin uudelleen ruusukaalilisuke käyttäen Lämmitys Höyryllä -toimintoa.

  6. Tarjoa viipaloitu mureke ruskean kastikkeen, höyrytetyn ruusukaalin ja perunamuusin kera.

Lisää herkullisia reseptejä höyryuunille:

Höyrytettyä lohta aasialaisella misokastikkeella

Höyrytettyä romanescoa fetajuustokreemin kera

Täydellisesti höyrykypsennetty nieriä yrttiöljyssä

Confit-kypsennetyt perunat

Peruna-purjokeitto

Kermainen perunagratiini

Höyrykypsennetyt perunat

Höyrykypsennetty parsa ja varsiparsakaali

Mehukas Sichuanin pippurilla maustettu kana uunissa 

Lammaspaistia rosmariinilla ja timjamilla

Lohta kukkakaalin ja lehtikaalin kera

Perunasalaatti karkealla sinapilla

Tutustu tarkemmin Electroluxin valikoimaan

  • Reseptit höyryuuneille
    Reseptit höyryuuneille

    Ota kaikki irti Electrolux-höyryuunistasi. Täältä löydät inspiroivia ja helppoja reseptejä höyryuunillesi.

  • Höyryuuni
    Höyryuuni

    Electroluxin höyryuunit avaavat uusia mahdollisuuksia keittiössä.

  • Ruoanlaitto
    Ruoanlaitto

    Nosta ruoanlaitto uudelle tasolle innovatiivisten tuotteidemme avulla.