Näin höyry muuttaa ruoanlaittotapojamme

Höyryä suositaan ruoan valmistuksessa ja lämmityksessä yhä enemmän. Se tekee arkiruoasta maistuvampaa, sillä aromit, värit, koostumus ja ravintoaineet säilyvät höyryn avulla keskimääräistä paremmin.

Parsakaali maistuu lapsillekin

Monet ovat sitä mieltä, että ruoan tähteet ovat mauttomia ja kuivuvat jo valmistuksen jälkeisenä päivänä. Höyrykypsennys mahdollistaa makujen säilyvyyden, jolloin ruoka on vähintään yhtä hyvää ja mehukasta kuin juuri valmistaessa – joskus parempiakin. Jopa parsakaalista tulee niin rapeaa ja herkullista, että nirsoimmatkin lapset pyytävät lisää.

Uusiin ulottuvuuksiin arki- ja juhlaruokien valmistuksessa

Höyrytoiminnolla varustettu uuni tuo ruoanlaittoon aivan uusia mahdollisuuksia. Leivottaessa höyry saa taikinan nousemaan aivan eri tavalla kuin tavallinen uunikypsennys – ennen kuin lämpö tekee tehtävänsä ja antaa leiville ja muille leivonnaisilla ihanan rapean pinnan. Ravintolakeittiöiden sous vide ‑tekniikasta haaveilevien kotikokkienkaan ei tarvitse tyytyä enää pelkkään haaveiluun. Höyryuuni avaa keittiöösi täysin uusia mahdollisuuksia ruoanlaittoon.

Uusia mahdollisuuksia kotikeittiöön

Höyry on lyömätön vaihtoehto esimerkiksi riisin keittämiseen ja puuron valmistukseen. Se siis helpottaa arkista ruoanlaittoa, mutta innostaa myös kokeilemaan uutta. Höyry on kuin salainen ainesosa, jonka avulla kotona voi valmistaa aivan uudenlaisia ruokalajeja. Tiettyjen höyrytoiminnolla varustettujen Electrolux-uunien ostajat saavat lisäksi käyttöönsä laajan valikoiman reseptejä ja vinkkejä, jotka tekevät ruoanlaitosta helpompaa ja hauskempaa ja tuovat siihen vaihtelua.

Höyryllä on helppo puhdistaa

Höyrytoiminnolla varustetut uunit muistuttavat puhdistuksesta säännöllisesti. Käyttäjän tarvitsee vain käynnistää puhdistusohjelma, jonka jälkeen höyry lämmittää ja irrottaa pinttyneen lian. Ohjelman päätyttyä uuni pyyhitään puhtaaksi liinalla.

Yksi uuni – tuhat mahdollisuutta

Kaikissa höyryuuneissa on samat ominaisuudet kun tavallisissakin uuneissa, kuten kiertoilma-, ylä- ja alalämpö- sekä grilli- ja pizzatoiminnot. Höyry on vain lisäominaisuus, jonka ansiosta uunissa voi valmistaa maukkaita ruokia monipuolisemmin. Electroluxilla on laaja valikoima höyrytoiminnolla varustettuja uuneja, joista yksinkertaisimmissa uunin pohjalla olevaan säiliöön vain lisätään tilkka vettä. Uunien sous vide ‑toiminto tuottaa täydelliset lopputulokset lihaa ja kalaa valmistettaessa, joka kerta.

Rentoudu Electroluxin hitaan TV:n parissa

Electrolux kuvasi videon leivästä. Luvassa on 20 taatusti vähätoimintaista minuuttia, joiden aikana taikinasta syntyy höyryuunissa mehevä ja rapeakuorinen leipä.

Irtaudu hetkeksi arjen kiireistä lumoavan videon parissa. Näet, miten taikina kohoaa ja vaihtaa väriä hitaasti, kunnes leivän kuori on ihanan rapea ja sisus mehevä. Samalla kerromme kiinnostavia faktoja leivästä, leivonnan terapeuttisuudesta ja höyryn ihmeitä tekevistä vaikutuksista.

 • Perunoita höyryuunissa
  Höyrykypsennetyt perunat

  Höyrykypsennetyt perunat ovat herkkua.

 • Höyrykypsennetty parsa ja varsiparsakaali
  Höyrykypsennetty parsa ja varsiparsakaali

  Varsiparsakaali ja parsa ovat loistavia vihanneksia höyrykypsennettäviksi.

 • höyrykypsennetty nieriä
  Nieriä

  Nieriän pehmeä maku tulee esiin höyryn ansiosta.