Perunankuorilastut

Perunankuoret heitetään usein pois perunoiden valmistuksen yhteydessä. Voit sen sijaan paahtaa ne uunissa lisäämällä päälle lorauksen oliiviöljyä ja hyppysellisen suolaa. Tarjoa vieraillesi herkullisena, rapeana alkupalana.

Ainekset

4 annosta

5-6 perunan kuoret
1 litra luonnollista öljyä (esim. rapsi- tai maapähkinäöljy)
1 tlk merisuolaa
0,5 tlk chilihiutaleita

Valmistusohje

 

1. Kuivaa perunankuoret hyvin talouspaperilla - mitä kuivemmat kuoret ovat, sitä rapeammat sipsit tulevat olemaan.

2. Kaada öljy suureen paksupohjaiseen kattilaan ja kuumenna keskikuumalla lämmöllä 165°C -lämpöön saakka (käytä paistolämpömittaria).

3. Uppopaista perunankuoret erissä, noin 5 minuuttia per erä, kunnes ne ovat kullanruskeita ja rapeita. Laita lautaselle, jonka päälle olet laittanut talouspaperia öljyn imemiseksi.

4. Sekoita suolaa ja chilihiutaleita. Ripottele sipsien päälle ja tarjoile heti.