Parsakaalinvarsisalaatti

Säästä varret! Varret eivät suinkaan ole parsakaalin heikoin osa, vaan ne ovat aivan yhtä ravinnepitoisia kuin kukinto-osatkin. Pilko varret terävällä vihannesveitsellä ja sekoita ne lempisalaattiaineidesi joukkoon.

Ainekset

Neljälle hengelle

5-6 parsakaalin vartta
6 retiisiä
1 nippu korianteria, karkeasti silputtuna
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl soijakastiketta
1 rkl mustia seesaminsiemeniä
Merisuolaa ja jauhettua mustapippuria

Valmistusohje

 

1. Leikkaa parsakaalin varret ja retiisit mandoliinilla. Laita kulhoon, lisää korianteri ja sekoita oliiviöljyllä ja soijakastikkeella.

2. Mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele mustia seesaminsiemeniä ja tarjoile.