Miten höyryuuni toimii?

Höyrytoiminnolla varustettu uuni, joka tunnetaan myös höyryuunina, on yhä suositumpi. Höyry nostaa maut aivan uudelle tasolle, mutta myös värit, ravintoaineet ja koostumus säilyy paremmin. Tutustu höyryuunin etuihin.

Kypsennä höyryllä

Kun valmistat ruokaa höyryllä tehostuu kypsennys, sillä höyryn avulla lämmönsiirto tehostuu. Tehokkaampi lämmönsiirto mahdollistaa kypsentämisen matalammassa lämpötilassa, mikä vähentää ruoan sisältämän nesteen kondensoitumista. Näin ravintoaineet säilyvät mikä myös parantaa makua ja säilyttää ruoan koostumuksen. Höyryn avulla jokainen annos, aina kalasta joulukinkkuun, saa tasaisen kullanruskean ja rapean pinnan -täydellisen mehukasta, ilman riskiä yli-tai alikypsentämisestä.

Höyryuunin edut

 • Täytettyjä paprikoita höyryuunissa
  Säilyttää maun ja ravintoaineet

  Kypsennä höyryllä. Höyryn avulla ruoasta tulee sisältä mehukasta ja ulkoa rapeaa. Höyry säilyttää myös lihan, kalan ja lasagnen maun sekä koostumuksen - vain muutamia suosikkejamme mainitaksemme.

 • Höyryuunissa kypsennetty jälkiruoka
  Ruoanlaitto pienemmällä sähkönkulutuksella

  Kun vesi kondensoituu uunissa höyryksi, lämpö imeytyy syvemmälle ja nopeammin ruokaan. Lämpö siirtyy tehokaammin veden kautta verrattuna lämpimään ilmaan. Tämä vähentää ympäristövaikutuksia sekä pienentää energiakustannuksia.

 • Sormi osoittaa näyttöä
  Höyrytoimintoa on yllättävän helppo käyttää

  Steamify-toiminnon avulla juhla-aterioiden valmistaminen höyryuunilla on yhtä helppoa kuin perinteisellä kiertoilmauunilla. Valitse vain kypsennysmenetelmä näpäyttämällä näyttöä, ja uuni hoitaa loput.

Tutustu Electroluxin valikoimaan