Sata vuotta parempaa elämänlaatua

Sata vuotta parempaa elämänlaatua

Paremman elämänlaadun historia, nykyhetki ja tulevaisuus

Ruotsalainen Axel Wenner-Gren perusti Electroluxin vuonna 1919, ja jo sadan vuoden ajan Electrolux on muokannut kuluttajiensa elintapoja uudistaen makunautintojen, huolenpidon ja hyvinvoinnin kokemusta. Tämä on meidän tarinamme.

Sata vuotta parempaa elämänlaatua

Idea Electroluxiin lähti siitä, että imurien olisi oltava kevyempiä ja helppokäyttöisempiä, edistäen samalla terveyttä ja puhtautta ympäri maailmaa. Matkamme jatkuu perustaja Axel Wenner-Grenin ideasta varustaa Model V -imuri jalaksilla, aina maailman ensimmäisen robottipölynimurin lanseeraukseen asti.

Sata vuotta erinomaista tekstiilihuoltoa

Pesukonetta on kutsuttu jopa teollisen vallankumouksen merkittävimmäksi keksinnöksi, koska sillä on ollut valtava vaikutus naisten rooliin yhteiskunnassa. Vuonna 1940 lanseeratun, maailman ensimmäisen kotikäyttöisen pesukoneen kaltaisilla keksinnöillä Electrolux on mahdollistanut kuluttajien käyttävän aikansa vain sellaiseen tekemiseen, joka on heille tärkeää, oli se sitten opiskelu tai aika perheen kanssa.

Sata vuotta makunautintojen hiomista

Nautinnollisten ruokailuhetkien luominen on aina ollut suurin inspiraatiomme keittiökodinkoneiden suunnittelussa. Olemme koko historiamme ajan hyödyntäneet tässä ainutlaatuista ammatillista osaamistamme. Ruoanlaiton mullistanut Assistent-yleiskone ja CombiSteam-höyryuunimme ovat tästä vain muutamia esimerkkejä.

yleiskoneiden tuote-esittely

Electrolux Assistent -yleiskone: selkeä pohjoismainen design-klassikko

Vuonna 1939 Electrolux antoi ruotsalaiselle insinöörille ja suunnittelijalle, Alvar Lenningille, tehtävän luoda ammattikeittiön laitteista pienempiä ja kompakteja, jotta ne sopisivat myös kotikeittiöihin. Harva olisi arvannut, että Electroluxin Assistent-yleiskoneesta tulisi yksi meidän pitkäaikaisimmista tuotteistamme, joka on arvostettu sekä luotettavuutensa että muotoilunsa vuoksi.

Vallankumouksellinen Model V

Model V -imuri luisui jalastensa avulla vaivattomasti kotien lattioita pitkin, keräten tehokkaasti pölyn ja lian, vaikka olikin pystysuoria edeltäjiään pienempi ja huomattavasti kevyempi. Wenner-Gren itse keksi jalakset imuriin, eikä imurin mainetta haitannut myöskään, että se edusti hyvin aikansa teollista muotoilua arkkitehti Peter Behrenin hengessä.

Ensimmäinen maailmassa: “Pyöreä peltipurkki”

D10-astianpesukone, lempinimeltään leikkisästi “Pyöreä peltipurkki”, lanseerattiin vuonna 1959. Se oli maailman ensimmäinen työtason päälle asetettava tiskikone. Aikana, jolloin suurimpaan osaan keittiöistä oli vaikea asentaa tiskikonetta, oli D10 loistava ratkaisu joka ei vaatinut koko keittiön uusimista.