Lehtitaikinapaistos kantarellitapenaden ja Kalix-mädin kera
Ainekset
Lehtitaikina
250g voita
4 kuppia jauhoa
1 kuppi vettä
Ripaus suolaa
2 kuppia crème fraîchea
2 kuppia kantarellejä (suolaa, pippuria ja oliiviöljyä)
1 sipuli
50 grammaa mustaa mätiä
Karhunlaukkaa
Lehtitaikinan valmistaminen
1. Sekoita jauhot, vesi ja puolet voista taikinaksi tehosekoittimessa.
2. Jäähdytys: Anna jäähtyä jääkaapissa 30 minuutin ajan.
3. Levitä taikina ja muodosta siitä neliö.
4. Levitä tai viipaloi loput voista ja lisää se yhdelle taikinalevyn puolelle.
5. Taita toinen puoli taikinasta voin päälle. Rullaa tai paina taikinaa ja muodosta siitä suorakulma. Varmista, että voita ei tule ulos.
6. Taita taikina kolmeen osaan yhteen suuntaan ja kahteen osaan toiseen suuntaan.
7. Anna sen jäähtyä jääkaapissa 15 minuutin ajan.
8. Toista rullaus- ja taittotoimenpide vielä kaksi tai kolme kertaa.
9. Levitä taikina ja muodosta siitä ohut levy. Leikkaa palasiksi ja pakasta vähintään 30 minuutin ajan.
10. Paistaminen: Muodosta hienoja pieniä neliöitä ja aseta uuniin 180 asteeseen.
Viimeistely
Vatkaa crème fraîche paksuksi vaahdoksi.
1. Lämmitä pannu kuumaksi
2. Lisää ensin kanttarellit ja sen jälkeen voi ja sipulit.
3. Anna hautua 7-8 minuuttia.
4. Ota pannulta ja laita tehosekoittimeen nopeaa ja karkeaa hienontamista varten.
5. Lisää ripaus oliiviöljyä, suolaa ja pippuria antaaksesi hieman makua.
Rakenna annos voitaikinaneliöistä, crème fraîchesta ja kanttarellitapenadesta ja viimeistele se mädillä.