
Lehtikaali
Lehtikaalireseptejä
Yksi tämän hetken muodikkaimmista vihanneksista on terveellinen lehtikaali, joka onkin oikea terveyspommi. Ravintorikas lehtikaali sisältää paljon c-vitamiinia, karoteenia, kalsiumia, valkuaisaineita ja rautaa.
 
    Lehtikaalisipsit
Ainekset: 200 g lehtikaalia, 2-3 rkl oliiviöljyä, ½ sitruunan mehu, hyppysellinen suolaa , muita mausteita oman maun mukaan (esim. chili-, cajun- tai paprikajauhetta)
Lehtikaalismoothiet
- 
                        
![Vihreä lehtikaalismoothie]() Vihreä lehtikaalismoothie Vihreä lehtikaalismoothie1 iso lehtikaalin lehti 1 avokado pieni palanen inkivääriä 1 omena tai päärynä kauramaitoa juoksevaa hunajaa Sekoita! 
- 
                        
![Lila lehtikaalismoothie]() Lila lehtikaalismoothie Lila lehtikaalismoothie1 iso lehtikaalin lehti 1 banaani 1 dl jäisiä mustikoita 1 dl luonnonjugurttia kauramaitoa Sekoita! 
- 
                        
![Keltainen lehtikaalismoothie]() Keltainen lehtikaalismoothie Keltainen lehtikaalismoothie1 lehtikaalin lehti ½ ananas 1 mango 1 banaani vettä ja jääpaloja Sekoita! 
Herkullinen lehtikaali-sardiinipasta (4 hengelle)
Ainekset: 500 g spagettia, 200 g lehtikaalia pilkottuna, 2 purkkia sardiineja oliiviöljyssä , 1 sipuli, suolaa ja pippuria, 1 murskattu valkosipulinkynsi, ½ ruokalusikallista chilihiutaleita, 1 sitruunan mehu
Tee näin
Tee näin
 
    Tee lehtikaalista salainen ainesosasi
Yksi tämän hetken muodikkaimmista vihanneksista on terveellinen lehtikaali, joka onkin oikea terveyspommi. Ravintorikas lehtikaali sisältää paljon c-vitamiinia, karoteenia, kalsiumia, valkuaisaineita ja rautaa. Siinä on esimerkiksi kaksi kertaa enemmän C-vitamiinia kuin appelsiinissa. Lehtikaali taipuu moneksi. Se on herkullinen smoothieissa, keitoissa ja muhennoksissa, mutta sopii erinomaisesti myös pasta-annoksiin vaikka peston muodossa. Monet ovat myös hurahtaneet lehtikaalisipseihin.
 
    Lehtikaalin kasvattaminen
Lehtikaali on kiitollinen viljeltävä, joka sopii mainiosti suomalaiseen ilmastoon. Lehtikaalin satokausi on pitkä ja kasvi puskee uusia lehtiä koko kauden ajan. Lehtikaali kestää hyvin pientä pakkasta ja viihtyy mainiosti pienen lumipeitteen alla. Monien mielestä lehtikaalin maku paraneekin syksyn myötä ilmojen viiletessä. Lehtikaali on lehtivihannes, jonka lehtien värit vaihtelevat tummanvihreästä aina tummanpunaiseen asti.
 
         
         
         
             
            