
Perunasalaatti karkealla sinapilla
4 annosta
Ainekset:
20 pikkuperunaa
2 rkl karkeaa sinappia
12 Cornichons-pikkukurkkua
1 salottisipuli
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl valkoviinietikkaa
vihanneskrassia tai syötäviä kukkia
suolaa ja mustapippuria
Ohje:
1. Leikkaa salottisipuli ohuiksi siivuiksi ja kaada päälle viinietikka.
2. Halkaise pikkukurkut pituussuunnassa.
3. Aseta perunat reikäpellin päälle.
4. Höyrytä perunoita uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmeitä.
5. Sekoita perunat oliiviöljyn, sinapin ja pikkukurkkujen kanssa ja mausta suolalla ja pippurilla.
6. Asettele päälle vihanneskrassia, salottisipulia ja/tai syötäviä kukkia.
Perunasalaattiin käytettävien perunoiden höyrykypsentäminen on hyvä tapa säilyttää niiden maku, rakenne ja koostumus. Höyry tekee perunoista kestävämpiä, joten ne eivät hajoa sekoittamisen aikana. Perunat kannattaa maustaa niiden ollessa lämpimiä, sillä silloin ne imevät itseensä vielä enemmän makua mausteliemestä!
Leaquid
Moni ei tule ajatelleeksi, että suuri osa raaka-aineiden ravintoaineista liukenee keitinveteen, koska ne eivät näy missään. Miten voimme havainnollistaa ongelmaa, joka on näkymätön? Loimme Leaquid-vitamiiniveden, joka osoittaa ravintoaineiden häviämisen käsinkosketeltavalla tavalla.