Perunagratiini

Perunagratiini

4 annosta

Kypsennetään mieluiten vakuumipussissa, joka kestää kuumuutta ja jota voidaan käyttää uudelleen niin kutsutussa sous vide -menetelmässä.

 

Ainekset:
500 g kiinteitä perunoita viipaloituina
1 sipuli viipaloituna
2 valkosipulinkynttä
1 nippu timjamia
5 dl kermaa 
1 laakerinlehti
2 dl juustoraastetta, mieluiten kypsytettyä
suolaa ja mustapippuria

 

Ohje:
1. Keitä kermaa kasarissa kokoon, kunnes sitä on jäljellä kaksi kolmasosaa.

2. Sekoita perunat ja kerma.

3. Lisää sipuli, laakerinlehti, valkosipuli, suola ja pippuri ja siirrä seos tyhjiöpussiin timjamin kanssa.

4. Kypsennä uunissa sous vide -toiminnolla 95 asteessa 1 tunti.

5. Anna jäähtyä ja säilytä tarjoiluun asti.

6. Ennen tarjoilua: Lämmitä uuni 200 asteeseen.

7. Avaa pussi ja kaada seos vuokaan.

8. Ripottele pinnalle juusto ja gratinoi uunissa noin 20 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea.

 

Teen gratiinia mieluiten höyrykypsentämällä sitä niin kutsutussa sous vide -pussissa, jonka ansiosta raaka-aineet säilyttävät kaiken luonnollisen makunsa. Sous vide on myös fiksu tapa optimoida ajankäyttö, sillä gratiinin voi valmistella etukäteen, jonka jälkeen sen voi siirtää uuninkestävään vuokaan ja gratinoida hetken juuri ennen tarjoilua.

Leaquid

Moni ei tule ajatelleeksi, että suuri osa raaka-aineiden ravintoaineista liukenee keitinveteen, koska ne eivät näy missään. Miten voimme havainnollistaa ongelmaa, joka on näkymätön? Loimme Leaquid-vitamiiniveden, joka osoittaa ravintoaineiden häviämisen käsinkosketeltavalla tavalla.

Takaisin höyrytoimintojen ominaisuksiin