Peruna-purjokeitto

Peruna-purjokeitto

4 annosta

Ainekset:
500 g jauhoisia perunoita
1 purjo
1 nippu timjamia
2 dl crème fraîchea
2 laakerinlehteä
5 dl lämmintä kanalientä
1 rkl valkoviinietikkaa
suolaa, mustapippuria ja oliiviöljyä

 

Ohje:
1. Paloittele perunat ja purjo. Säästä purjon vihreä osa tarjoilua varten.

2. Laita perunat ja purjot uunipellille yrttien ja suolan kanssa.

3. Höyrytä uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes perunat ovat pehmeitä.

4. Sekoita höyrykypsennetyt kasvikset ja kanaliemi.

5. Mausta crème fraîchella, viinietikalla, suolalla ja pippurilla.

6. Leikkaa purjon vihreä osa ohuiksi viipaleiksi ja pehmennä paistinpannulla nopeasti oliiviöljyn ja suolan kera.

7. Kaada keitto kulhoon ja lisää päälle pehmeää purjoa.

8. Lorauta lopuksi päälle hiukan oliiviöljyä.

 

Kun kasvikset höyrykypsennetään ennen niiden sekoittamista, niiden maku tiivistyy ja säilyy myös liemen lisäämisen jälkeen. Keitto saa todella hienon maun, jossa sekä peruna että purjo tulevat selkeästi esille!

Leaquid

Moni ei tule ajatelleeksi, että suuri osa raaka-aineiden ravintoaineista liukenee keitinveteen, koska ne eivät näy missään. Miten voimme havainnollistaa ongelmaa, joka on näkymätön? Loimme Leaquid-vitamiiniveden, joka osoittaa ravintoaineiden häviämisen käsinkosketeltavalla tavalla.

Takaisin höyrytoimintojen ominaisuksiin